tisdag 30 mars 2010

Gud och kejsaren

Det finns faktiskt ingen annan dag i Jesu liv som fått så stort utrymme i Bibeln som denna tisdag i påskveckan, då han blev utfrågad av sina fiender som ville snärja honom:

"Mästare, vi vet att du är uppriktig och verkligen lär oss Guds väg. Du bryr dig inte om vad andra menar, för du tar inte hänsyn till person eller rang. Säg oss vad du anser: är det rätt eller inte att betala skatt till kejsaren?"

Jesus märkte deras onda avsikt och sade: "Hycklare, varför vill ni sätta mig på prov? Visa mig ett mynt som man betalar skatt med." De räckte honom en denar, och han frågade: "Vems bild och namn är det här?" - "Kejsarens", svarade de. Då sade han till dem: "Ge då kejsaren det som tillhör kejsaren och Gud det som tillhör Gud." När de hörde detta blev de häpna. De lät honom vara och gick sin väg.

Matteus 22:15-22

I korsets tecken, Document.no

3 kommentarer:

Knute sa...

“The Old Rugged Cross”

Siden det såkalte ”kristne” presteskapet totalt har sviktet sin oppgave på dette området blir det opp til andre å forsvare sannheten. Med sannheten menes det da ikke nødvendigvis om det kristne budskap er sant eller ikke, det dreier seg om hva budskapets innhold faktisk er, og hvordan kristne skal forholde seg til dem som forkynner et annet budskap. Også her er Bibelen krystallklar. I Gal 1:8 sier Paulus det slik:

”Men om vi selv, ja, om en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi forkynte dere, forbannet være han!

Det var nettopp det Muhammed (måtte han råtne i grisemøkk) hevdet, at en engel fra himmelen hadde forkynt ham et budskap som eksplisitt og energisk fornektet Jesu død på korset, selve grunnsteinen til fundamentet i kristendom. Desto viktigere blir det da å minne om hva dette er.

http://antijihadnorge.blogspot.com/2010/04/old-rugged-cross.html

Tony sa...

Bra, Knute!

Knute sa...

Tack och glad påsk i efterskott!

Skicka en kommentar