söndag 28 mars 2010

Välfärdsbubblor

Eftersom det är valår passar jag på att damma av ett par käpphästar:

Mycket har hänt i världen sen Erlanders dagar. Kapitalet har globaliserats och jobben försvunnit till nya industrinationer, nu senast är det Volvo som utvandrar till Kina. Men sossar som gnäller på "högern" över välfärdsstatens förfall har missat poängen. Det främsta hotet mot den svenska välfärden är inte "kapitalismen" utan rekordinvandringen, över 100 000 personer varje år.

Många som kommer hit har inte kvalifikationer att platsa på arbetsmarknaden. Även om all diskriminering försvann skulle det inte finnas jobb åt dem. Det är för övrigt lögn att arbetsgivare diskriminerar, invandrare som tar chansen har jobb överallt i vårt samhälle.

Med ett totalt stopp för ny invandring från mindre utvecklade länder skulle 75 procent av nedskärningarna av välfärden i framtiden kunna undvikas. Det visade beräkningar från den danska Välfärdskommissionen för några år sedan. Sannolikt skulle Sverige spara ännu mer eftersom Danmark har en stramare utlänningspolitik.

Välfärdskommissionen menar också, tvärtemot vad mainstream-media tutar i oss, att ett stopp för invandringen löser problemet med att färre unga ska försörja fler gamla. Medan en nyfödd dansk kostar samhället 750 000 kr från vaggan till graven, kostar en invandrare 2,5 miljoner kr på grund av ett lägre deltagande i arbetslivet.

De senaste siffrorna från Danmarks Statistik visar att 56 av 100 invandrare från icke-västerländska länder är sysselsatta, medan motsvarande siffra för personer av danskt ursprung är 80 av 100.

Den svenska regeringen kallas i Danmark för de nya socialdemokraterna, antagligen efter att Reinfeldt lanserade moderaterna som det nya arbetarpartiet. Men alla svenska partier är socialdemokratiska. Förklaringen är att det statliga partistödet förvandlat partierna till statliga institutioner. Och väljarna har förvandlats till klienter som till varje pris ska göras beroende av statens sociala ingenjörskonst. Välfärd betyder numera att de fattiga ska förhålla sig i passivitet. Driften att själva skaffa sig bättre jobb och bättre utbildning har tagits ifrån dem.

Ett tankeexperiment: Om vi tar bort alla bidrag rakt över, både till svenskar och invandrare, skulle flyktingströmmen minska. Och folk skulle vakna upp och börja jobba och göra rätt för sig (missförstå mig inte, alla kan inte jobba). Simsalabim, jobben skulle komma när företagandet skulle öka för att skatterna skulle minska när bidragen försvann. Bubblan skulle brista men folkhemmets saga skulle inte vara avslutad, tvärtom skulle det Sverige vi känt få en chans att leva vidare.

Fast det troliga är att vi får vänta länge på det där. Vänta tills allt blir tillräckligt dåligt. Invandringsindustrin sysselsätter massor av folk som inte vill bli arbetslösa. Deras intresse är att öka invandringen, inte minska den. Snart den enda industri vi har kvar, nu när Volvo och Saab försvinner.

Först när invandringen har nått en sådan nivå att bidragen till de sociala skyddsnäten blir för dyra, kommer politikerna inse att de sågat av den gren vi alla sitter på.

Blott 37 procent av samhällets utgifter går till grundläggande funktioner som vård, omsorg, skola, rättsväsende och offentlig förvaltning. Resten går till bidrag. I varje valrörelse pratas det skola och vård men det är bara prat, för bidragen kommer i praktiken alltid först. Om vi enbart hade utgifter för samhällets viktigaste funktioner skulle skatten bli 12 procent.

Vad händer om till exempel föräldrapenningen försvinner? Skatten skulle minska åtskilliga tusenlappar varje månad, pengar vi kunde lägga undan till barnafödande. Om vi kunde slippa att omyndigförklara oss själva. I själva verket skulle det bli mer pengar över än nu. Du skulle till och med uppnå verkligt välstånd i stället för att att leva med illusionen att samhället alltid tar hand om dig, en lättsinnig attityd som gör att du riskerar att hamna hos kronofogden. Välfärd är inte samma sak som välstånd. Välfärd är socialdemokratiskt nyspråk för höga skatter och bidrag.

En fråga du inte lär höra om i valrörelsen ...

11 kommentarer:

Knute sa...

Att ta bort bidragen för att stoppa invandringen, eller stoppa invandringen för att behålla bidragen? Jag har inte riktigt bestämt mig för vad som är medel eller mål.

