onsdag 10 mars 2010

Telefonräkning, matrester och Säpo

Miljöpartisten Ruwaidas telefonräkning: 44.575 skattekronor. Vart ringer hon egentligen? Kanske till Mellanöstern:

Miljöpartisterna Gahrton och Ruwaida deltog för ett par år sedan i ett stort Hamas-möte i Köpenhamn. Yvonne Ruwaida och riksdagsman Mehmet Kaplan vill hindra Säpo från att spana efter terrorister. Miljöpartiet har medverkat i ett regeringsbeslut om att invandringen från Mellanöstern och Afrika ska öka.

Okej, Stockholms oppositionsborgarråd Yvonne Ruwaida (MP) vill också att stockholmarnas matavfall blir biogas i ställer för att brännas upp. Men i många frågor verkar Miljöpartiets gröna färg handla mer om islam än om miljö.5 kommentarer:

Anonym sa...

Saxat ur miljöpartiets partiprogram: "Den ojämställdhet vi ser i samhället i dag, där mannen är strukturellt överordnad kvinnan, beror bland annat på konstruerade könsnormer. Feminism betyder att vi insett samhällets rådande könsmaktsordning, och att vi vill förändra den."

En röst på dom rödgröna är en röst på radikal feminism och den radikala feminismen utgår från en felaktig dogmatisk tolkning av omvärlden.

Liknande felaktiga uppfattningar om grupper i samhället har historiskt lett till enorma mänskliga katastrofer. Tex likvideringen av kulakerna, gasningen av judarna, röda khmerernas masslakt, stalins utresningar. Ja listan kan göras lång.

Conny Wahlström sa...

Hej!

Jag vill gärna ge dig lite information om Ruwadias telefonräkningar.

Alla partier har ett årligt skattefinansierat partistöd. Om kostnaden för mobiltelefoner är hög eller låg så påverkar det inte skattebetalarna ytterligare, utan endast Miljöpartiets kanslibudget. Våra höga kostnader för kommunikation innebär helt enkelt att vi har mindre pengar till annat. Effektiva och mobila kommunikationsverktyg är en medveten prioritering från vår sida.
Miljöpartiet välkomnar en löpande och hård granskning av oss som parti. Inte minst på grund av att vi finansieras genom skatter och för att vi aspirerar på mer politisk makt. Under veckan har vi har fått kritiska frågor om användandet av mobiltelefoner samt de kostnader som det har medfört.
Våra ledande politiker gör sig väldigt tillgängliga för stockholmarna och media. De arbetar mycket, deltar i möten och pratar med många stockholmare. De är alltid tillgängliga, inklusive kvällar, helger och under ledig tid. Helt enkelt – om en journalist ringer oss på julafton så tar vi oss tid och svarar.
Mobiltelefonen är ett centralt verktyg i allt detta. Telefonen används inte bara för att prata utan är även ett verktyg för att läsa och skriva e-post, läsa dokument, hålla kalendern uppdaterad, vara aktiv i sociala medier och för omvärldsbevakning via internet.
Kostnaderna har varierat i perioder, men generellt ligger de på en hög nivå. Topparna i ökade kostnader kommer främst ur ökad datatrafik i mobiltelefonen samt då någon har befunnit sig utomlands. Från och med i år har vi ett fastpris-abonnemang för datatrafik i mobiltelefon, till en kostnad på ca 200 kr i månaden.
Vårt oppositionsborgarråd i Stockholm, Yvonne Ruwaida, är den som tydligast använder mobiltelefonen i sitt arbetssätt och för att göra sig tillgänglig. Under de senaste 21 månaderna (dvs från april 2008 till och med december 2009) är den totala kostnaden för hennes mobiltelefon ca 48 500 kr, dvs ca 2300 kr per månad. Av dessa 48 500 kr är ca 17 800 kr för datatrafik och ca 3500 kr för sms och mms. Inom de 48 500 kr ryms även ca 3900 kr för privata telefonsamtal, vilket regleras genom löneavdrag.
Vi har gjort all information om kostnaderna för våra mobiltelefoner tillgänglig för de journalister som ställer frågor.
Gröna hälsningar,
Conny Wahlström, Kanslichef
MILJÖPARTIET DE GRÖNA I STOCKHOLMS STADSHUS

Ann-Marie sa...

Och vi tror på detta, för att?!?!

prismedveten sa...

Det är fortfarande för mycket. Miljöpartisterna är så medvetna om vad det kostar för miljön att ha en T-shirt på sig, och tycker att all konsumtion påverkar miljön. Hon kunde ju se sig efter ett annat abonnemang, kolla på Prisjakt, eller ett bra abonnemang för 49 kronor i månaden och fria samtal. Men nu är det valår och då blir det väl ännu mer ringande, ändamålet helgar medlen.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Detta är ändå skattebetalarna (läs: Svenne Banan) som pröjsar Ruwaidas telefon-räkning i slutändan. Eller växer Miljöparriets kansli-pengar på träd kanske? Vore ju rätt miljö-vänligt förvisso...

Skicka en kommentar