söndag 1 november 2009

Norge har uppenbarligen råd med muslimsk massinvandring

Tyvärr försvann Ny Demokrati från den svenska politiska scenen, men dess norska motsvarighet Fremskrittspartiet med partiledaren Siv Jensen går från framgång till framgång och fick 22,9 procent i valet. Liksom Ny Demokrati protesterar de mot statliga ingrepp i människors privatliv och mot höga skatter och avgifter.

En minskad stat? Vägen verkar lång dit. I Sverige kommer möjligen massinvandringen att tvinga fram det. Som Dick Erixon skriver:

"Om ökad invandring till nuvarande system blir verklighet kommer konflikterna mellan dem som betalar för välfärdssystemen och de nyanlända som inte bidragit att växa. Den sortens motsättningar är farliga. Strider om hur en “gemensam” pott ska fördelas blir lätt oförsonliga och kan undergräva hela samhällets funktionssätt."

Norge däremot har oljerikedomar, vilket gör det möjligt att hålla välfärdsstaten under armarna lång tid framåt. Och Fremskrittspartiet nådde inte ända fram, delvis på grund av att väljarna inte hade något tydligt regeringsalternativ. Höyre (det konservativa partiet) kunde inte riktigt bestämma sig för att regera tillsammans med dem. Liksom Sverigedemokraterna har Fremskrittspartiet orättvist stämplats som främlingsfientligt.

Undrar om Reinfeldt & Co. har lust att lära sig något av den läxan?

Så Arbejderpartiet regerar vidare. Document.no beskriver dem så här:

"Oljan har gjort Arbejderpartiet till superkapitalist. De har både möjligheter att utveckla välfärdsstaten så att en allt större del av samhället är beroende av statens stöd, och samtidigt är man superkapitalist utomlands och äger 1 procent av det totala antalet aktier i världen. Det är en fantastisk konstellation.

För att hålla bollen i rullning krävs mer och mer olja- och gasutvinning.

Arbejderpartiet har några fel som Fremskrittspartiet och Høyre inte har: det är maktarrogansen och det att de vill ha allt själv. De litar inte på andra. De litar inte på medborgarna, de litar inte på det fria samhället.

Detta maktbegär kombinerat med enorma intäkter, partiets inriktning på makt och kontroll, och den flerkulturella utopiska ideologin, är en farlig kombination. Det gör att partiet placerar sig i en position där de måste tysta motstånd och kritik.

Hijab- och blasfemi-förslagen säger något om vad det rör sig om. Olja och hijab är en dålig mix. Då blir vi Saudiarabien i norr."

Hur ser det ut om 40 år, är det fortfarande norrmän på Dressman-reklamen då? Befolkningsprognoser tyder på att så inte blir fallet. Antalet pakistanska taxichaufförer i Oslo ger också en antydan.

Pakistan har en befolkning på 180,8 miljoner, prognos för 2050 är 304,8 miljoner. Norge har 4,8 miljoner invånare, det glesast befolkade landet i Europa näst Island. En munsbit för pakistanierna?

Senaste Norge-nytt: Våldtagen av fyra på fullpackat dansgolv.

"I følge hennes forklaring ble hun omringet av flere personer av utenlandsk opprinnelse. De trengte henne opp mot en vegg, og her ble hun utsatt for grove handlinger av seksuell karakter."

"Det er i samme klasse som forsøkene på å dra unge jenter inn i biler, som det har vært flere av i LIllestrøm-området. Signalet er: Jenter er fritt vilt."

1 kommentarer:

Anonym sa...

tja de har råd med att ha 800 000 personer utanför arbetsmarknaden det är väl typ hälften av de arbetsföra. sen har de en massa ute på kobbarna och bönner i bergen som får gott om bidrag för att forsätta hålla på med odling och fiske. fan norge är socialisternas våta dröm pga oljan :)

robban

Skicka en kommentar