Knute sa...

Jag uppfattar det som att Sverigedemokraternas övergripande mål är att behålla den svenska välfärdsmodellen. Om vi vill behålla välfärden är Sverigedemokraterna det enda vettiga alternativet på grund av de sju riksdagspartiernas vanvettiga uppgivenhet inför massinvandring och islam.

För den som läst ovanstående inlägg "Välfärdsbubblor" står det klart att jag har en mer "liberalistisk" syn på samhällsekonomi än Sverigedemokraterna, men det handlar bara om nyanser som förbleknar inför de stora skiljelinjerna.

Ingvar sa...

Men hela den svenska befolkningen, är ju uppvuxna och fostrade i en kristen religion, från början katolsk men, som kung Gustav Vasa ändrade på, ty han hade läst om Matin Luthers protestantiska lärdom, såvida jag minns, så hade vi det i hemläxa, och sedan blev det skrivning på det. Då vårterminen, närmade sitt slut. Ur den Svenska historieboken, då jag gick i folkskolan.
Att byta religion på 7 miljoner svenskar, tar lång tid, om det någonsin går? Själv har jag ofrivilligt upplevt två religionskrig, mellan kristna och islamister.
Så jag för min del, och är glad om jag slipper vara med, om ett religionskrig till här hemma i Sverige, p.g av min ålder. Och vissa tecken tyder på att katoliker och protestanter enar sig, nere i Europa nu och bildar kristen front.
Rätt att våra åtta politiker i riksdagshuset, inte har en "Aaaaaning" om detta och för resten, vill inte heller bry sig om verkligheten, då de i första hand tänker på sina löner. Och bara lyssnar till Bryssel konventionen. Och skyndar på, så gott de kan, för att vårat Sverige, skall bli ännu mera islamiskt. Eller hur???

Anonym sa...

Du det är borgarna som är i makten idag, det har
du glömt, de är deras politik som gäller tills sept. kom igen då om du har något att säga, sämre
kan det inte bli i alla fall.
m v h elvira

Knute sa...

Gissa vilket parti? "En rättvis politik skapar lika möjligheter mellan människor och ger alla en chans.

De nya moderaterna är bättre sossar än sahlin-sossarna själva.

Sedan moderaterna blev det "nya arbetarpartiet" är det svårt att se någon skillnad på de politiska blocken. Men för all del, det finns gradskillnader i helvetet. De rödgröna lovar allt till alla, det är bara att höja skatterna.

De rödgröna befinner sig långt ifrån de nya moderaternas vision om att skapa lika möjligheter mellan människor och ge alla en chans.

Knute sa...

Fortsättning på föregående kommentar

Moderaternas invandringspolitik är lika totalgalen som sossarnas.
Läs gärna:

http://varstundisverige.blogspot.com/2010/04/de-nya-moderaterna-extremliberalt.html

Hans Nilsson sa...

Jag anser att det REDAN NU ÄR TILLRÄCKLIGT
DÅLIGT STÄLLT I AB "SVERIGE" så vi som är
MEDBORGARE I DETTA LAND MÅSTE BLI "HERRE" I
I VÅRT EGET HUS.ÅR 2010 KAN BLI DET ÅR SOM VI
PÅ MÅNGA ÅR KAN SE EN FRAMTIDSTRO FÖR LANDET
OCH DESS MEDBORGARE. VI TILLSAMMANS MÅSTE TA
TILLBAKA DEN TOTALA MAKTEN SOM 7KLÖVERN NU
BESITTER och det skall vi göra TILLSAMMANS MED
SVERIGEDEMOKRATERNA DET ÄNDA PARTI SOM VÅGAR
OCH HAR KRAFT ATT TA I DE VERKLIGT SVÅRA
FRÅGORNA SOM tex MASSINVANDRINGEN.En uppmaning
till "SVERIGES VALMANSKÅR ANSER NI ATT DET
NUVARANDE TILLSTÅNDET I LANDET ÄR BRA RÖSTA PÅ
7KLÖVERN OM SVARET ÄR NEJ RÖSTA FÖR FÖRÄNDRING
RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA I VALET 2010
TILLSAMMANS KAN VI TA TILLBAKA DET "SVERIGE"
SOM VI VILL HA OCH KÄNNER FRÅN FÖRR.

Ingvar sa...

