lördag 10 april 2010

Våra medier, mitt i sitt hyckleri, lyckas också framstå som hjärtevarma och toleranta

Vet myndigheterna egentligen vilka som flyttar till Sverige? Det verkar vara den öppna dörrens politik. Eftersom det årligen flyttar hit 100.000 personer är det inte underligt att handläggningstiderna blir korta och utredningarna bristfälliga. Men "journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna", som det heter i en klassisk artikel i DN av Gunnar Sandelin.

SVT Debatt flummar loss i floskler och plattityder: "Brottsligheten har sin grund i att invandrarna behöver känna sig behövda, ha jobb och bli sedda." Kent Ekeroth:

"Lyssna på det resonemanget. Så för att dessa invandrare inte känner sig ”sedda” (snyft snyft) mördas en 78-årig dam, begås gruppvåldtäkter och grova, råa, oprovocerade misshandelsfall osv? Om att ”inte vara sedd” föranleder sådan våldsbrottslighet ligger problemet knappast i att inte vara sedd, utan såklart i mentaliteten hos dessa invandrargrupper."

I våra broderländer är det inte stort bättre. Läs en rapport från vardagen i Norge, här >>Läs också om dråpslaget mot friheten på Internet i Storbritannien här >>

4 kommentarer:

Anonym sa...

Facebookgruppen som "hetsade" mot den misstänkte i Landskrona var en hoax. Gruppen bytte namn i samband med att den uppmäärksammades i media till "Vi som vill bygga ett öppet och tolerant Landskrona".

Gruppen var uppenbarligen en politisk kupp för att håna rasisterna som gått med. http://www.facebook.com/group.php?gid=105641716141966&ref=ts

Knute sa...

"Dödsmisshandeln av en 78-årig kvinna på en parkeringsplats i Landskrona den 29 mars har fått svenska journalister att spränga gränserna för den pressetik som ska styra arbetet på landets redaktioner. Det vi bevittnar är svenska massmedias moraliska sammanbrott, en pressetisk härdsmälta som borde föranleda allvarlig självrannsakan i hela medievärlden. Förtroendekrisen mellan allmänheten och media djupnar i takt med att den ohederliga och oetiska journalistiken breder ut sig i traditionella media."

http://snaphanen.dk/2010/04/11/svenska-massmedias-moraliska-bankrutt/

Gravail Thor sa...

Tänk nu efter. Alla försöker underlätta sitt arbete. Journalisten, liksom amatörvetenskapsmannen som försöker vederlägga sin 9/11-teori. Man söker enklaste källa som har duglig trovärdighet. Det är ju snart pressläggning.
Ju fler som söker enklaste källa så uppstår risken att kvaliteten brister.
Det är lika snuttifierat säga:
"Det är synd om invandrarna som inte känner sig sedda" och
"Det är Islams fel, de tar över 2010!".
Gång på gång används snuttifierade argument i kommunala nämnder, EU-debatter med flera. Det är lättare att ta till sig och yttra ett snuttifierat argument eftersom man inte behöver anstränga sig att se saken från olika synvinklar.
Anledningen vi har irakiska flyktingar är för att amerikanerna ville kriga och tjäna pengar. Vem är farligast då? Amerikanen eller irakiern? Vilken kultur är våldsammast?
Nu förutsäger jag meningar som:
"Men det är skillnad. Amerikanerna är ju välutvecklade! De har ju coola vapensystem. Vi kan åka dit och festa stenhårt som Will Smith. Vår kultur är ju bättre än islam. Irakierna förtjänar att bli attackerade. De slaktade sin egen befolkning, kurderna och iranierna och kuwaiterna".
Varpå en annan konspirationsteoretiker utbrister:
"Men Donald Rumsfeld sålde vapen till Saddam Hussein. Det gjorde även ryssarna. Vapenindustrin är väldig lönsam. Men då behövs krig emellanåt så att nytt materiel kan köpas in".
Jag svarar:
Verkligheten är mer komplicerad och kanske enklare än vid första anblick. Alla svaren kräver tid att få fram.
Men för att få en andningspaus behöver invandringen stoppas nu och analysarbetet göras för att se hur man ska få människor att "bli sedda" samtidigt som gamlingarna dör ensamma på ålderdomshemmen (vilket inte skulle accepterats av vissa invandrarkulturer).

Jonas sa...

Fortsätt att protestera och utmana etablisemanget. Fortsätt att besöka, och stöd, alternativa medier. Länka vidare bra och oberoende webadresser/medier. "Fulmedia" är skiträdda nu, och gör allt för att hålla sig kvar. Gå ut fack, a-kassa, kyrka och hyresgästförening. Dom struntar fullständigt i dig ändå. Låt dig inte "pissas på". Köp inte morgon-/kvällstidningar. Lyssna på alternativa närradio-/webradiostationer. Gör motstånd mot etablisemanget, och INSE att dom har vänt dig ryggen för länge sedan.....

Skicka en kommentar