onsdag 31 mars 2010

Uslingar ger sig på äldre

Landskrona är den kommun i nordvästra Skåne där stölderna från äldre är flest enligt polisens undersökning. Tydligen en farlig plats för gamla svenskar. Vågar man spekulera om orsakerna?

En 78-årig kvinna i Landskrona fick livshotande skallskador efter att blivit misshandlad. Hennes man blev också slagen och hamnade på sjukhuset. De satt i sin bil på en parkeringsplats och hade tutat på misshandlaren för att han inte flyttade sin bil tillräckligt snabbt.

Uppdatering: kvinnan dog av sina skador.

Aftonbladet kallar det "smitningsolycka" (ungefär som PK-rubriken i DN "Två personer skottskadade efter trafikolycka"). Ingenting om den råa misshandeln, varför? Trots att man skriver att det fanns vittnen ger man inget signalement.

I allt för många fall blir lyckas banditerna smita, och så står vi där med våra misstankar men med förseglade läppar. Följande rader är en ren spekulation från min sida som inte kan bekräftas förrän gärningsmannen är fast.

Att ge sig på äldre visar på en främmande människosyn, rentav islamistisk, ungefär som nazismens förakt för svaghet. Icke-muslimer räknas tydligen som mindre värda, inte bara i Koranen utan också i det verkliga livet.

Det skulle vara intressant att veta hur ofta normala västerländska moraltabun överskrids på det där viset. Jag vill minnas att jag läst om rånare som misshandlat gravida kvinnor, sparkat omkull barnvagnar. Väskryckare på moped fanns även innan kulturberikningen, men knappast lika råa.

Det har stått en hel del om sådana här fall i Danmark, till exempel om en 84-årig kvinna som blev invalidiserad av en somalisk rånare. Som led i efterforskningen sände polisen ut ett signalement. Det gav resultat.

"Från polis och lärare hörs det regelbundet att pojkar och unga män med muslimsk bakgrund 'har en kortare stubin' och är 'mer aggressiva', liksom terapeuter rapporterar att det står dåligt till med självreflektionen hos just muslimer, vilket har betydelse om man ska kunna förbättra sitt eget liv. Allt tyder på att den andra generationen av muslimsk bakgrund som inte är invandrare men födda här, integreras sämre än andra dansk-födda av utländska föräldrar, och detta fenomen måste studeras ingående." Skam och aggression

Uppdatering: Misstänkt gärningsman är Ahmad Akileh, född 1986-08-12, från Landskrona. Är bror till bilägaren (Mazdan). Libanesisk muslim.

Uppdatering. "Parkeringsmördaren" Ahmad Akilehs släktingar visade pöbelfasoner vid omhäktningen i Lunds Tingsrätt. Det finns tydliga kopplingar mellan klanen Akileh och den extrema islamismen i Landskrona.

Våldsamt beteende är kulturbetingat

31 kommentarer:

Ann-Marie sa...

Inte tusan kan dom ge sig på någon av samma storlek! Då kan dom ju få stryk! Feghet är en gemensam nämnare för dessa kräk. Det enda dom vågar ge sig på är barn, kvinnor, gamla och sjuka. Det är ju bara att läsa mesmedia, det finns spaltmetrar om eländet.

Knute sa...

"Hade denne vettvilling inte släppts in i vårt land, då skulle den 78-åriga damen nu inte ligga på sjukhus och riskera att dö."

http://janmilld.wordpress.com/2010/03/30/lena-sundstrom-forklarar/

Anonym sa...

hon blir martyr - kanske är det hon som räddar
ett sverige med västerländska normer och värderingar

Anonym sa...

Jag känner personligen till platsen för mordet. Det ligger i nära anslutning till ett par väldigt invandrartäta områden. Sen får man spekulera fritt efter det...

Anonym sa...

