onsdag 15 juli 2009

Profeten Muhammeds Dag firas i Alingsås på söndag!


Om du vill lära dig mer om profeten Muhammeds goda karaktär och om hans vittberömda generositet ska du inte missa den stora händelsen i helgen i Alingsås.

Profeten Muhammeds Dag firas nämligen och kommunen står bakom det hela. Det är inte ett missionerande, enligt kommunen, det är väl kanske ett jippo i stil med Barnens Dag och Pridefestivalen, kan tänkas.


“När Alingsås Islamiska Center på söndag arrangerar Mohammeds Dag på Stora Torget är kommunen med och marknadsför det.

Jag ser inte det här arrangemanget som missionerande, säger Lena Lidén, barn- och ungdomskultursekreterare, som via ett pressmeddelande hälsar Alingsås invånare välkomna. Pressmeddelandet, som bland annat gått ut till media och kommun-anställda i Alingsås, är från Kultur- och fritidsförvaltningen och informerar om programmet under Mohammeds Dag.

Det blir läsning ur Koranen, en person kommer att berätta om sin väg till islam, den radikale förkunnaren Anas Khalifa ska tala om vad islam är och vem som är muslim, och en person kommer att tala under rubriken “Profeten Muhammads generositet”. Dagen avslutas med frågepanel.”


Inget att göra i september? Var inte orolig, muslimer fixar fasta och kollektiv bulimi då solen gått ner i lilla Alingsås:


“Men ni hjälper ändå till med marknadsföringen. Varför det?

För att vi har ett samarbete med den islamiska föreningen och kommer ha ett samarrangemang i september, Ramadan-festen. Vi har många evenemang där vi samarbetar med både religiösa och kulturella föreningar, med människor av en annan etnisk bakgrund.”


Kommun hjälper ordna muslimsk högtidsdag,
Dagen

Var är humanisterna nu, som brukar ha synpunkter så fort det handlar om religion. Men det är väl kristendomen som stör mest i det svenska samhället, eller?

Tack till frilansande Miriam Arrebäck på tidningen Dagen för artikeln!

Tydligen ska Uppsala också ha en Muhammeds Dag, men på lördag, enligt den samarrangerande föreningen i Uppsala, Internationell Förening för Värdering av Kunskap och Kultur (IFVKK).

"Det är vi som står för aktiviteter, talare och skriftligt material till Alingsås, och hur (Anas Khalifa) kom med i bilden har jag inte den blekaste aning om. Vi har sagt att vi tar med våra egna talare, och det är endast personer från Uppsala.

Föreningen anordnar en liknande dag om Muhammed på Stora torget i Uppsala på lördag."

Radikal islamist får ej tala i Alingsås, Världen idag

Tack till anonym som lämnade tipset i kommentarerna!

6 kommentarer:

Nils Dacke sa...

Jag fick för en stund sedan länken till artikeln i Dagen via en annan humanist, som liksom du och jag uppenbarligen reagerat med avsmak på det utomordentligt dåliga omdöme företrädare för Alingsås kommun visar prov på.

Den galopperande naiva och okunniga Lena Lidén talar aningslöst om att "sprida information". Av smakbitarna och talarlistan att döma kan vi vara helt övertygade om att det mera kommer at handla om ren desinformation eller om man så vill taqiya på högsta nivå. Vi kan vara helt säkra på att Muhammeds behandling av judarna i Yatrib respektive Kheibar inte kommer att nämnas som exempel på hans generositet. Det är också föga troligt att man nämner att "profeten" efter segern mot stammen Hawazin år 630 gav tre vackra kvinnliga fångar som konkubiner till Ali, Omar och Othman, av vilka en var en av hans svärfäder och de andra var svärsöner. Denna senare generositet, vilken samtidigt är exempel på Muhammeds säregna familjemoral är förmodligen alltför hårdsmält för publiken i Alingsås.
Det är sant att Muhammed ofta var generös mot sina anhängare, vilket man säkert framhåller, men man kommer helt säkert att utelämna att alla gåvor skaffats genom stråtröveri och plundring.

From Sweden with Grief sa...

Ja, inte ser det ut som några trevliga killar som ska bjuda på kunskapen. Man ska inte vara kompis med en kristen, det är en aning störande. Men det är ju många andra som ogillar kristendomen i Sverige, så det kanske man bara bryr sig om från tidningen Dagens sida.

Det är bara tragiskt, tragiskt att kommuner står bakom sådant här.

Knute sa...

Dräpande generositet

Kristendomen förespråkar REN kärlek sa...

Herregud!! Sverige är ett förlorat land... Världen över halshuggs kristna, de skjuts för att de gör samhället en tjänst och hjälper folk i nöd, kyrkor sprängs och civila fängslas i muslimska länder för att de talar öppet om kristendomen...! Men i Sverige ska kommunen ställa sig bakom de och indirekt förespråka islam och Muhammed!! Det här landet visar en allt mörkare framtid....

Anonym sa...

07-15 15:25
Radikal islamist får ej tala i Alingsås
En radikal ung muslim skulle ha talat på Stora torget i Alingsås denna söndag, ett arrangemang som kommunen hjälpt till att marknadsföra. När kommunen varnade för honom, drogs namnet in. Nu vill ingen av arrangörerna ta ansvar för att Anas Khalifa bjöds in.

– När jag såg hans namn i utskicket sa jag till föreningen att han kanske inte var rätt person för det här sammanhanget, så han togs bort från talarlistan, säger Lena Lidén på Kultur- och fritidsförvaltningen i Alingsås.
Men då hade namnet redan tagits med i ett pressmeddelande.
Anas Khalifa från Göteborg är känd som en ung, karismatisk och radikal muslim, som bland annat menar att muslimer inte ska umgås med icke-muslimer mer än nödvändigt.
Det var Lena Lidén som skickade ut meddelandet, bland annat på kommunens kalender, om Muhammeds Dag som arrangeras nu på söndag. Bakgrunden är att kommunen i höst samarbetar med Alingsås islamiska centrum om avsluta den muslimska fastemånaden Ramadan med en fest i kulturhuset den 25 september.
Khalid Abdelrazeq Mohammad Alshafee vid Alingsås islamiska center säger att Anas Khalifas namn fanns med som ett ”förslag” på talarlistan. På frågan om varför det plockades bort hänvisar han till den samarrangerande föreningen i Uppsala, Internationell Förening för Värdering av Kunskap och Kultur (IFVKK).

Men Obaida Alramahi, som är med i IFVKK, vill inte kännas vid något tal om att Anas Khalifa skulle ha bjudits in.
– Det är vi som står för aktiviteter, talare och skriftligt material till Alingsås, och hur (Anas Khalifa) kom med i bilden har jag inte den blekaste aning om. Vi har sagt att vi tar med våra egna talare, och det är endast personer från Uppsala.
Föreningen anordnar en liknande dag om Muhammed på Stora torget i Uppsala på lördag.
http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=4801&Itemid=98

From Sweden with Grief sa...

Tack anonym för tipset!

Skicka en kommentar