torsdag 2 juli 2009

Sharia i Europa-nej tack!


Det är i högsta grad dags att uppmärksamma den muslimska sharialagen igen. Det finns fler shariadomstolar i Storbritannien än vad man känt till, och många av dem är också godkända av brittiska rättsväsendet. De domar som dessa shariadomstolar fäller är giltiga och ska efterföljas.

I Holland skriver Geert Wilders en förfrågan till den holländska regeringen om samma fenomen finns i och när man ska sätta stopp för sharia i Holland.

Även i Danmark praktiseras sharia, likaväl som i Sverige och det handlar om att muslimer lever med en parallell lagstiftning, en religiöst grundad lag baserad på den muslimska människosynen. I Norge uppmanas domare att utbilda sig i sharialagen och i Sverige erbjuds en utbildning i sharialagen på Lunds Universitet.

Det svenska rättsväsendet har inget som helst intresse att förhindra sharialagarna och det är obegripligt att man tillåter att vissa människor lever med sin egen lag vid sidan av den svenska. Även muslimska kvinnor, som jag anser skadas av sharialagen, gillar den och vill leva under den. De kräver att få leva muslimskt, med sharialagen.

Muslimska kvinnor vill själva sköta äktenskapfrågor och
Muslimfeministisk agenda, Hedersrelaterat våld.

Muslimer i Sverige väljer sharia och
Sverige den bästa islamiska staten?, Kulturvänster blir pophögerIslamiseringen av Europa går med en väldig fart genom det starkt ökade antalet muslimer. Det lär vi väl alla vara tydligt medvetna om, inte minst med tanke på de våldsamma demonstrationerna mot Israel runt årsskiftet och Stoppa matchen-våldet i Malmö.

År 2003 skrev den brittiske journalisten Peter Hitchens en artikel om islamiseringens konsekvenser i Storbritannien:

“Kan islam en dag bli en etablerad statsreligion i Storbritannien? Skulle engelska kvinnor klä sig i huvudduk och gå inhöljda i kläder liksom sina asiatiska systrar, och uppmaningar till bön stiger och sjunker över skiffertaken i regninsvepta industriorter?

Tanken är inte omöjlig, så bisarr eller avlägsen som ni kanske tror. Ett häpnadsväckande Channel 4-program förra veckan – The Last White Kids – visade hur två engelska barn, som lever i ett helt muslimskt distrikt, blir entusiastiska deltagare i den lokala moskén, sveper sig i muslimsk drapering och lär sig Koranen.

När kristendomen var en del av vår kultur och man talade om övertygelsen i hem och skolor, den förtrogenheten höll den stark. Alla kunde Bibelns berättelser, hymner och böner. Nu är den minst lika främmande för många ungdomar som islam, om inte mer så eftersom den inte verkar vara intresserade av dem.

Men islam är intresserade av dem. Och islam växer. Fler och fler britter blir varse kupoler och minareter och välplacerade, framträdande nya moskéer i sina bostadsområden.”

(Googles och min översättning)

Läs hela artikeln: Will Britain convert to islam, Altermedia.info
Sharialagen vilar på Koranen och sunna, en slags sedenormer på islamisk grund och reglerar i princip allting från religion, familjeliv, politik, till handels-och straffrätt. Det finns tolkingsutrymme då olika skolor tolkar sharialagarna olika (Smedberg 2000, s.13).

Sharialagen anses som gudagiven och därmed statisk och oföränderlig, även om samhället förändras. Och även om alla muslimska länder inte tolkar lagen på samma sätt så håller man fast vid den lagstiftning som styr kvinnans ställning i samhället.

Då lagstiftningen kan bygga på romersk och anglosaxisk rättspraxis i övrigt, styrs familjelagstiftningen av den muslimska lagen, sharialagen, även i de mest sekulariserade länderna (Smedberg & Kopola 2000, s.16-18).

