tisdag 23 mars 2010

På tal om att svenska präster borde tala ur talibanskäggetSveriges ärkebiskop Anders Wejryd tycker att Syriens president Bashar al-Assad är "en på många sätt imponerande person". Al-Assad som är införstådd med Irans planer på att atombomba Israel! Salig Kurt Lundgrens omdöme om kyrkan håller än:

"Medan samhällsmoralen håller på att falla samman och är under upplösning är svenska kyrkan inte intresserad av att återupprätta religionen som moralisk faktor; istället är den som besatt av två saker: homosexualitet, och att hacka på Israel."

Månne det är bättre i Danmark. Så här skall en riktig präst tala. Den danske fältprästen Thomas Aallmann:

För mig att se, är vi är ute i en civilisationernas sammanstötning. Vi blev attackerade den 11 september, och vi försvarar oss. Jag är ingen pacifist. Jag är ordningstänkare. Jag ser Västerlandet som en rad borgar under attack, en av dem är Danmark. Vi är i Afghanistan för att al-Qaida-rörelsen inte ska vara i europeiska huvudstäder. Vi lever i ett öppet och sårbart samhälle, som någon måste värna. Det är vad de danska soldaterna gör i Afghanistan. De är svärdet som Drottningen har sänt för att säkerställa att våra barn kan leka tryggt på borggården och flickornas skratt fortfarande kan höras i de danska bokskogarna.

År 1996 när talibanerna kom till makten i Afghanistan kostade det 14 käppslag om man råkade skratta på gatorna i Kabul. Fönstren på nedre våningen i alla hus var igenmurade, för om en flicka sågs av en främling var det hennes fel och hon skulle stenas. Det är den personifierade ondskan, och den ska vi bekämpa. I detta sammanhang är de danska soldaterna goda män som är tvungna att göra något ont och slå ihjäl, för att bekämpa det som är ännu ondare. Frihet kommer inte av sig själv. Det måste vårdas och försvaras. Fred kan man alltid få, man ska bara böja nacken.

LP kommenterar:

Problemets kärna finns i dessa två meningar av Aallmann:

"Vi er i Afghanistan for at al-Qaeda-bevægelsen ikke skal være i europæiske hovedstæder. Vi bor i et åbent og sårbart samfund, som nogen må værne."

Personligen tror jag att hela Afghanistanprojeketet är kontraproduktivt. Vår närvaro där, i kombination med det faktum som Aallmann pekar på, nämligen att vi bor i ett öppet och sårbart samhälle, gör att hela operation spelar jihadisterna i händerna på tre avgörande sätt:

1. Västs närvaro i Afghanistan kan hjälpa jihadisterna att värva nya medlemmar, i synnerhet om man kan få det att likna ett korståg (Aallmann verkar vara rädd för att hans egen retorik skall uppfattas just så).

2. Väst med sin princip om att ge folk rätt att flytta hit från krigshärjade länder, gör att folk som jihadisterna senare kan värva ges möjlighet att flytta hit. Redan värvade kan också relativt lätt strömma in i väst.

3. Vårt öppna och fria samhälle gör det mycket svårt att kontrollera de som planerar attentat och inom en inte alls för avlägsen framtid, en mera öppen väpnad konflikt, allt enligt en urban gerillametod, på vårt territorium.

En sådan strid kan slå sönder flera nationer i väst, ja hela den västerländska civilisationstypen. Vi skall inte glömma att de gerillastridande jihadistern har allt att vinna på att alla samhällsfunktioner slås ut, allt från elförsörjning till polisväsende, och att västs motstånd så gott som helt och hållet bygger på att stora komplexa högteknologiska system fungerar.
Det är lite som att jämföra en tävling mellan en mulåsna och en BMW. BMW:n vinner så länge ett komplex system av service finns tillgängligt, men om detta barakar samman kommer mulan garanterat att vinna.
Tragiskt nog verkar vi i Sverige tex mer eller mindre vara på väg att avveckla hemvärnet till förmån för en högteknologisk och avancerad yrkesmilitär. Var finns beredskapen om allt brakar samman? Hur många svenskar har tillgång till vapen och kunskap om hur man strider och gör motstånd även efter att centralmakten och den reguljära försvarsmaketen kollapsat.

Som lök på laxen kan vi lägga alla de islamska nationer som skaffar sig alltmer avancerade vapensystem. De har inga problem med invandrare från väst som kan tänkas sabotera deras samhälle. Visserligen vänder sig en del muslimer i nuläget mot dessa nationer och utför attentat, men det beror nog primärt på att dessa muslimska länder samarbetar med det fortfarande starka väst. De kan vara beredda att rulla in och ta över när den islamiska pesten slagit ut och däckat västvärlden, med vapen som bla Sverige och USA sålt till dem.

Det ÄR en clash of civilizations som tornar upp sig. Den som säger något annat ljuger eller önskedrömmer.

sds

0 kommentarer:

Skicka en kommentar