onsdag 24 mars 2010

Barndomen tas från flickorna

Det verkar finnas en viss obalans i den svenska "godheten". Av de 3000 "ensamkommande barn" som väntas till Sverige i år, hur många är flickor, en procent? Föräldrar är inte villiga att satsa 150.000 kr på att skicka en flicka. Dessa unga män bär dessutom ofta med sig kvinnofientliga värderingar.

Flickor måste försäkras rätten att vara barn och inte sexuella objekt, skriver Brynjulf Mugaas i norska Dagbladet. Spydpigen:

"Ja, det är verkligen dags att vi gör något åt detta. Kan vi vuxna inte föreställa sig vilken skräck och avsky det måste innebära för varje barnbrud på 8-9 år att helt enkelt "användas" av en vuxen man, och att detta skall fortsätta livet igenom när helst det passar honom.

Barnbrudar, tvångsäktenskap och sexuellt utnyttjande är självklart i strid med FNs förklaring om barnets rättigheter från den 20 november 1959, förnyad den 20 november 1989, som de flesta länder (?) väl har undertecknat, eller har de inte?"

Hodja: "Jo bortsett från de som har skrivit under de Islamiska Människorättigheterna." (Kairodeklarationen)

På tal om flyktingar från Afghanistan, borde svenska präster tala ur talibanskägget.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Inte bara det, den enkönliga flyktingströmmen skapar stora obalanser inom könen på hemmaplan. Det råder redan enorm brist på unga singelkvinnor i Sverige. Varje mötesplats på internet där singlar kan träffa varandra är överfull med män och många män kommer vara ensamma för resten av sitt liv. Jag träffar dagligen unga män som inte har någon kvinna att tillbringa tiden med. Många av de männen i Sverige tar i längden sitt liv för deras liv blivit för ensamt. En stor del av självmorden hos killar/män har med detta att göra och även den överrepresentation i självmordsstatistiken som män utgör. Detta är politikernas fel. Politikerna som ligger bakom detta borde få något slags dödsstraff för att indirekt ha förstört människors liv. Men sån tur är så finns karma, kosmisk rättvisa, och den existerar på alla plan.

Anonym sa...

Med tanke på att någon betalat minst 100000kr för smugglingen av varje enskilt barn, måste det gå att spåra den som betalat detta, och då finns någon som borde ha möjlighet att försörja och ta hand om det stackars vuxna barnet.
Behåll barnen nära de rika som betalat för dem och hjälp svältande barn istället.
Annars är väl tvång och lex vellinge lösningen: http//bit.ly/vellinge

Anonym sa...

Hur ligger det till med de ensamkommande barnen och deras rökvanor? Det röks för fullt utanför de tillfälliga boenden. Får man lov att sälja cigaretter till ungarna? Är de verkligen så unga egentligen?

Anonym sa...

”Om enda grunden för att ett barn skulle få stanna i Sverige är att det är ensamt, då är det bättre att de bor i hemlandet medan man letar efter deras föräldrar”, förklarade Tobias Billström

Leta efter föräldrarna? Men, herregud, det är ju föräldrarna som skickat hit dem.

Knute sa...

Landet där kvinnor är manfolk.

I morgon utkommer en kvinnlig soldats bok om de afghanska kvinnornas kamp mot Taliban och förtryck.

http://hodja.wordpress.com/2010/03/27/landet-hvor-kvinder-er-mandfolk/

Skicka en kommentar