Hedersrelaterat våld i ett Mellanösternperspektiv, Långt och Läsvärt
Sharialagen i full funktion i Somalia, Varjager

Sharialagar i Danmark?
och
Sharia lagar för skilsmässa?, Leffes blogg

I Sverige och i Storbritannien har det startats insamlingar för att förhindra sharialagen och det är bara att skriva under!

Namninsamlingen i Sverige startades i augusti 2008:

Läs, signera och sprid Uppropet STOPP FÖR SHARIA, MXpVi har en nära nog unik kvinnofridslagstiftning i Sverige.
Vi har integritetslagar som skyddar, vi har arbetslagstiftning som säkrar kvinnors arbeten, även vid graviditet och förlossning, och tiden efter. Vi har lagstiftning som skyddar kvinnor och barn i samboförhållanden och äktenskap, lagar som förhindrar att mannen kan överge barnet vid en skilsmässa. Lagen säkrar att kvinnor får behålla delad vårdnad om barnen.

Detta är bara några exempel på vad vi har i vårt land att bevara och utveckla för att få en ännu bättre och rättssäkrare tillvaro.

Sedan tolv år finns en shariadomstol i Rosengård, i Malmö. Sharialagen bygger på uttolkningar av koranen. Man handhar vissa frågor enligt sharia, bland annat skilsmässor. Ofta rådfrågas imamer i moskéer runt om i Sverige hur man ska fostra sina barn enligt islam. Föräldrar får lära sig av imamerna att slöjan och burkan säkrar flickors och kvinnors heder ute i det svenska samhället, på skolor och universitet. Även muslimska kvinnor själva har en separatistisk syn och kräver sharia i Sverige. Muslimer kräver särbehandling på religiös grund i arbetslivet och som patienter inom sjukvården.

Nu har två bloggare, Jihad i Malmö och MXp Missional Experiences, startat ett upprop mot sharia i Sverige och det gläder mig. Inte för att jag tror att politikerna kommer att bry sig, men jag hoppas ändå att det blir en tydlig markering och att många skriver på den. Kanske måste politikerna lyssna då! Bloggarna har mer information om islam och sharia och om uppropet mot sharia.

…..
Uppropet STOPP FÖR SHARIA

INITIATIVTAGARE till Uppropet STOPP FÖR SHARIA: DAG SELANDER utgivare av MXp och HANS C PETTERSSON utgivare av JIHAD I MALMÖ. Vi vill gärna se att läsarna av våra bloggar sprider infon om Uppropet vidare. Vi önskar en god uppslutning med namnunderskrifter för Uppropet. Namninsamlingsperioden pågår preliminärt ett par månader. Sedan sänder vi Uppropet med namnunderskrifterna till Sveriges Riksdag, att. Riksdagens ledamöter.

Läs och skriv under här. Jag har redan gjort det!
Stopp för sharia Petition

Läs senaste blogginlägget från en av männen bakom uppropet mot sharia: Cherin, Skriv på brevet mot sharia med oss andra svenskar, bloggen MXp
…..

Bloggen Systemfel har en enkel lista över vad denna lagen skulle innebära för oss svenska kvinnor om den får genomslag, vilket de flesta muslimer vill. De vill inte ha den enbart som en särlagstiftning för sin egen grupp, utan alltför ofta vill de att länderna ska bli muslimska.

Ett “smakprov”:
Skulle Sharia tillämpas fullt ut i Sverige skulle det innebära:

- Värdet av en kvinnas liv är hälften av en mans liv.
- Vittnesmål från två kvinnor är värt lika mycket som vittnesmål från en man
- Döttrar ärver hälften mot söner
- En kvinna har inte rätt till skilsmässa från sin man
- En man kan skilja sig från sin hustru närhelst han vill och utan hennes vetskap.
- Män tillåts att gifta sig med fyra fruar.
- Kvinnor kan inte resa, arbeta, gå i skolan, eller ens lämna huset utan sin makes tillstånd.

