fredag 23 april 2010

Den journalistiska statshemligheten

Man kan fundera på om det inte var ett pedagogiskt krokben att utmåla Sverigedemokraterna som "främlingsfientliga". Eftersom de inte är det, har man suddat ut gränsen mot de verkligt främlingsfientliga, vilket visat sig i att Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag fått så många läsare att den blivit berättigad till presstöd.

Är Nationaldemokraterna nazi-anstuckna? De ifrågasätter Förintelsen och ser Israel som ett större hot än islam. ND:s partisekreterare Vávra Suk har till och med hyllat "gudsstaten" Iran!

Till skillnad från gamla hederliga Sverigedemokraterna, som insett att stöd till judar och Israel är ett kriterium för demokratisk trovärdighet.

Många invandrare i Sverige finner att SD är det realistiska alternativet för förändring. Men kampanjen mot SD drar sig varken för våld eller annat. En irakisk bussförare som ställer upp för SD i Södertälje har utsatts för påtryckningar av facket. Han jämför med de förhör han varit med om av den irakiska säkerhetspolisen.

Snaphanen skriver:

"Det värsta som uppenbart kunde hända i svensk journalistiks egen inbillning, skulle vara om folk fick reda på att Sverigedemokraterna är korrekta folkhemssossar, som tycker att Sverige var ett bättre land i 1975 än i dag, vilket det enligt varje mätbar parameter verkligen var. Det var bland annat världens 4 rikaste land och därtill fredligt intill tråkighet, med ett socialt kapital som Islands eller Japans.

Det är alltsammans förstört nu. Om den svenska befolkningen fick reda på att Fremskrittspartiet i Norge och Dansk Folkeparti i Danmark i huvudsak består av socialdemokrater som känner sig lurade, blandat med en liten skvätt intellektuella nationalkonservativa, så skulle Fan vara lös, och det skulle vara vidöppet för det största väljarskredet i Sverige sedan flera generationer, kanske någonsin.

Varför de ser det som en journalistisk plikt att förhindra det väljarskredet och upprätthålla myten att det rör sig om "högerradikala" och kvasi-nazister, kan man verkligen fundera över.

Kanske det ingår i läroplanen vid journalistuniversiteten, kanske är de för medvetna om det generösa presstödet.

Jag är långt ifrån den första som beskriver dem som den sittande maktens tjänare, så det är alltså inte en fix idé jag kläcker. Bedrägeriet har varit framgångsrikt hittills, men man kan knappast tänka sig att det kan överleva för evigt. Hur väl det lyckas kan man själv bedöma i Sydsvenskans artikelserie om "de bruna krafterna".

- - -
Det är fantastiskt att ett före detta kommunistiskt land som Ungern undviker allt mygel och korruption i politiken medan vi i Sverige har statligt partistöd och kommunistindoktrinering. Samt fascistiska stormtrupper som ger sig på ND och SD under täckmanteln "antifascistisk aktion". Ungerska Magyar Garda som smutskastas i svensk press är änglar jämfört med AFA.

Läs också: 20 år för sent

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kalle008 säger: Under årtionden har man öst pengar över tidningar av diverse politiska skäl. Man har skapat ett regelverk för det.

När så resultatet av regelverket blir oönskat, och ND ska få stöd, då uppstår ett väldigt sökande efter andra kriterier än att tidningen ska ha läsare.

I morse diskuterades i SR P1, att tidningar ska få stöd efter att ha bedömts för sitt kulturella innehåll.

Inte då! Man är inte alls ute efter mer kulturellt innehåll, utan efter kriterier så vaga, att man kan utesluta de tidningar man önskar utesluta.

Och gissa vilka!

Knute sa...

Huvudet på spiken, Kalle008!

Sören Sommelius sa...

Det var ett jävla hycklande på fulmedias kulturedaktioner.
Nu protesterar man mot att NI får presstöd. Skrattretande hyckleri!