Klart att sveriges urartade inflyttningspolitik är orsak till den råare vardag vi tvingas leva i.
I detta fall vet jag dock inte om gärningsmannen är svensk eller inte. MEN om han skulle visa sig vara det lovar jag er att media inte skriver om det! Jag anser att media är lika skyldig till urartningen som sossarna då media går i sossarnas koppel.

Läste i bloggen att islam är ohumanisk och det stämmer: Barnäktenskap, Stening till döds, Djurplågeri, Månggifte, Kvinnoförtryck mm. listan kan göras lång och media och sossarna gör allt för att heja på utvecklingen... Dessutom är den enligt koranen fulländad det betyder att islam ej kan utvecklas eller anpassas. Vem vill leva på stenåldern?

/FlavorMan

Anonym sa...

Skyldig till detta dåd är en feg och usel s.k kulturberikare.Indirekt skyldiga är dagens politiker,som tillåter sådana kräk att bosätta sig här.
Ja,jag menar vartenda ord jag sagt!!!!

Anonym sa...

Jag mötte ungdomar med rötterna i Mellanöstern som hävade att demokrati och yttrandefrihet är bullshit och rasistiskt. Det säger ganska mycket när de anser att en infödd svensk medborgare kallas för bullshit och ens akademiska utbildning anses vara inget värt. Hur kan svensk grundlag vara bullshit och rasistiskt?

Anonym sa...

Hej
Lider mycket med mannen, deras anhöriga och vänner. Varför har det blivit så här i Sverige?
Vi skall ta hand om flyktingar till kors och tvärs, men vem tar ansvar för de som har kämpat om ett tryggt Sverige, våra äldre. För mig spelar det ingen roll om det är en "svensk" eller "utböling" som har gjort detta meningslösa dråp. Politikerna får rannsaka sig själva.
Våldet har ökat dramatiskt efter 80-talet.
Problemet har kommit fram mer och mer efter 1980-talet.(bidrag för kommuner etc.)
I Sverige skall vi vara så fantastiska att vi tar hand om alla flyktingar, men men vi skall glömma våra egna.

Viking

Svensk sa...

Låt mig gissa...hmm...jag tror förövaren är av albanskt ursprung.
Men det kan man ju inte säga. I Sverige är vi ju alla "svenskar"...

Knute sa...

Lånar en kommentar av Danne1 på Thoralf Alfssons blogg:

"Angående dödsmisshandeln av det äldre paret i Helsingborg:
Man får beklaga tragedin och sorgen. vilken fruktansvärd situation för maken.

Detta äldre par var väl totalt indoktrinerade av media när alla utlänningar framstår som helt underbara och den äldre mannen såg väl som sin uppgift att bara lite lätt och på glatt sätt informera om att i Sverige har vi så bra regler om allt även handikappparkeringering .
utlänningen med aggressivt psyke triggade igång direkt-ingen skall mästra över honom.

Polisen är ju PK-blockerade, de vill ju inte hitta gärningsmannen pga av det skulle ge SD många röster nu när detta mord fått så stor puplicitet.

Nu kallar de in 10 x-tra poliser för att med alla försiktiga och icke kränkningsersättningsmetoder till slut försöka sålla fram en etnisk Svensk som gärningsmann.
Går det inte att hitta en etnisk Svensk så kommer de aldrig vilja hitta en gärningsman. I alla fall inte före valet 2010!

Det normala vore ju att kolla bilregistret med utlänskklingande namn eller kolla ev namnbyten (vittnen uppgav ju signaklement),röd bil från 1980-1990 i området, kanske rör sig om max 20 st, åk ut och kolla om bilarna har mörk bakruta med liten vinge(troligen Toyota Celica då blir sökning i bilregister kanske 1 till 5 träffar)

har då offren samma DNA från handgemängen, och gärningsmannen kanske har blånader på knogarna då han slog flera slag mot kvinnansskallben.

