söndag 28 mars 2010

Bjästa eller Mecka - inte riktigt samma sakTV-programmet Uppdrag i Sveriges Television berättar om en flicka i en by i Norrland som blivit våldtagen på skolans toalett. Pojken som våldtagit henne erkände och blev dömd, men ingen trodde på flickan som blev mobbad och uthängd på internet. Hon blev tvungen att flytta till Stockholm. På skolavslutningen i kyrkan delade pojken ut blommor till sina klasskamrater och applåderades. Senare samma kväll utsatte han en ny flicka för våldtäkt.

Ett viktigt reportage, men snacka om klantiga journalister! De orsakade också att fel pojke anklagades för att vara våldtäktsman och har hotats. Pojken har samma namn som SVT valde att kalla den våldtäktsdömde pojken. De två har dessutom gått i samma klass. Han har av rädsla flyttat från samhället.

Mentaliteten i byn Bjästa är rena 1600-talet, att förfölja offret för våldtäkten och hylla förövaren.

Påminner det om något? Islams hederskultur förstås. Våldtäktsoffer stenas eller piskas eller i bästa fall tvingas gifta sig med våldtäktsmannen. Skillnaden är att i vår kultur upphöjs inte sådana primitiva beteenden till religiös dogm.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja den som har största felet i denna HÄXJAKT är MAMMAN, DEN SK: PRÄSTEN och SKOLCHEFEN sen kommer MOBBEN i denna förjätna lilla insnöade by där ingen törs säga emot prästen för så var det på 1800 talet i Sverige och då måste det vara så i Bjästa. Kyrkoförvaltningen består säkert av en massa gamla människor (det brukar vara så) där INGET NYTT får komma in och störa dessa senila människor.Att tycka synd om VÅLDTÄKTSUNGEN SOM ÄR DÖMD I 2 INSTANSER FÖR ATT HA VÅLDTAGIT 2 UNGA TJEJER är rätt för i hans lilla lilla värld kan han inte fatta detta, sen att den sk. MAMMAN försvarar honom FINNS EJ ORD hon är förståeligt ensamstående. Sen att "MOBBEN" byns innevånare (INTE ALLA) som är med i kyrkan inte törs säga emot sin så kallade PRÄST kan man också förstå, man skall inte kräva så mycker av sådana innevånare som har något med prästan att göra. Hoppas den uppväxande generationen kan förbättra ryktet om denna gudsförgätna by för nu finns det INGEN chans för nu finns byn på världskartan. Hoppas ni ungdomar (inte Linneas så kallade kompisar SOM SVEK) som växer upp i denna by kan få ett varmt och trevlikt liv, Stå på er.
Hälsn. Tom Karlsson som tycker SYND om er.

Anonym sa...

Förnekelsen i Bjästa verkar fortsätta, allt skall bli som vanligt och efter några dagars snålbåst i media pallar de inte trycket, tänk om de tänkte längre än näsan räcker och kanske funderar på varför Sverige reagerar som vi gör, dags att göra något istället för att likt strutsen sticka huvudet i sanden och hoppas stormen blåser över.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Deportera alla mussar till Bjästa sen kan vi bygga en hög mur runt eländet. Tycker inavlade svennar och lika inavlade mussar förtjänar varandras sällskap.

Knute sa...

Du är minsann roligast på nätet, Robin!

Anonym sa...

En stilla undran till er!
I ett sekulariserat land som vårt där traditioner av olika skäl lever kvar trots att de inte längre har en allmän religiös grund tex Jul,påsk,begravning,vigsel och skolavslutning Hur kan man då motivera att vi fortfarande agerar enl urgamla religiösa sedvänjor?
Ingen har sagt i vilken grad alla inblandade hade en tro(utom prästen)
Jag tror faktiskt att det tvärtom är viktigt med en stark värdegrund
Det som skrämmer så mycket är ju att alla religioner faktiskt har en och att vi saknar en sådan

Skicka en kommentar