tisdag 6 april 2010

Våldsamt beteende är kulturbetingat

Det norska TV-programmet Hjernevask avslöjar olika politiskt korrekta myter som vi blir hjärntvättade med. Ett avsnitt handlar om skillnader mellan olika kulturer när det gäller konflikthantering och våldsamhet. Herdekulturer är våldsamma därför att om djuren rövas bort har man plötsligt inget att leva av. När staten får våldsmonopol minskar våldet. Men tryggheten kan vara bedräglig.

Vetenskapsreportern Harald Eias säger: "Det är nyttigt att veta vilka våldsmekanismer i vår medfödda psykologi som kan dämpas eller triggas av kulturen och samhället runt oss."

Men det gillar inte de vänstervridna samhällsvetarna på universiteten. Biologin hotar deras multikulturella projekt. Document.no: "Under stalinismen snakket man om sjelens ingeniører. De norske forskerne Eia intervjuer viser noe av den samme narsissistiske selvsikkerhet. Bak utopien ligger det totalitære."

Se programmet här >>

6 kommentarer:

Anonym sa...

Den mordmisstänkte 23-åringens familj kallade till ett pressmöte i en lokal moské på söndagen.
I ett skriftligt uttalande skriver familjen bland annat om den 78-åriga kvinnans död:
"Olyckshändelsen orsakade en enorm sorg i VÅRT liv."

De kränktas kör gråter ut över hur hemskt de nu blir drabbade av "rasisterna" nu. Ojoj. Stackars dem. Vilka dummar svennar som inte fattar hur illa de mår när de inte får mörda ifred.

Inte nått av substans om Inger däremot - kvinnan som blev mördad - eller om henne man, Sven, som förlorade sin livskamrat. Men, just det ja, de var ju bara vanliga "svennar" och därmed endast värda något när de betalar skatt...."

/Fröken Sverige
http://imittsverige.blogspot.com/2010/04/olyckshandelsen-orsakade-en-enorm-sorg.html

Anonym sa...

Olyckshändelse???
Bara ordvalet säger ju hur lite man fattar
vad man har gjort och håller på med!
sjöman öman

Knute sa...

Är detta vad som väntar, Hamburg-Billstedt: En stadsdel tippar över kanten:

Zoner dit polisen bara beger sig i mycket stora grupper. Unga män med invandrarbakgrund som är helt likgiltiga inför värden som demokrati, tolerans och integration och lika oberörda av brottsoffrets lidande.

http://snaphanen.dk/2010/04/04/paskefarver/

Vanlig Bilist sa...

Den absolut största våldsmekanismen är utan tvekan trafiken. Det har spårat ut totalt och problem finns precis överallt. I Vellinge som exempel har man stora problem utanför Vellingeblomman och ICA Toppen där var och varannan BMW och Audiförare anser sig ha större rättingeter än alla andra i billigare bilar. Så fort de inte får parkering inom 10 meter från ingången då ställer de sig där i alla fall och blockerar för alla andra och det behövs vakter. Det funkar bara inte när flera småföretagare ska samsas och alla hittar på sina egna trafikregler.

gäster sa...

98 procent av eleverna i Kvarnhagsskolan i Botkyrka kommun har utländsk bakgrund. Muslimska elever som vuxit upp i Alby förklarar att de har arabisk identitet och använder ordet svenne som kränkning mot de svenskar som förirrar sig bortom Bredäng.

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/04/muslimska-elever-intervjuas-om.html

Knute sa...

Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet

http://www.dn.se/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet-1.421859

Skicka en kommentar