tisdag 14 juli 2009

Dansk konvertit: »De utro skal stenes«

Bloggen har tidigare skrivit om att i världen är det tre gånger fler som konverterar från islam till kristendomen än omvänt. Hur det är i Danmark vet jag inte, men förmodligen likadant. Men de som blir kristna är på grund av eventuella dödshot mycket diskreta med sin omvändelse.

"I våras pågick en debatt på en arabisk webbsida om två apostater (avfällingar) i Algeriet. En man och hans dotter hade lämnat islam och blivit kristna. De angav själva skälen: islam fyllde honom med fruktan och ångest, men Jesus gav honom frid i tanke och psyke. Dottern ansåg att islam behandlade kvinnor som tjänarinnor och älskarinnor. Som kristen kände hon sig upprättad till mänsklig värdighet som kvinna. De algeriska islamska ledarna dömde snabbt att dessa apostater skulle bestraffas med döden." Världen idag

Tidningen Dagen skriver om att danska tonåringar konverterar till islam. De håller religionsbytet hemligt och är oroliga för att bli utstötta eftersom deras familjer genom medierna förbinder islam med något negativt.

Nåja, något dödstraff väntar dem i all fall inte. Kristna får överge sin tro och bli muslimer, men den friheten att byta religion har inte muslimerna.

Enligt "Islamisk Viden- och Informationscenter" i Århus låter sig många omvändas till islam därför att de vill ha fasta regler. "De kan stå ut med att något är lite fyrkantigt bara för att få komma bort från en miljö med missbruk och lössläppt sexualitet, något de inte trivs med".

Hm. Av artikeln framgår att de allra flesta är kvinnor. Det är med andra ord inget annat än att de blivit kära i en muslim och vad skulle de annars göra än att upprepa de gängse muslimska fördomarna om väst.

Många konvertiter anser att demokrati och islam inte kan förenas, och att samhället skall styras av islam. En dansk konvertit ansåg att "De utro skal stenes". Det är egentligen samma våldsförhärligande attityder man såg hos vänsterorienterade grupper på 1960- och 70-talen. Och faktiskt är många konvertiter mycket vänsterorienterade. “Der er ikke andet at sige, end at de er forstyrrede i hovedet.” Hodja


0 kommentarer:

Skicka en kommentar