onsdag 8 juli 2009

Imamer vill bestämma hur muslimer ska rösta

Islamolog varnar för att Sveriges demokrati förlorar i trovärdighet om inte landets muslimska väljare fångas upp. Men om vi tittar på våra grannländer som har större öppenhet i frågor som handlar om invandring och islam, så ser vi att det inte går särskilt demokratiskt till när väljarna "fångas upp".

Bland danska imamer finns två riktningar, dels de som helt avvisar demokratin och uppmanar sina anhängare att inte gå och rösta, och de övriga som håller möten om vilket parti deras anhängare ska hålla på. Muslimerna i Danmark har blivit så många att de kan flytta ett mandat eller två i Folketinget.

I år är det val i Norge och det vore verkligen nedslående om mönstret från förra valet upprepas. Då var muslimernas röster avgörande för den mycket knappa majoritet som vänsterkoalitionen fick.

Efter valet höjdes statens stöd till Islamsk Råd från 60 000 kr per år till en miljon. En muslimsk dissident som senare mördades vittnade om att familjeöverhuvuden och ledare för moskéer gjorde upp med företrädare för socialistpartierna, "Hur mycket pengar får vi om vårt folk röstar på er”?

Den mördade hette Samira Munir och var politiker i Norges konservativa parti, Höyre.

Som tack för hjälpen att vinna valet vädjade minister Bjarne Håkon Hanssen från Arbeiderpartiet om ökad invandring till Norge från Pakistan därför att "det skulle vara bra för det norska samhället".

Kalifat nu! Rösta på socialistpartierna!

Tillbaka till Sverige. Här har vi en given röstmagnet, den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen, som har åkt in i den religiösa torktumlaren och kommer ut med skägg och burka och gör reklam för det mångkulturella samhället. Vad är ett mångkulturellt samhälle? Jo det är motsatsen till ett sekulärt samhälle. Svensk lagstiftning får ge vika om den kolliderar med islams regler, det är vad det innebär.

Det sorgliga är att många kristna lyssnar på denna visa i hopp om att även kristendomen ska särbehandlas. En illusion förstås, det behövs bara den lilla minsta kunskap om islams historia för att begripa att det blir kristendomen som får maka på sig. Eller är den "ekumeniska dialogen" ett förtäckt försök att missionera bland muhammedaner? En garanterat nedslående upplevelse. Ger man lillfingret så blir man av med hela handen.

De kristna måste definitivt slå vakt om det sekulära samhället om det ska gå dem väl. Tänk på Jesus ord om vad som tillhör kejsaren och vad som tillhör Gud. Eller varför inte: "Mitt Rike är inte av denna världen". Håll isär politik och religion.

5 kommentarer:

Anneli sa...

Jo vikristna och andra religioner i Sverige måste slå vakt om det sekulära samhället och kräva att våra mydigheter, och vårt rättsväsende håller hårt på våra lagar i synnnerhet grundlagarna.

Jag förstår inte detta fjäskande för islam. Broderskaparna borde, i synnerhet de kinliga borde åka till Gaza, Itan eller Sauddiarabien och se Sharia på plats. I synnerhet Gaza, där man skjuts i knäskålarna om man är på ett bröllop med sån o dans, där en filvisning eller vindrickande renderar minst 40 piskrapp o tom korsfästning ingår i straffskalan,tänkt för kristna. Men det finns inga vare sig kristna eller judar kvar där, så när som på Gilad Shalit förstås.

Nyss var det ju en utländsk kvinlig journalist som ansågs för lättklädd på stranden dessutom hade hon skrattat så de tog hennes pass- Vi får väl se vad hon får för straff för sina grova förbrytelser.

LP sa...

De svenska kristna, judar(!?) och andra religiösa ickemuslimer som funderar på att hoppa i säng med islam borde fundera över följande fråga; hur ser det största hotet mot deras religionsutövning ut idag, om man ser saken ut ur ett globalt perspektiv?

