söndag 29 november 2009

Saudiska slantar

En muslimsk organisation har vänt sig till Saudiarabien för att få hjälp att finansiera en moské i Umeå. Länstyrelsen gav bygglov för fyra år sedan, men de lokala muslimerna lyckades inte samla in de pengar som behövs, och myndigheterna hotade att skrota projektet.

Bilden: En saudifinansierad wahhabi-moské tornar upp sig över en öde kyrka i Uroševac, Kosovo. Enligt jihads regler måste en moské vara högre än kyrkan som därför inte har förstörts för att demonstrera islams överlägsenhet över andra religioner.

Läs vidare: Minareterna är våra bajonetter, de troende våra soldater

3 kommentarer:

Jolalus sa...

Vi i Sverige gav ju efter för Hitler – just för att slippa en massa jobbiga konflikter… Det kanske blir enklast i längden om vi gör likadant mot Islam?

Det blir nästan komiskt när Imamerna predikar sitt hat mot oss västerlänningar, och vi svarar med ännu mer tolerans och uppmuntran.

Eller som Johan Glans sade (ungefärligt citerat):

(Den muslimske demonstranten): – Vad säger ni nu, vi bränner er flagga!

(Svensken): Jaja, vi har fler…”

Jolalus sa...

Extrema islamister och nazister har en hel del gemensamt, historiskt och i dag. Båda grupperna uppfattar demokrati, globalisering och marknadsekonomi som judiska hot mot all sann kultur, och förnekar gärna Förintelsen.

Förbindelserna mellan panarabiska och sedermera islamistiska rörelser Nazismen är inte något nytt. De går tillbaka till åtminstone 30-talet, då Haj Amin al-Husseini, stormufti av Jerusalem, uttryckte sitt stöd för Nazityskland.

Man vet f.ö. inte om man ska skratta eller skrika eller gråta när man läser en del PK-inlägg och PK-bloggar. Man jämställer nybyggnation av minareter med att vi minsann har en massa förhatliga kyrktorn som dessutom ringer ibland.

Skulle vi riva vår historiska arkitektur och utplåna vårt kulturarv för att blidka invandrare eller är det bara något slags barnslig rättviseprincip man vill hävda?

Oavsett vilket är det fruktansvärt sorgligt med det självförakt och den okunskap som finns rörande vår egen kuturella identitet i Sverige.

Tack för det – alla sossar, vänsterflummare och batiktanter som fått härja fritt sedan ‘68!

Voter.se sa...

Hur skulle svenska folket rösta i en sådan folkomröstning? Just nu ställs frågan om minaretförbud i Sverige på Voter.se. Rösta och se resultat.

Skicka en kommentar