Läs mer: Namninsamling mot sharia, Systemfels WeblogI ett utbildningsmaterial för Polisen i Sverige jämställer man sharia med den svenska lagstiftningen, men jag har i en universitetsuppsats kort argumenterat emot det:

“I 3:6 framställs Sharia-lagarna som en lagstiftning liknande den svenska, men värdegrunden är en helt annan. Förhoppningsvis har Stiftelsen Kvinnoforum tänkt sig att sharia handlar om ett omfattande lagsystem, för vår svenska lag grundar sig inte på samma rättsbegrepp och synsätt som sharialagarna gör. Koranen och Bibeln är skilda åt, särskilt om man ser till Nya Testamentet, dessutom har vi den europeiska sekulära idétraditionen det liberala synsättet att vi alla är lika inför lagen.”

Analys av polisens utbildningsmaterial om hedersrelaterat våld, Långt och läsvärt
One Law for all-No Sharia campaign startades i Storbritannien början av mars 2009,

och ett världsomspännande upprop finns på Youtube, där man uppmanas att skriva under den brittiska petitionen, men också stödja Geert Wilders i sin kamp:

"Global Statement

Sharia law is discriminatory, cruel and barbaric.

People of all nations should be unequivocally supported in their struggle against Sharia law and should be able to live in societies where universal human rights and nationwide citizenship rights are guaranteed.

There is no place in the 21st century for Sharia. Full stop.

Sharia-petition"


Fortfarande inte övertygad om att vi måste stoppa sharia i Sverige och Europa? Klicka då och läs länkarna nedan,

Varjagerbloggen:

Glöm inte uppropet mot sharia!

Rättigheten att bli dömd enligt sharia i Sverige

Officiella shariadomstolar etablerade i Storbritannien


Shariadomstolar runt om i Europa


Muslimska folksporten i Somalia-stenkastning

.

Kulturvänster blir pophöger:

Samma gamla islam


Släng ut sharialagen

Sharia infiltrerar tyska domstolar

.

Islam och islamistövervakaren:

EU-lag släpper in sharian i svenska domstolar


Sharians implementering i Vollmose


Shariadomstolar snart även i Skottland

Detta önskar Mohamed Omar världens kvinnor

"Att tillämpa stening är i princip omöjligt..." (Cherin Awad)

“Här nedan följer ett litet utdrag på krav/eftergifter/anpassningar i samhället för att de troende muslimerna skall kunna leva halal i så hög grad som möjligt.”

Stor heder åt Carl Hamilton!
2 kommentarer:

Robert sa...

Tänkte bara tipsa om en liten notis i SvD.

www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_3165945.svd

Om en het diskussion i Gubbängen som misstänks vara någon form av "rättegång".

From Sweden with Grief sa...

Tack Robert, det var bra att jag fick den nyheten, det har funnits några sådana nyheter under året som gått, men allt kommer förmodligen varken till mediernas eller myndigheternas kännedom. Och om de får veta så bryr de sig inte. Märkligt att polisen bara gav sig av då ingen hade skadats. Vad ska till för att polisen ska upprätthålla svensk lag? Jag menar inte att de ska gripa någon, men att rapportera detta borde väl man ändå göra.

Eller, är detta ett sätt att utöva demokrati, ha rättegångar privat. Visst får man det som ett slags lek, men det handlar inte om lek i dessa rättegångar, sharian ska efterlevas av den som döms och de som inte lyder råkar ut för obehagliga straff i Sverige, i synnerhet flickor som misshandlas och dödas. Förmodligen också de barn som skickas hem till sina hemländer för att lära sig att leva som föräldrarna vill. De får absolut inte bli svenska, dessa barn, och jag kan tänka mig att klanen samlats med någon ledare av något slag och haft någon form av rättegång eller möte där man avgjort barnets öde och grad av svenskhet innan man skickar barnen, eller liknande resonemang innan man skickar dem till hemländerna, ofta bara dumpar dem, eller skickar dem till militärskolor i hemlandet. Det finns en hel del barn som råkat ut för dessa typer av dumpning, barnäktenskap osv...

Skicka en kommentar