Är det största hotet

A) En påbjuden ateism alá Stalinsovjet/Nordkorea?

eller

B) En genom befolkningsökning och så småningom aggressivt påbjuden islam


Utgör Humanisterna och de ickeorganiserade atisterna i Sverige och runt om i världen det mest konkreta och handfasta hotet mot fri religionsutövning öht, eller består hotet främst av ett expanderande, teologiskt omoget och grovhugget, revanschistiskt, chauvinistiskt, överpolitiserat och aggressivt islam?

Observera att man som en del kristna debattörer lite kokett gör, med udden främst riktad åt Humanisterna, i det fria demokratiska svenska debattklimatet, inte skall förväxla ett vikande medlemstal/engagemang i tex Svenska kyrkan med en ett direkt angrepp med avsikt att "omvända" (inom citationstecken eftersom man knappast kan tala om omvändelse i ordets rätta bemärkelse då någon upphör att vara troende utan att ersätta den gamla tron med en ny) och tom förgöra/kriga mot kristna just för att de är kristna. Hård verbal kritik och diskussion är en sak. Religionskrig är något annat.

From Sweden with Grief sa...

Ja, jag anser att Humanisterna skjuter över målet, vi ska inte ta bort religionsundervisningen. Och varken i min barndoms eller i mina barn skolgång har det skett något missionerande för kristendomen som Humanisterna haft som argument i debatten. Man samarbetar aktivt med islam i viss utsträckning för att komma åt kristendomen i Sverige och det förstår jag inte alls varför.

Jag skrev ett blogginlägg på UltraV 2007 som jag står för ännu idag vad gäller humanismen och religionens betydelse i Sverige:

http://ultravs.blogspot.com/2007/09/ateister-missionerar-vill-svenska.htm#links

Eller, så är inlägget från torsdag, september 27, 2007 med rubriken: Ateister vill missionera i svenska skolor.

Nils Dacke sa...

Nej UltraV, humanisterna skjuter inte över målet. Att uttala: "Gud finns nog inte" är att framföra ett högst berättigat tvivel sett mot bakgrund av det faktum att det inte finns tillstymmelse till vetenskapligt bevis för vare sig den kristne guden eller någon annan gud.
Humanisterna slår framför allt vakt om det sekulära samhället. De samarbetar alls inte med islam. Alla humanister jag känner är klart medvetna om att islam är ett avsevärt större hot mot det sekulära samhället än vad kristendomen är. Islam saknar nämligen helt en åtskillnad mellan andlig och världslig makt.
I höstas försvarade jag med följande inlägg Stanley Sjöberg i en debatt i Hemmets vän:"Som aktiv humanist (men uppväxt med pingströrelsen) har jag ingen kristen tro, men är trots detta beredd att i stora stycken instämma med Stanley Sjöberg. Islam är inte bara ett påtagligt hot mot de kristna, den är ett allvarligt hot mot hela västerlandets frihetliga och demokratiska värden. En av förklaringarna till detta är följande. I kristendomens grunder, evangelierna, finns tydligt inskrivet dels den allomfattande "Gyllene regeln" (Matt 7:12), dels "Giv åt kejsaren... respektive Gud..." (Matt 22:21). Här finns grunder för såväl allomfattande kärlek/respekt som den sekulära statens uppdelning mellan världslig och andlig makt. Som humanist bekänner jag mig till båda.
Inom islam finns inte motsvarande. Dess kärleksbud omfattar endast andra muslimer (K 48:29 och 49:10) och enligt islams dogmer görs ingen uppdelning mellan andligt och världsligt utan allt mänskligt skall styras efter sharia, som frystes på 800-talet.
Den pågående islamiseringen ger därför ett skrämmande perspektiv för oss alla."
Vi skall självfallet inte ta bort religionsundervisningen i skolorna, men den måste vara saklig och inte missionerande.

Anonym sa...

Islam som den är idag borde förbjudas som en extrem rörelse som hotar vårat rättskick mm, för att Islam ska få lov att praktiseras måste den omformas efter våra värderingar.

/David

Skicka en kommentar