torsdag 15 april 2010

Alla pedofila skandaler...

Varför började tidningar och tv ösa på med dessa pedofilnyheter just i påsk? Men tänk om andelen pedofiler bland katolska präster är ungefär lika stor som bland andra män? Nu har man dammsugit den svenska katolska kyrkan och hittade till slut en präst som misstänks för övergrepp på 1940-talet. Stora rubriker och krav på att kyrkan ska krypa till korset.

Gudskelov finns det inget i Nya Testamentet som förespråkar pedofili och sexuella övergrepp. Pedofili anses vara ett tabu och är olagligt i de flesta samhällen, kulturer och religioner, utom i den muslimska världen när det gäller islam och dess heliga bok.

Islamisterna kastar sten i glashus, när de klandrar Väst för omoral. Islams perverterade moral är många gånger värre. Profeten hade sexuellt umgänge med en nioårig flicka. Ayatollah Khomeini skrev en bok där han uppmanar till pedofili och sex med djur.

Islams homofobi är välkänd. Anledningen är att många unga män tvingas göra sin sexuella debut med varandra, flickorna är inlåsta. De kan inte onanera eftersom de är omskurna. Homosexuella våldtäkter är inte ovanliga, men då är det offret som döms, enligt islams inverterade moral. Den som "sätter på" räknas inte som homosexuell. Irans president Ahmadinejad på besök i New York skröt över att det inte fanns homosexuella i hans land, underförstått de blev avrättade så fort de upptäcktes.

De pedofila skandalerna i den katolska kyrkan är en pinsam historia. Var det inte bättre att ta bort celibatet och låta prästerna gifta sig? Men det skulle inte hjälpa om det är homosexualitet som ligger bakom. Vissa homosexuella män har uppenbarligen dragning till unga pojkar. Lägg märke till att det inte är en generalisering.

Jag skulle vilja tillägga att det inte alltid är så kul att ha en präst till pappa, eftersom han representerar Gud och är omgiven av en övernaturlig nimbus. Bättre med en pappa som är mänsklig och kan göra fel. Därför är det en god idé att präster lever i celibat och inte skaffar barn.

4 kommentarer:

Johannes Forsblom sa...

Det är sant att celibatet i katolska kyrkan inte är en dogm och ingen skulle bli upprörd om den avskaffades.

Men det finns en mycket sund tanke bakom som gör att prästen kan ägna all sin tid åt församlingen.

Om en päst gifter sig måste han skaffa ett annat jobb på halvtid vid sidan om för att kunna försörja sig själv och sin familj. Katoska präster tjänar inte mer än 6000-8000 kronor i månaden och det räcker bara till att försörja en människa.

När det gäller fördomen om att celibatet skulle vara orsaken till sxskandalen så går det emot all empirisk forskning.

Läs gärna mer om detta här:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/04/skyll-inte-pa-celibatet.html

Tony sa...

Aisha, 6år, fick utstå smekningar och Muhammads kön gnidas emot sig. Sen när hon var nio år och hon lekte med sina dockor och vänner, skickades de iväg och Muhammad utförde samlag med Aisha, han var således en pedofil.

Muslimer försöker få det till att ha varit något normalt på den tiden, på så vis gjorde Muhammad inget fel. Vad som ofta, givetvis, utelämnas är att det var guden med namnet Allah som sa till han, i en uppenbarelse när Aishas pappa sa att han inte ville gifta bort henne, att gifta sig med en 6-åring. Inom islam är det alltså inget fel med att ha sex med barn.Katolska präster liknande gärningar, förutom att de inte har stöd för detta från sin religion, är givetvis hemska. Jag tror att det tvungna celibatet för präster är en stor orsak till detta. Det är även en helt obibliskt lära som katoliker av någon märklig anledning klänger fast vid. Har den inte stor inverkan kan man undra varför så många homosexuella med pedofil läggning blir präster inom KK? Är det för att de vet att de inte blir utslängda och får fortsätta med sin lust?

I vilket fall som helst önskar jag att KK ändrar sitt obibliska celibat-tvång mot präster. Sitt skyddande av pedofiler. Rensar och sparkar ut alla dessa vidriga präster och polisanmäler alla.

Sist, men inte minst, önskar jag att de utsatta får frid i sitt inre och kan börja mår bra.

Johannes Forsblom sa...

Det är sant att homosexualitet i sig inte ses som en synd av kyrkan, men vi måste skilja på frestelser (som vi alla utsätts för) och handlingar. Att bli frestad är aldrig en synd, men om vi ger efter för frestelsen har vi begått en synd.

Men nu till själva saken, att sexskandalen i katolska kyrkan skulle handla om pedofili.

Den psykologiska vetenskapen är enad om att attraktion till pojkar eller flickor av samma kön över 14 år inte ska ses som pedofili utan som epedofili. Alltså homosexualitet. Och de flesta övergrepp inom kyrkan har begåtts mot post-pubertala ungdomar.

Läs gärna mer om detta här:

http://darenpagatan.blogspot.com/2010/04/sluta-fortrycka-de-homosexuella.html

Knute sa...

"Min teori är att de tragiska pedofilfallen används av ateistiska krafter som arbetar för en total sekularisering av världen, men givetvis tar de en sak i taget. Nu tycks den katolska kyrkan vara i fokus och det är lätt att hålla fokus på den eftersom en i stort sett homogent ateistisk media driver på och håller glöden uppe, vilket egentligen är oanständigt."

http://jajamenmen.blogspot.com/2010/04/ar-avskaffandet-av-celibatet-en-losning.html

Skicka en kommentar