måndag 1 mars 2010

Häxprocess i Holland

Den holländske politikern Geert Wilders är åtalad för att i sin film Fitna ha diskriminerat och hetsat mot Hollands närmare en miljon muslimer.

Om Wilders förklaras skyldig, kommer det att bli en brottslig handling att kritisera islam. Muslimer kan när som helst känna sig "kränkta", "hatade" och "diskriminerade". Domare måste i sådana fall ta hänsyn till domen mot Wilders. Detta kommer inte bara skära av de politiska medlen att bekämpa islam i Nederländerna, men även den offentliga debatten om islam kommer att gå under jorden.

Läs mer >>

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ännu värre blir det med Turkiet som ev. medlem och om EU utvidgar till nordafrika. Med en europeisk arresteringsorder kan godtycklig islamkritiker gripas och ställas till svars för blasefemi, i av arresteringsordern utfärdat land.

/Paraflex

Anonym sa...

Paraflex: Nej, arresteringsordern kan bara ges för brott som är straffbara i båda staterna som är involverade. I grunden gäller också att det måste vara fängelse i straffskalan.

/Matt

From Sweden with Grief sa...

Geert Wilders riskerar två års fängelse i Holland för "sitt brott". Med de lagar som muslimska länder har så riskerar många islamkritiker att råka illa ut om det blir en fällande dom mot Wilders, tycker jag mig kunna förutspå.

Skicka en kommentar