Jag, som gammal gråsosse tackar Metro i dag, ty på sidan tre, fanns det faktiskt ett reportage och bild av hur Nationaldemokraterna, firade national dagen i Södertälje.
Likaväl, som muslimerna har sin religionsfrihet här i Sverige, så tänker jag, som nationaldemokrat, värna om våran yttrandefrihet, som vi ännu har kvar. Trots islams obegränsade till växt i vårat förr så trygga Sverige.
Att jag gått över till ND.s parti beror på att år 1975, bestämde den socialdemokratiske statsministern, som vi hade då, att Sverige skall bli ett mångkulturellt land. Och det egendomligaste är, att alla de sex andra partierna-ledarna i riksdagshuset, tyckte att förslaget var mycket bra.
Att den islamiska religionen skapar mycket problem för oss kristna svenskar, rör dom inte i ryggen ens, bara de får sitta kvar vid makten, och med sina löner så OK. Trots islams sharialagar, barnäktenskap och halall-slakten, och ett evigt bedjande mot MEKKA, vilket snart kommer att bli lag även, för det svenska folket också, som håller på att trängas undan, med våran kristna kultur totalt mot islams.
Jag tänker nu på alla dessa, ensamkommande barn, som flyr från sina föräldrar, ändå har sin o-nordiska lärdom kvar, villket på inget annat vis, slutar än i en katastrof Eller hur???

Ingvar sa...

Till alla Ni, som väljer att rösta antingen på Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt. Vad röstar Ni på den dag, då vi har fått in, en helt ny ayatolla från Mellanöstern, med en helt annan utomeuropeisk religions diktatur, än våran kristna. Vilket våra två partiledare kämpar för, så mycket, genom denna islamiska massinvandring, hit till Sverige. Då det blev bestämt för 35 år sedan, av den socialdemokratiske ledaren, som blev skjuten?
Då gäller det bara för det svenska folket, att lägga sig på knä och be mot Mekka, för att överleva överhuvud taget.
Tyvärr,så finns varken något vänster eller högerparti då. Det är bara så

Ingvar sa...

Jag, som gammal gråsosse tackar Metro i dag, ty på sidan tre, fanns det faktiskt ett reportage och bild av hur Nationaldemokraterna, firade national dagen i Södertälje.
Likaväl, som muslimerna har sin religionsfrihet här i Sverige, så tänker jag, som nationaldemokrat, värna om våran yttrandefrihet, som vi ännu har kvar. Trots islams obegränsade till växt i vårat förr så trygga Sverige.
Att jag gått över till ND.s parti beror på att år 1975, bestämde den socialdemokratiske statsministern, som vi hade då, att Sverige skall bli ett mångkulturellt land. Och det egendomligaste är, att alla de sex andra partierna-ledarna i riksdagshuset, tyckte att förslaget var mycket bra.
Att den islamiska religionen skapar mycket problem för oss kristna svenskar, rör dom inte i ryggen ens, bara de får sitta kvar vid makten, och med sina löner så OK. Trots islams sharialagar, barnäktenskap och halall-slakten, och ett evigt bedjande mot MEKKA, vilket snart kommer att bli lag även, för det svenska folket också, som håller på att trängas undan, med våran kristna kultur totalt mot islams.
Jag tänker nu på alla dessa, ensamkommande barn, som flyr från sina föräldrar, ändå har sin o-nordiska lärdom kvar, villket på inget annat vis, slutar än i en katastrof Eller hur???

Ingvar sa...

Äntligen ett parti, som oroa sig för massinvandringen, men det partiet oroa sig mest för ekonomin. Inte ett ord jag såg om religionen.
Vad tror Ni händer den dag, då de nya islamisterna har blivit i majoritet, här i Sverige.
Ingen svensk i regeringen eller myndighet, med journalister, reportrar eller bland kyrkans prästerskap, vet om att det nya folket från Afrika eller Mellanöstern, är en nazistisk religion.
Den dag, då de snart har blivit i majoritet. Då kommer det att bliva en ny ayatholla i riksdagshuset.
Våra gamla svenska grundlagar försvinner. Och de nya "Sharialagarna", skrivs in.
Då måste varendan svensk, till att börja med, lära sig åt vilket håll Mekka liger bl.a, och falla i bön däråt, 5 eller 7 gånger om dagen, såvida han eller hon inte vill bliva avrättad.
Så var det nämligen i Biafra 1970. då den islamiska religionen övertog makten från de kristna där nere. De islamiska militärerna, var mycket noga med det där nere då!
Jag är en bland de få svenskar, som såg detta. Förutom den svenske flyghjälten Carl Gustav von Rosen.

Skicka en kommentar