måndag 20 juli 2009

Ensamkommande

31 barn har kommit ensamma till Malmö och sökt asyl de senaste fyra dagarna. Med den takten får Malmö ta hand om över 2800 om året. Men Migrationsverket beräknar 1800 ensamkommande flyktingbarn till Sverige i år och vädjar till kommunerna att ta emot fler.

Framförallt i Afghanistan har det blivit vanligt att skicka söner i övre tonåren till Sverige. Dessa kan sedan ansöka om anhöriginvandring för sina föräldrar och syskon.

Thoralf Alfsson skriver:

"Man kan ju göra ett räkneexempel med att två ensamkommande barn kostar samhället lika mycket som en klass på 22 elever i grundskolan.

Tänk om samhället spenderade 800 000 kronor/år på varje ungdom i vårt samhälle och då inte bara på ensamkommande barn.

Det jag ifrågasätter i mitt inlägg är de enorma kostnaderna för samhället som Migrationsverket betalar ut till de kommuner som tar emot dessa ensamkommande barn. Socialdemokraterna sitter vid makten i Kalmar kommun och tar villigt emot dessa ersättningar från Migrationsverket. Hur många tror att Kalmar kommun skulle ta emot dessa ensamkommande barn utan dessa ersättningar. Personligen tror jag inte att Kalmar kommun tagit emot några alls om kommunen fått bära hela kostnaden själva."

Merit Wager:

"Ska vi ha skygglappar och spela teater? Ska vi bevilja PUT åt unga människor som skickats hit som “ankare” för att resten av familjen också ska kunna komma till Sverige och därmed få försörjning i Sverige? Ska vi fokusera på att kommuner ska ta emot unga killar som ibland är ganska svåra att handskas med ... och som bara snabbt vill få det som de är hitskickade för: PUT?

Eller ska vi fokusera på att avvisa dem som inte har asylskäl (vilket lagen säger) och – om de är över 18 år – sända dem till hemlandet direkt? Och och om de är under 18 år, ska svenska myndigheter då vända sig till de ungas respektive ambassader och be om hjälp att hitta föräldrar och andra släktingar så att barnen kan återförenas med dem – i hemlandet?"

9 kommentarer:

Anders @ ungsvensk.se sa...

Detta är inga barn utan nästan uteslutande unga, muslimska män. De ljuger om sin ålder, och man måste kontrollera deras ålder genom tandkort, titta på skelettet eller liknande. När dessa människor hamnar i exempelvis en skola brukar de i högstadiet redan ha skägg som en 30-åring.

De är inte heller några flyktingar. Antalet flyktingar som kommer till Sverige och får stanna är minimalt och utgör några få procent av den totala massinvandringen. Muslimer är nästan aldrig flyktingar.

Slutligen är de inte heller ensamkommande utan brukar fungera som så kallade ankar-”barn”, det vill säga att de tar hit hela familjen när de väl har fått uppehållstillstånd. Massinvandringen av dessa måste upphöra omedelbart!

Katrin sa...

Hur ska detta sluta? Tyvärr kan vi inte ta emot dessa (ibland) blivande islamister i Sverige.
Upp till kamp nu, hela världens misär ryms inte i Sverige.

Illwill sa...

~400 miljarder om året...

Vad får vi för det? Våldtäkter, mord, förlorad trygghet, förlorad välfärd. De enda som tjänar på det är våra folkvalda förrädare och de kreatur de importerar i hundratusental.

Just ja, pizza och kebab också. Något som svenskarna aldrig hade klarat av att tillaga. Så det går jämnt ut.

Anonym sa...

Varför ska vi ta in dessa pack.Kvinnor o flickor är välkommna , de anpassar sig o är mera intresserade av att bli en bra medborgare. Inte dessa män o pojkar som är helt förstörda och visar ingen respekt i Sverige. 90 % är Kriminella. Synd om Svenska Kvinnor o Tjejer som faller för sessa loosers. Kasta ut dem för vi har nog mycket skit här.

From Sweden with Grief sa...

