måndag 13 juli 2009

Burkinin säkrar muslimska kvinnors heder i EuropaFörra året kom burkinin i Sverige och den debatterades visserligen, men hyllades utan större analys. I år verkar Tyskland få känna av burkinins frammarsch för att säkra de muslimska kvinnornas heder då de vistas utanför dörren i det europeiska samhället.På semester i de blåsiga fjällen en höstdag?

Nej, en vacker sommardag måste hedern säkras med burkinin. Annars blir Allah riktigt sur, för man kan inte lita på männens lustar, nämligen!

Från bloggen Politically Incorrect:
Bademoden: Bermuda Shorts oder Burkini?
Så här stod det bland annat i de svenska nyheterna förra året:

"Jag är muslim och det har varit svårt att hitta badkläder med bra kvalité som samtidigt är snygga, säger Begzada Hamza.
För många muslimer är bad i bikini uteslutet. Därför startade Begzada Hamza tillsammans med Kristina Svensson företaget Shamsa som tillverkar bad- och träningskläder för muslimska kvinnor. Efterfrågan är stor men vårt företag handlar inte bara om kläder utan även att motivera muslimska kvinnor till att börja träna, säger Begzada Hamza."

Tyvärr handlar inte frågan om bikinin, inte ens en snygg "tantbaddräkt" säkrar muslimska kvinnors heder. Det handlar om ett plagg som täcker hela kvinnans kropp, inklusive huvudet, och visar enbart händer och fötter. Kvinnans kropp och därmed sexualitet får inte störa män och kvinnor vid badandet. Det är tragiskt att se hur dessa värderingar får ta sig detta uttryck i vårt svenska samhälle!

Sportig catwalk för muslimer, GP
Burkini för rättrogna muslimer


1 kommentarer:

Sven sa...

Jag tycker att muslimska män liksom män i andra trosamfund ska försöka behärska sig när de ser en kvinna i baddräkt. Om muslinska män kan bada i bara badbyxor borde även deras kvinnor bada i normala baddräkter
SB

Skicka en kommentar