fredag 9 april 2010

Politikerna eniga om att det finns en fråga de inte vill debatteraBild: Asylsökare i Australien

Hur ska Sverige undvika framtidens skattechock? Med en sosseregering efter valet verkar den oundviklig. Men det finns alternativ: asyl-stopp för invandrare från mindre utvecklade länder. 95 procent av dem har för övrigt inte skyddsbehov utan kommer av andra orsaker...

Enligt Sverigedemokraternas skuggbudget skulle 25–40 miljarder kronor skulle kunna sparas in genom att minska asyl- och anhöriginvandringen till dansk nivå. Det är vad staten skulle spara, men eftersom kommunerna drar det tyngsta lasset skulle summan bli mångdubblad.

Under den borgerliga regeringens drygt tre år vid makten har över 300.000 personer invandrat till Sverige. Ändå har inte arbetslösheten ökat i samma takt. Anders Borg är en duktig finansminister, men frågan är hur länge till det går att ha öppna gränser för okvalificerad arbetskraft som hänvisas till att leva på bidrag. Regering och opposition borde ta en ordentlig titt på förslagen från Jimmie Åkesson & Co.

Läs mer: Den verkliga orsaken till ungdomsarbetslösheten

3 kommentarer:

Sun sa...

Tänk om alla svenska politiker kunde tänka som sina "rasistiska" motsvarigheter i Australien.

Anonym sa...

SD kan inte gärna dömas för en ekonomisk skiss, innan de har kommit med sitt budgetförslag. Låt oss vänta tills dess.

SD kanske räknar med att spara in de 51 miljarder som invandringspolitiken kostar, varje år, 11 000:- per svenskt hushåll. Och dra in lite på biståndet, 34 miljarder, som gör 6500:- per svenskt hushåll.

Biståndet vill man bara ta en del av; invandringspolitiken ska självfallet vara självfinansierad - varför ska vi ha en invandring som inte är lönsam?

(asyleriet är en annan sak. Där måste man städa bort fusk och ekonomiska "flyktingar".)

Kom ihåg att SDs budget ska granskas på samma sätt, efter samma riktlinjer, och av samma personer, som granskar övriga partier.

Ingen specialgranskning, men en rättvis granskning. Annars duger det inte.

Bengt Lundström sa...

Läste i dag i "bladet" att Regeringen ämnar sluta med statsbidragen till kommuner och landsting fr.o.m. nästa år. Vad säger oss detta?

Skicka en kommentar