tisdag 13 april 2010

Grattis till misstron

Sedan ett halvår går det inte att få tag i matta glödlampor. Suverän idioti. Eftersom Sverige ingen suveränitet har kvar efter införandet av EU:s nya grundlag (Lissabontraktaten) går det inte att sätta sig på tvären. Fast det skulle inte undra mig om det är svenska EU-politiker som ligger bakom påhittet.

För varje år ska ytterligere någon sort av glödlampor förbjudas. I stället ska vi använda lågenergilampor som innehåller kvicksilver, och som på grund av sin komplicerade konstruktion kräver tio gånger så mycket energi att tillverka som vanliga glödlampor.

EU-kommissionen har inte heller tänkt på att lågenergilampor flimrar. Jag själv märker inte av det och använder dem gärna, men jag känner människor som blir helfnoskiga av blinkandet.

Vad sysslar EU-kommissionen med? Egendomliga symbolhandlingar mot "uppvärmningen" i stället för att ta itu med verkliga problem.

1 kommentarer:

deep sa...

http://hd.se/konsument/2009/02/06/saa-hanterar-du-trasiga/ Man tror att det är ett skämt, men enligt statliga kemikalieinspektionen så måste man göra exakt som länken säger om en lågenergilampa går sönder. Lämnar man inte rummet 30 minuter, eller anväder en dammsugare för att ta upp dammet, då drabbas man av "skador på hjärnan och nervsystemet"!!! Och nu visar det dessutom att man kan få cancer bara man råkar befinna sig nära en fungerande lampa! Tur att jag har bukrat

Skicka en kommentar