tisdag 16 mars 2010

Norge: muslimskt nätverk vill ha förbud mot hijab i skolan

Det muslimska nätverket LIM (Likestilling, Integrering, Mangfold) anser att fler partier än Fremskrittspartiet bör stödja ett förbud mot hijab i barnskolan (klass 1-7):

Det är en historielös och missförstådd tolerans för en annan kultur när politiker inte törs säga nej till att småflickor ska gå med hijab, en intolerant praxis som berövar muslimska barn lika möjligheter till utveckling som fria individer som andra barn.

Det strider mot FN:s barnkonvention som Norge har undertecknat. Genom att inte slå ner på att föräldrar klär flickor i grundskolan i hijab, sker en tyst acceptans av att konservativa krafter får alltmer makt i den muslimska befolkningsgruppen i Norge.

Ber partiene våge å støtte muslimske jenter

4 kommentarer:

MS sa...

Vad ska man säga? Småflickor som inte ens har kommit in i puberteten måste skyla sig. Muslimer säger ju att kvinnor måste dölja sig för att inte männen ska bli galna av lust. Vilka är det då som 7-åriga småflickor ska skyla sig för kan man då fråga? Om jag vore man och pedofil så skulle jag konvertera till Islam. Självklart inte sagt att alla muslimer är pedofiler men det finns en väldigt olustig fixering till barn i den religionen. Vi vet alla hur t ex Kurdo Baksi anser om detta.

PS. För att förekomma alla " men svenska män åker till Thailand" bl a bl a. Ja, det är precis lika vidrigt men det finns ingen som helst acceptans mot dessa män i samhället i stort och mig veterligen så uppmanar i Bibeln till äktenskap med barn. Det finns gradskillnader även i helvetet.

Anonym sa...

Jag tipsade om nedanstående. Fattar inte varför inte det fick någon genomslagskraft.

"«Det er en notorisk uthenging av jøder. Alt fra vitser til åpenbare drapsrusler. "Det står i Koranen at du skal ta livet av jøder, alle riktige muslimer hater jøder. Jøder skal drepes hvis de kommer hit til denne skolen", er det elever som sier. Å rose Hitler for det han gjorde med jødene er en annen gjenganger fra elever ved min skole. Det verste med dette er at jødehat er blitt helt legitimt i store elevgrupper med muslimsk bakgrunn.»

Lærer 2, mann:
«Jeg ser jødehatet spesielt i samfunnsfagtimene. Elever sier jøder styrer alt, hele Vesten styres av jøder. Flere sier også at de beundrer Hitler, fordi han drepte jøder. "Angrepet på Tvillingtårnene i New York 11. september 2001 var det jødene som stod bak." I min klasse er det slik at hvis noen sier de støtter terroisme, så er det noen som protesterer. Men hvis noen gir utrykk for jødehat, er det ingen som protesterer.»

Lærer 3, kvinne:
«Flere elever hånflirer når jeg snakker om Holocaust. En gutt reiste seg og kommanderte meg til å stoppe å snakke om jøder og Holocaust. De fleste av disse ungene er født og vokst opp i Norge. Jeg synes det er sjokkerende at det går an å vokse opp i Norge med slike holdninger. »

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7037063

Mvh Paraflex

Knute sa...

"Jedi-riddarnas hämnd

Helt apropå handskakningsdomar och annat mysigt kan danska gratistidningen URBAN i dag rapportera att en man i Storbritannien har fått en ursäkt från den lokala arbetsförmedlingen för att han blev utslängd då han vägrade ta av sig sin huva, vilken han hävdade var del av hans religöst betingade klädsel. Mannen, som bekänner sig till den "internationella Jedi-kyrkan", är inte nöjd med ursäkten utan tänker nu stämma arbetsförmedingen för diskriminering.

"Muslimer kan ränna runt i religiös huvudbeklädning som det passar dem. Så varför kan inte jag det?"

Festligt så det förslår...!"

http://lilliseverin.blogspot.com/2010/03/jedi-riddarnas-hamnd.html

Knute sa...

Det store slaget om vår kultur står om jenters plass. Skal de være likestilt eller underkastet?

Hvis de ultraliberale hadde forsvart familien og normer kunne de tatt hijaben av småjentene og likevel beholdt tillit hos muslimene.

http://www.document.no/2010/03/seksualitet_og_fellesskap.html#more

Skicka en kommentar