Jag måste lägga in en brasklapp mot att muslimska kvinnor anpassar sig efter Sverige, det gör de inte. De muslimska kvinnoföreningarna gör det inte, inte heller de svenska konvertiterna. De vill ha sharialagar i Sverige och de vill leva i islam. De anser att sharialagen där mannen får slå kvinnan är okej, för det handlar inte om så mycket våld. Men jag är för att det är kriminellt att slå sin fru, punkt slut.

Det finns hur mycket som helst att berätta, men jag lägger in två länkar till en blogg som tar upp detta, min egen blogg Hedersrelaterat våld. Länkarna är till denna blogg och till ett inlägg om hur muslimska kvinnor vill leva i Sverige och den andra är till synen som muslimska feminister har. Islam har inte i Sverige att göra alls!

http://hedersrelateratvald.blogspot.com/2008/03/muslimska-kvinnor-vill-sjlva-skta.html

http://hedersrelateratvald.blogspot.com/2008/09/muslimfeministisk-agenda.html

From Sweden with Grief sa...

Då det gäller mäns våld mot kvinnor i sharialagen så menar muslimska kvinnor att det är en tolkningsfråga, att om man är en klok person förstår man vad som menas med våld mot kvinnor och att mannen inte menar så illa och liknande hårresande resonemang. Vi kan aldrig acceptera en sådan syn i Sverige, att kvinnor ska vara beroende av mannens överseende, eller godhet för att han inte ska utnyttja lagen och rätt att få slå sin kvinna. Muslimska kvinnor ska inte få urholka våra svenska lagar med sina drömmar om islam och sharia i Sverige. De får resa hem till sina muslimska länder och ha sharia där, aldrig att denna lag ska få fäste i Sverige. Den finns och används redan i muslimska kretsar, och det är rent förkastligt att inte rättsväsendet gör något åt detta, man bryr sig inte helt enkelt. Hur kan man tillåta parallella lagsystem i en nation, i ett rättssäkert samhälle? Sverige är ett skämt!

Anonym sa...

klart vi ska ta hit så många Afghaner som möjligt. De har ju visat sig vara bra på det där med självmordsbomber. Med tanke på hur vi nedrustar det Svenska försvaret så kan de kanske lära oss ett och annat...

Anonym sa...

Det vore intressant och veta hur mycket varje ensamkommande unge kostar och hur många jobb som måste sparas in på i offentliga sektorn, men en sådan kostnadsanalys kommer vi nog aldrig få se. Det skulle bara gynna dom som vi ha svar. Vidare så sanningen varför dom kommer hit har väldigt lite att göra med vad som händer i hemlandet utan att man nu fått veta att man kan komma till serverat bord i Sverige. För den som är påläst och rest runt vet att välden har 100-tals miljoner barn som förtjänar en bättre tillvaro men lösningen är inte att några få ska få komma hit och kosta skjortan för oss skattebetalare. För samma summa pengar som det kostar att ta hand om en unge här i Sverige kan man säkert föda 10000 i deras hemländer. Sedan ska man också tillägga att det även händer att efter några år "lyckas" deras familjer, av en slump hitta dom i Sverige och då släpps dom in som anhöriginvandring. Vackert och utstuderat.

Knute sa...

Migrationsverket räknar med att 2 400 ensamkommande flyktingbarn kommer till Sverige under 2009

Istället för att kasta pengarna på skäggiga barn, som till största delen inte alls är några ”barn”, de är ungdomar/unga män som används som ankare av familjen som hoppas på ett kunna återförenas med ”barnet” i Sverige när ankaret fått PUT, hade vi t ex kunnat rädda:

166,440 000 barn Etthundrasextiosex miljoner fyrahundrafyrtiotusen barn per år från att dö i kolera.

eller

1,117,524 000 barn En miljard etthundrasjutton miljoner femhundratjugofyratusen barn hade kunnat fått vaccinationsskydd mot mässling.

eller fått

332,880 000 trehundratrettiotvå miljoner åttahundraåttiotusen personer behandlade för hjärnhinneinflammation.

eller räddat

6,657 600 sex miljoner sexhundrafemtiosjutusensexhundra mycket svårt undernärda barn.

http://affes.wordpress.com/2009/11/05/vad-racker-skaggbarnens-pengar-till/

Skicka en kommentar