onsdag 3 mars 2010

Varför detta svassande för en antisemitisk publicist?

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg har varit i Lund. Sydsvenskan skriver om hennes "makalösa klassresa". Men inget om den uppseendeväckande artikel hon publicerade av journalisten Donald Boström, som lögnaktigt gav intrycket att Israels armé dödar palestinier för att skörda deras organ. "Makalöst" att hon sitter kvar. Aftonbladets ägare är tydligen lika anfrätta av jude- och Israelhat som kommunalrådet i Malmö och resten av sossepartiet.

"Varenda politisk betraktare har under senaste tre åren kunnat följa den socialdemokratiska satsningen på att vinna muslimska röster. I en bred allians har Broderskapsrörelsen, Socialdemokraterna, Diakonia, Palmecentret, Svenska kyrkan, studieförbundet Bilda och SEAPPI verkat för att öppna upp det (S)venska politiska landskapet med antiisraeliska förtecken," skriver MxP.

Åsa Lindeborgs publicering av den antisemitiska artikeln tyder på att hon letar efter syndabockar, precis som hon i en bok beskriver sin alkisfarsa som skyllde på "skojudar" när han inte hade råd att köpa skor, för att han supit upp lönen. (Tips J Moulin)

Det finns en hel del otrevliga skribenter på Aftonbladet, till exempel "svenne"-hataren Ezpeleta. Inte bara där förstås, i tidskriften Fokus kan man läsa ett opus kallat ”Blond kalufs bästa skyddet”. Vilket är en uppenbar lögn eftersom det är precis tvärtom, både i lilla Högsby och i stora Berlin.

Högsby i Småland är en av många kommuner som mutats av statens Muslimifikationsverk att ta emot en massa flyktingar. Tidigare känt för det ruskiga hedersmord då en familj tog livet av dotterns friare med kokande olja. I fredags hoppade tre maskerade män ur en bil och misshandlade en 15-flicka. Flickan hamnade på sjukhuset med svåra skador. Männen uppges vara i 20-årsåldern och med invandrarbakgrund.

I Berlin blir polska blondiner förföljda av flickor med hijab. Islam breder ut sig över Europa.

En avhoppad centerpartist kritiserar politikerna för att driva pseudofrågor. De vaknar väl inte förrän de blivit utröstade ur riksdagen. Fast det har de tyvärr försäkrat sig emot, genom att varje år fördubbla invandringen av väljare.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åsa Linderborg... finns det någon vänsterfeminist som inte har en trasslig barndom? Tror inte det..

G(r)ÖN sa...

Men Israel har ju erkänt att de under en period tog organ från pallistinier de dödat. Är sanningen verkligen antisimitisk?

Knute sa...

En tidigare chef vid Abu Kabir-institutet har erkänt att han under 1990-talet, utan att be anhöriga om lov, tog hud, hornhinnor, hjärtklaffar och bendelar från döda personer. Det var organ från israeliska soldater och civila, från palestinier och från utländska gästarbetare. Dessa uppgifter har varit kända länge. Inte minst i Israel.

Men det är och förblir skillnad på att utan lov ta organ från döda och på att döda i syfte att stjäla organ.

Tilläggas bör att läkaren ifråga åtalades och att man därefter rättat till rutinerna. Staten Israel tog alltså itu med felaktigheterna så fort man blev uppmärksam på dem.

Strax före jul befann sig Linderborg uppenbarligen i en sällsynt sinnesstämning. Hon andades självkritik. På sin egen kultursida skrev hon:

”Kanske borde vi även gjort än tydligare att israeliska armén inte skjuter palestinier i syfte att stjäla organ.”

http://blogg.sydsvenskan.se/snallposten/2010/01/19/aftonbladet-skjuter-skarpt-men-felriktat-i-organdebatten/

G(r)ÖN sa...

Men faktum kvarstår. Det tog organ utan att fråga vilket per deffinition är att stjäla.
I citatet ovan står det "kanske borde vi gjort det ÄN tydligare..." Alltså ännu tydligare än vad det redan var. Det framgick alltså i artikeln att den Israeliska millitären inte dödade med motivationen att ta organ. Bara inte tydligt nog för att vissa skulle förstå. Men de hade missförstått och kallat det för antisemitism i vilket läge som helst.

gäster sa...

"Åsa Linderborg, kulturchef på Aftonbladet, var i Agenda söndagen den 28 februari. Ämnet som skulle debatteras var det kungaliga bröllopet i sommar. Åsa L gick ut hårt. Hon menade att monarkin är en fara för demokratin. Den största faran för Sverige och svenskarna är nog kommunisten Åsa Linderborg!"

http://varstundisverige.blogspot.com/2010/03/usa-vakna-sager-muslimer-som-hoppat-av.html

Skicka en kommentar