Eftersom gärningsmannen blev så arg och kunde då inte tänka, då använde han det som vart inlärt i ryggmärgen att utdela högerkrokar mot käkben- kanske han är med i nån kampsport eller boxningsklubb. Där måste nån veta om nån som tränar har en röd gammalbil med mörktonade rutor.

polisen kunde kolla med alla bensinmackar´s övervakningskamerer(visseligen Svartvita) om nån bil kan stämma in på ev Mazda 323 eller Toyota celica från 1990 tal med utländsk utseende hos bilförare. troligtvis tankar han bensin lite och ofta och kanske samtidigt som han denna dag besökte livsmedelsaffären i närheten.

ah, bara lite tankar om hur man kanske skulle agera som polis, det måste vara svårt att hitta hållbara argument att aldrig kunna hitta en gärningsman i dessa high tech tider, polisen kan om de ville.

men de måste väl ta så stor hänsyn så ingen utlänning blir kränkt för minsta lilla fråga och misstänkt och absolut inte bli häktad utan enormt nycket underlag.

poliserna får ju inte ens tänka högt längre till kollegor emellan då blir det löneavdrag som ex ”apedjäv-lar”-ärendet.

Lägg ner Svenska polisen och hyr in Tysk eller Amerikansk polis. detta Politisk korrekta tokmyndighet som Svenska polisen nu är, är ju en skam.

vissa poliser sitter och smygläser flashback och bloggar ifall nån nån privatperson skulle skriva nåt användbart för polisutredningar.
istället för att få använda polismetoder som övriga normala polismyndigheter använder i övriga Världen, PK-Sverige är ju helt sjukt."

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2010/march/sverigedemokraterna-agerar-mot-varumarkesintr.html

Anonym sa...

Herregud varför all denna främlingfientlighet. Kvinnan dog spela roll om det var en invandrare eller en renodlad viking från 900 ef.k se till att få tag på mannen inte dennes släktningar och alla som kommer från samma land som denne.

Anonym sa...

Ja, här fick SD några hundra röster till höstens val.

Anonym sa...

Troligt signalement:
Kroknäsa,Mörka fanatiska insjunkna ögon,Spenslig krum hållning, Ler mot dig men när du vänder ryggen till sticker han in kniven

Anonym sa...

Nu blir det en röst på SD i höstens val.

Anonym sa...

när började allt detta bli en ras fråga... det är en sjuk individ som gjort detta inte en nationalitet.

herreguuuuud.

Anonym sa...

Fattar inte varför dom inte fått fast honom än, det första signalementet var ju väldigt beskrivande; ung man med vit mössa i en röd bil :-).

Anonym sa...

Landskrona + brottslighet = kosovoalbaner

Magnus sa...

Till Anonym: När Sverige med öppna dörrar och med miljardbelopp (skattepengar) välkomnar invandrare och ger de en andra chans att få bo och jobba här har vi all rätt att KRÄVA att man sköter sig.

Att dalta med kriminella invandrare och försöka mörklägga deras brott gör bara att rasismen växer sig ännu starkare och det tjänar INGEN på. Jag vågar tro och påstå att majoriteten av Sveriges invandrare är bra människor och att det är relativt få som våldtar, rånar och mördar. Tyvärr så verkar stora delar av det politiska etablissemanget anse att Sverige har någon form av plikt att ta emot stora mängder invandrare, oavsett deras behov av skydd eller ej. Det är fel och ett hån mot alla de som verkligen är flyktingar och som fruktar för sina liv.

Så, ja... Invandrare eller svensk spelar roll. Som invandrare förväntar jag mig att man visar tacksamhet mot Sverige genom att lyda våra lagar och bidra till att Sverige blir ett ännu bättre land.

Anonym sa...

