torsdag 9 juli 2009

Håll isär politik och religion, käre Påve

På tal om det mångkulturella samhället har bloggen tidigare skrivit att de kristna måste slå vakt om det sekulära samhället om det ska gå dem väl. Tänk på Jesus ord om vad som tillhör kejsaren och vad som tillhör Gud. Eller varför inte: "Mitt Rike är inte av denna världen". Håll isär politik och religion.

Nu meddelas att Påven går till attack mot girighet. Så långt så väl, men det verkar som om han glömt ovanstående Jesusord. Han vill se en reformering av FN, så att världssamfundet ska få tillgång till "riktiga tänder" för att kunna agera. "Det finns ett brådskande behov av en sann politisk världsauktoritet."

FN? En korrumperad organisation dominerad av diktaturer. En reformering hjälper inte, det är bara att börja om från början med en helt ny organisation i så fall. Och det går inte att ge dem som gett upphov till den ekonomiska världskrisen uppdrag att lösa den, det är nämligen det som skulle hända, det är samma bankfolk, eurokrater och obamaister som skulle hamna i den globala socialistiska regering som påve Benedictus efterlyser.

Mer om massinvandring, katolska kyrkan och verkligheten

0 kommentarer:

Skicka en kommentar