onsdag 29 juli 2009

Slöjfängelset


Straff enligt sharia, affisch för nigerianska skolor

Sharia-nytt: Lubna al-Hussein var klädd i gröna långbyxor när polis den 3 juli kom in på en restaurang i Khartum i Sudan och beordrade alla byxklädda kvinnor där att följa med. Tio kvinnor har redan fått tio piskrapp var för oanständighet, medan al-Hussein och två andra har åtalats och riskerar 40 piskrapp.

Muslimsk slöja överdrivet problem, är rubriken på en artikel som nyhetsbyråerna TT och Reuters prånglar ut. "Den slöja som mest förknippas med fromhet - den som täcker ansiktet - bärs av bara 367 muslimskor i Frankrike."

Missvisande rubrik. Slöjor bärs av miljoner muslimska kvinnor i Frankrike. Om det bara hade varit så enkelt att slöjan bara var ett klädesplagg, men den medför också politiska förpliktelser. Den som bär slöja signalerar att hon inte godtar jämställdhet mellan män och kvinnor och vill avskaffa demokratin och införa sharialagar.

Flickorna kan inbilla sig att de bär slöja av egen vilja men det är imamerna som definierar vad slöjan står för. Egentligen är det islams vrede flickorna är rädda för. Att de som inte går med slöja kommer kommer att bli utfrysta och riskera att stenas, kastas över balkonger och liknande hederskulturella illgärningar.

Mer sharianytt: Sexprat i tv kan kosta saudier livet. 32-årige Mazn Abd al-Jawad riskerar nu dödsstraff genom stening för att i tv ha skrutit om sitt sexliv.

5 kommentarer:

Marie sa...

Jag kräks...

Anonym sa...

Om du läste artikeln ordentligt så handlar det om en heltäckande slöja- typ burka. Och sedan framställer du slöjan som ett påbud av män. Slöjan är ett påbud av Gud som många muslimska kvinnor bär med stolthet

Knute sa...

Rubriken stämmer inte eftersom man tolkar den som att slöjor i allmänhet inte är ett problem. Visst är det ett problem att göra kvinnoförtryck till något som guden bestämt. Släng den där "religionen" på historiens soptipp.

Anonym sa...

Bra att Saudien sätter exempel. Har TV och idioter verkligen inget bättre för sig än att prata om att han haft sex. IRL anser man såna människor pantade som skryter. Oftast ljuger killar också.


Saudien är inte äckligt som Väst..

Houda Ali

Elof sa...

Det kan du inte mena Houda Ali. Om du anser att folk som snackar om sex ska stenas till döds, då passar du inte i det här landet. Tänk om, eller flytta till Saudiarabien!

Skicka en kommentar