onsdag 29 juli 2009

Sorry biskopen, de polyamorösa och pedofilerna står på tur


Än en gång förvånas jag av den okunskap som finns om homo-och queerrörelsen i Sverige och om det politiska partiet F! De polyamorösa står nu på tur för att få 'legalisera' sina förbindelser, det handlar inte om två personer. Läs F!:s partiprogram och se vad det egentligen handlar om.

Även pedofilerna väntar på att få sin sexuella läggning accepterad, och möjligheten att gifta sig med barn finns redan, iallafall som muslim och zigenare där man praktiserar barngiften. Dessa grupper hade fram till 2004 en självklar kulturell rättighet som inte andra grupper hade, idag måste man få länsstyrelsens tillstånd för att gifta sig med omyndig.

Men man försöker också från homo-och queerhåll få igenom olika former av legalisering. Pedofiler lyckades nästan på -70-talet få pedofilin laglig då vi hade Geijer som justitieminister, vad säger att det inte kan bli en grotesk verklighet?

Man kan undra vad denna biskop egentligen menar med rubriken till sin brännpunktartikel, eller är det månne SvD som är ute på eget korståg för de sexuellt avvikande?

Kyrkorna är ute på en enormt bred väg och den leder inte till himlen, som bekant!"Om Svenska kyrkan efter många års reflektion nu, om Kyrkostyrelsens förslag går igenom, förändrar sin praxis så att också par av samma kön kan ingå äktenskap enligt Svenska kyrkans ordning, ska det ske för människors skull, utifrån vår tids kunskap om kön och sexualitet och framför allt i‑trohet till evangeliet. Just så fördjupas vår identitet som kyrka.

ANTJE JACKELÉN

biskop i Lunds stift"

Äktenskapet inte sämre för att fler inkluderas
, SvDAnnan läsning:

Ottar & Goldman - Kvinnorna som gjorde sex till politik, RFSU
1 kommentarer:

Anonym sa...

Jackelén har orätt och det kan man förstå när det gäller Svenska Kyrkan. Konservatism är att föredra eftersom det gynnar det snoermala och inte tramset som breder ut sig inom kyrkan. Har tagit avstånd från den sedan man hade aktier i Sydafrika och inom den förbannade vapenindustrin. Nu får det vara nog! Jag förstår den Anglikanska kyrkan likväl som andra som har börjat påpeka kyrkans felaktiga väg!

Skicka en kommentar