onsdag 21 april 2010

Attityder i kyrka och TV som är förödande för folkets förtroende

Kyrklig skepsis till brudöverlämning.
Men vill man att pappan skall lämna över bruden tycker jag han ska få göra det, det är väl inget någon politiskt überkorrekt präst ska lägga sig i. Låt Victoria ledas in i Storkyrkan av pappa kungen när hon ska gifta sig.

Prästerna måste sluta säga nej till brudpar i frågan om överlämning, det är förödmjukande, väcker tårar och förstör något som skulle bli ett fint minne för livet. Men det är väl en fåfäng förhoppning när tankepolisen flåsar i nacken.

Säkert är det anti-amerikanismen som spökar, brudöverlämning kommer ju från Hollywood. Det är ju rena hederskulturen! säger dom. Nej, var inte så fega, inrikta er på det det andra kvinnoförtrycket i stället, ni vet säkert vad jag syftar på.

Nyss var det katolska kyrkan och nu står monarkin i skottgluggen. Inte minst svensk TV har specialiserat sig på pekpinnar som man får sig på näsan.

Biskopen tar hjälp av Bamse. - Bamse är bra och står för värderingar som vi kristna tycker är viktiga, förklarar biskopen.

Jag blir lite misstänksam. Är inte Bamse en slags socialist? Visserligen är jag inte så hemma i bamsologin trots att jag läst högt ur serietidningen för mina barn när de var små, men mitt intryck var bestämt att budskapet var åt det marxistiska hållet. Krösus Sork är den elake kapitalisten. Bamse äter dunderhonung och välter månglarnas bord i templet.

Har kyrkan blivit så påverkad av 1970-talets slagord "allt är politik" att den glömt "ge kejsaren det som tillhör kejsaren och Gud det som tillhör Gud"...?

Läs mer: Svenska kyrkans attityd förödande för folkets förtroende

0 kommentarer:

Skicka en kommentar