Så klart direkt påhopp på muslimer och invandrare. ¨Så fort något händer (något slags brott ) så är det invandrare. Vet du vad värsta är att nästan alla svenskar är smyg rasister dom ler mot en och tänker annat . Så vart kommer detta att sluta . För en sak är säker det finns även normala människor (muslimer) , invandrare.Lär dig mer om muslimer , olika invandrare för ni svenskar är långt ifrån perfekta ( smyg rasister). Blir så ledsen när man själv försäker göra bra ifrån sig och så läser man om invandrare är sådana och mm. Man blir behandlad efter vad man kommer ifrån och inte efter vad man är för slags människa . Sverige -alla är lika . Nej lånt ifrån skulle jag vilja säga .

Janne sa...

Alla ni som kopplar detta till invandringen.

Ni kan ha rätt eller ni kan ha fel...men en psykiskt sjuk svensk kan göra precis samma sak och det har säkert hänt någon gång det med...

Men vad har ni för "quick fix" som inte de förhatliga sossarna eller de lika förhatliga (?) moderaterna skulle ha? Det gäller ju inte bara att ha en analys, utan en lösning också. Tror ni på fullt allvar att man kan förvisa alla invandrare från Sverige?
Nördarna i SD var just nere i Tyskland och diskuterade hur de ska lägga upp sin tramsiga kulturimperialism som går ut på att folk ska få gå i kyrkor och synagogor men inte i moskéer. Det är väl ungefär så mycket som de bryr sig om vanliga människor i Landskrona och på andra ställen. Och SD:s fanatiska viftande med Israelflaggor lär väl också vara till jättestor hjälp för alla vanliga människor, eller hur?
För att inte tala om ett minaretförbud, det skulle väl frälsa oss från allvarliga brott i all evighet, eller hur? Inse att SD bara är känslomässigt styrda effektsökare som egentligen inte har något konstruktivt över huvud taget.

Knute sa...

Janne, om du kollar lite bättre så inser du att SD har många konstruktiva förslag om invandring och kriminalitet.

Anonym sa...

Nämen, invandrare mördar inte folk eller misshandlar någon som tutar på dom på en parkeringsplats eller lurar försäkringskassan på miljonbelopp eller knuffar ut sina flickor från balkongen oftare än svenskar. Nejdå det gör dom inte alls, det är precis lika vanligt att svenskar tycker att deras döttrar har skämt ut familjen och så knuffar dom ut henne från balkongen. Och dom flesta våldtäkter begås av solbrända svarta svenskar som varit på semester i Somalia för det står aldrig i tidningarna att det är en invandrare så då är det inte det. Sluta att förtala invandrarna för de bidrar med massor av skattepengar till Sverige. De flesta svenskar lever på bidrag som betalas med skattepengar som invandrarna jobbat ihop, speciellt somalier som är kända för att vara mycket arbetssamma. Under tiden sitter svenskarna på cafe´och tuggar khat hela dagarna. UTAN INVANDRARNA STANNAR SVERIGE! / Nojjan

Anonym sa...

Vi borde satsa på utbildningar för att lära muslimerna att det inte är ok att döda gamla. Så gör man bara inte i sverige.
Dra in bidraget för dem så kanske de förstår.

Anonym sa...

-Anonym
Om jag bjuder in dig i mitt hus och du inte sköter dig, då åker du ut. Och jag tror du göra samma sak om jag skulle komma hem till dig och uppföra mig illa?
Plus att det kostar samhället sjukt mycket pengar.
Givetvis ska man ha rätt att ställa krav.

Anonym sa...

Det största hykleriet måste ändå vara att vi inte får veta vem som utför dessa handlingar, vi råder nu bot på detta nu. Den misstänkta och gripna heter--Ahmad Akileh, född 1986-08-12, från Landskrona. Är bror till bilägaren (Mazdan). är Palestinier (enligt uppgifter).

Anonym sa...

Det är synd hur rasisterna utnyttjar denna tragedi att anklaga folk till höger och vänster, man vill bevisa att de är bättre och har högre värden men om tillfället gavs skulle de bli värre än "muslimerna". Men jag är säker att de allra flesta Svenskarna vet att det är en galnings verk och att ursprung har ingenting med det att göra. Man blir vad man hatar.

