tisdag 10 november 2009

Kyrkan skall inte falla undan

En kvinnlig svensk präst i Karlskrona skriver:

"Vi, som kristet land, som ger uppehållstillstånd till muslimer, kallas alltså för otrogna och har inte alls samma värde som en rättrogen. Är beslutsfattarna medvetna om detta? Var inte så naiva!"

En del verkar vara mer rädda för kristendom än för islam. Någon har anmält en skola till Skolverket för att en elev läst trosbekännelsen i ett rollspel. Är det inte naivt? Man kan läsa med i trosbekännelsen utan att bokstavligen tro att Jesus var född av en jungfru och återuppstod efter döden.

Tråkigt nog har anmälaren blivit hotad. Och anhängarna av kålsuparteorin fick därmed vatten på sin kvarn. Men det finns inga proportioner, jämför Jesus och Muhammed och tänk efter.

Hundra miljoner kristna förföljs i världen, men det är få som likt Karlskronaprästen vågar höja rösten och protestera. Är det Jesus uppmaning om att vända den andra kinden till som missuppfattas till den milda grad? Eller ren och skär feghet?

Open Doors är en global kristen organisation som har till uppgift att uppmärksamma och stötta kristna som förföljs för sin tro:

"Att så många muslimska länder hamnar högt upp på listan av förföljelse mot kristna är dock ett känsligt ämne, och det krävs flera följdfrågor innan Peter Paulsson till slut säger att man på Open Doors på inget sätt vill vara med i någon sorts hatkampanj riktad mot islam eller mot muslimska länder, något som blivit vanligare efter elfte septemberattentaten i New York och USA:s krig mot terrorism. - Vi vill inte vara en del av den kampanjen. Men samtidigt kan vi inte bara blunda för de fakta som vi får fram."

Hur ska de ha det egentligen? Med sådan menlöshet är man inte till mycken hjälp.


Läs också: FIFA skyldiga till att blidka Islam: kristna böner är dåliga, muslimska är bra böner

2 kommentarer:

Anonym sa...

En fri svensk följer sin övertygelse. Inte så kul för den som tycker annorlunda. Men hennes anmälan är väl en västanfläkt jämfört med det hot hon utsatts för. Även om hon inte är orolig är det väl hot om våld vi som kristna alltid måste protestera mot.
Puss&Kram tant Gran

Knute sa...

"Rent generellt är det i muslimska och kommunistiskt styrda länder som kristna förföljs, om man ska gå efter den statistik som Open Doors tagit fram.

Men det är inte hela sanningen, det buddhistiska kungadömet Bhutan kommer högt upp på listan, liksom diktaturen Eritrea som har en stor ortodox kristen befolkning."

Maken till snömos, är det de kristna i Eritrea som förföljer sig själva?

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=193028

Skicka en kommentar