Att många vänstervridna lokaltidningar hade fått lämna in handduken om inte staten öser miljoner över dem, nämns inte med ett ord. Ni vet den typen av tidningar som tar bort alla kritiska kommentarer i sann Stasi-anda. Censurblaskor.
De har som regel ett namn som slutar på ”-demokraten” och är befolkade av avdankade socialdemokrater och batikhäxor. Tvi och dubbelt Tvi!

Åsa Linderborg på Aftonhoran tycker att stödet är OK, så länge det gynnar vänstertidningar:
"Om vi slopar presstödet tystas de tidningar som i dag bjuder det största ideologiska motståndet mot nyfascismen: den lilla vänsterpressen" och "Presstödet tillkom för att rädda åsiktspluralismen när sossepressen var i fritt fall"

Så när en sossetidning får stöd är det OK, enligt Åsa Linderborg.
När däremot systemkritiska åsikter framförs är det "djupt provocerande".
Var är konsekvensen i detta skitsnack?

Jag kan tala om att en sådan monumental dumhet rätteligen bör benämnas "djupt provocerande".

Nationell Idag är inte MIN föredragna lektyr. Men de skall givetvis inte särbehandlas enligt Aftonhorans direktiv. Men det är ju roligt att se medias åsiktspoliser avslöja sin röda demokratisyn.

Hälsningar till Kalle008 och hälsa gärna på på Exilen. (Bannad på passagen, tyvärr)

Anonym sa...

Snälla. Att ND är främlingsfientliga betyder inte att SD inte är främlingsfientliga. Den analogin är totalt ohållbar.

Gör om, gör rätt.

Ann-Marie sa...

Ta bort ALL stöd! Då får journalisterna jobba på lite mer för att skriva om saker som folk är intresserade att läsa. Om inte, går blaskan under. Förmodligen inte saknad av många.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Anonym, läs koranen så får du veta vilka som är främlingsfientliga, nej värre, rent av nazistiska.

Ingvar sa...

Ja äntligen har tiden kommit, då notan för dem, som tärt på den generösa flyktingspolitiken, som de etablerade makthavarna har tvingat på oss i 35 år, utan att dessa har lyssnat på verkligheten, från folkets sida. De etablerade partierna, har inte ens lyssnat på frågor, som ställts via internet.
Både moderater och sossar samarbetar helt okritiskt med kommunisterna nu!
Bluffen med de ensamkommande barnen, fick bägaren att rinna över, så gott, som alla förstod ju att det är anhörighetsinvandring, som tur är så öppnas fler och fler webbar, med ocensuerad information via internet, så nu kan inte politikerna göra likt duvorna längre, först picka ur väljarnas hand strax innan ett val närmar sig och sedan strax efter flyga upp i skyn, och skita på dem, som givit dem makt.
När de etablerade riksdagspartierna enar sig och skryter med sitt avståndstagande från SD och ND, då har deras väljare, lämnat den demokratiska arenan, och närmat sig diktaturfasoner istället.
Eller hur???

Knute sa...

Sverigedemokraterne Google-bombet…

Noget kunne tyde på at det svenske parti, Sverigedemokraterna er blevet google-bombet, således at opslag på Google henviser til sider der pænest kan beskrives som fjentlige overfor dette parti, således at partiets egne sider forsvinder så langt ned i søgeresultaterne som muligt. Et af de mindre fine tricks i den lange række af beskidte kneb der er anvendt for at holde Sverigedemokraterne udenfor det “gode” selskab, i anstændighedens navn…

http://danzon.kimcm.dk/2010/04/30/sverigedemokraterne-google-bombet/

Knute sa...

All the smart guys like Gordon Brown bemoaning the bigots who make the mistake of expressing very mild misgivings about immigration.

http://article.nationalreview.com/433163/what-arizona-must-live-with/mark-steyn

Knute sa...

"Så ringer min dotter och berättar att ett nytt falskt konto har lagts upp i mitt namn på Facebook. Moraliskt högstående anti-SD aktivister slår till igen!..."

http://mopsen.wordpress.com/2010/05/01/facebook-igen/

Skicka en kommentar