Anonym sa...

Det är inte bara "parkeringsplats" mördaren som har "kort stubin" I Sverige finns idag 10.000-tals sådana människor i vårt land. Dom har fötts och växt upp i ett varmare land och genetiskt är "varma i pannan" Detta kommer att hända fler gånger, eftersom vi svenskar inte är värda ett skit i deras ögon. Det enda vi duger till är att förse dessa kräk med skattepengar.
NU FÅR DE VA NOCK!

Anonym sa...

Måste vara frustrerande att komma till Sverige och upptäcka/inse att man är efterbliven ! Ch

Anonym sa...

Tiderna ändras
När vi hade en stor invandring på 50 och 60 talet
kom folk från folk från Finland, Jugoslavien, Italien m fl länder för att det fanns arbete.
Numera kommer man av ekonomiska skäl (socialbidrag)..och med förespegling att man är förföljd i sitt eget land.
Jag frågar mig hur man hinner med att förfölja enskilda personer i de länder det är frågan om.
Om det vore sant skulle man inte ha något problem med arbetslöshet utan ha full sysselsättning a la f.d Östblocket. Där kunde man f.ö inte fly eller ens resa ut. Alltså om man verkligen har sådan kontroll i de här länderna hur kan då någon överhuvudtaget fly.
Eller är det kanske så att man ser en bra möljighet att skicka ut dem som inte vill arbeta,är kriminella och som inte kan inordna sig i samhället.Kan man inte integrera sig i sitt eget land hur skall det då gå i ett nytt land med en helt annan kultur.
Det skulle säkert bli billigare om vi sände tillbaka dem med lite socialbidrag ,till en början för att trappa ner efterhand som man fått fotfäste i sitt eget land igen
Jag känner till personer som levt i Sverige 6-7 år och som fortfarande inte brytt sig om att lära svenska. Hur skall man kunna komma in på den svenska arbetsmarknaden om man inte ens kan prata vårt språk ?
Jag räknar med att detta inlägg kommer att tas bort eftersom yttrandefriheten i de här frågorna
är satt ur spel

Rulle

Knute sa...

Rulle du har så rätt, utom i att din kommentar skulle tas bort.

Ingvar sa...

Jag har farit runt härvid och därvid, och kommit underfund med att det, tryggaste landet med minst kriminalitet. Det var faktiskt Sverige, för omkring 35 år sedan. Visst fanns det kriminalitet även då, fast inte så mycket, som det är idag. Och blev, efter att den socialdemokratiske ledaren, som föreslog att Sverige skall bliva ett mångkulutrellt land.
Min chock, fick jag 1985, då jag var hemma i Sverige, och fick se ledaren, stå i TV-rutan och önskar 21 000 unga friska araber, från Mellanöstern, "Hjärtligt välkomna", upp hit till vårat kalla land, här uppe i Norden. Redan på den tiden hade jag fått ganska så bra kännedom, av detta folkslag, två religionskrig hade jag ofrivilligt upplevt mellan kristna och islamister, första i Mellanöstern och det andra i Biafra, på nära håll.
Chocken, jag fick, sitter kvar ännu. Ty jag vet, att inte någon av denne sosses företrädare, Hjalmar Branting, P.A.Hansson eller Tage Erlnder, hade kommit med denna idiotiska idé. Ty de värnade inte bara om ett tryggt folkhem, De höll också på våran religion, som vi uppfostrats med, sedan vi hade asatro!
Men vad jag inte kan förstå ännu idag är att alla de andra sex partiledarna inne i riksdagshuset, ja t.o.m sossarnas värsta motståndare moderater, folkpartister, kommunister o.s.v, tyckte att denne socialdemokrat, hade så bra idéer, så alla var ense om att Sverige, skall bliva ett månkriminellt land hädanefter. Eller hur???

Skicka en kommentar