torsdag 8 april 2010

"Den bästa föreläsning jag inte hållit"

Dr Benno Barnard vid Antwerpens universitetet skulle ge en föreläsning om skillnaderna mellan islam och kristendomen, men högljudda rop och hot från en skara unga muslimer tvingade fram att hans tal inställdes.

Här är föreläsningen han skulle hållit, om han hade fått fortsätta: Long live God, down with Allah

För den som försökt läsa Koranen är muslimernas intoleranta reaktion begriplig. Maken till tradig läsning får man leta efter, och moralen är hårresande nära den i Mein Kampf. Humor finns såklart inte, inte ens soldathumor, ändå är det är en religion för kaserner med obligatorisk tvätt av fötter fem gånger om dagen. Stackars Lars Vilks som rörde om i det getingboet med sina teckningar av Muhammed som hund.

VÄSTEUROPA BLEV ett multietniskt samhälle i ett ögonblick av ouppmärksamhet, skriver Christopher Caldwell i en bok om de sista 50 årens dystra europeiska erfarenheter av invandring.

"Som efter en vild sommarnatt har några få år av tanklös europeisk politik förändrat kontinenten för alltid. En revolution som kommer att få enorma konsekvenser. De europeiska länderna har aldrig varit invandringsländer och blev det inte förrän för en generation sedan. Och nu står de i synnerhet med en stark kultur i sina länder, som uppenbarligen inte har för avsikt att låta sig europeiseras. Gissa vilken."


"Det är ett juridiskt misstag! Jag är Muhammed, profeten!!!"
Sankt Peter: "Definitivt skyldig!"

8 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Har också försökt på mig att läsa eländet i somras men gav upp efter några kapitel. Tradig var väl snarare förnamnet. Det är roligare att se gräs växa eller målarfärg torka. Sedan får man väl gratulera Benno som tydligen själv var ytterst pk bara för nåt år sedan av döma av GoV.

Berit sa...

Samma sak hände Ann Coulter i Kanada. I Ottowa, förra månaden, var man inte förberedd utan ställde in föreställningen men senare i Calgary kunde Coulter tala trots häcklare och protesterande vandaler.
Coulter: "Sedan jag anlänt i Kanada har jag blivit anklagad för "tanke- brott", hotas med åtal för tal jag hade ännu inte gett och blivit fördömd i i parlamentet (vilket var trevligt eftersom det stod på min "att-göra-lista)

Reklamskyltar för mitt anförande har officiellt förbjudits, medan affischer som kritisera mig är uppsatta över hela universitetsområdet i Ottawa. Folkvalda representanter har förbjudits från att lyssna till mina tal. Den lokala klädbutikerna har också slut på bruna skjortor."

MS sa...

Förr i tiden så var universiteten för högre lärande och traditioner. Nu har dom blivit lekplatser för vänsterextremister och feminister. Den kombinationen är livsfarlig!

Fredrik M sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
vinterbadaren sa...

Ställ upp mot islamiseringen av Sverige! Visa din avsky i Göteborg nu på söndag 11/4.

http://www.keillerspark.se

Knute sa...

Fredrik M som kom med orättvisa beskyllningar mot bloggen och därför inte får se sin kommentar publicerad, undrar om jag har försökt att jämföra Gamla Testamentet i Bibeln med Koranen.

Både i GT och Koranen upphävs det som skrivits tidigare av det som skrivits senare.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Abrogation

De något mindre bloddrypande verserna som härrör från Muhammeds tid i Mecka upphävs alltså av de uppmaningar till folkmord med mera som han uttalade i Medina.

Gamla Testamentet skrevs under flera hundra år av många författare och beskriver Guds utveckling från stamgud till universell Gud. Det går alltså inte dra för stora växlar på vad som står där. Tio Guds bud gäller, men mycket annat ur Moseböckerna upphävdes av de senare profeterna, Amos, Jesaja osv.

Knute sa...

"Den kristna etikens mest avgörande bidrag till ett samhälles normsystem är övertygelsen om alla människors lika, absoluta och okränkbara människovärde, oberoende av ålder, hälsa och prestation. Solidaritet med den som inte är lika lyckligt lottad, budet om kärleken till nästan och förvaltarskapstanken har vi också fått från kristen tro. Vad har vi fått för normer från ateisterna som är värda att bygga ett samhälle på?"

http://missionxp.webblogg.se/2010/april/christer-sturmark-till-riksdagen-for-att-norm.html

Knute sa...

Marco Polo, the 13th century Venetian merchant, on Islam:

"According to their doctrine, whatever is stolen or plundered from others of a different faith, is properly taken, and the theft is no crime; whilst those who suffer death or injury by the hands of Christians, are considered as martyrs. If, therefore, they were not prohibited and restrained by the powers who now govern them, they would commit many outrages. These principles are common to all Saracens." (p.63).

http://europenews.dk/en/node/31362

Skicka en kommentar