måndag 19 april 2010

Saddams älskarinna ...

... bor i Göteborg. "Förklara för mig varför Saddam Husseins fd älskarinna Parisoula Lampsos skall ha skyddat boende på bekostnad av svenska skattebetalare, samtidigt som hon vandrar runt i Göteborg och låter sig intervjuas i TV," skriver Mopsen.

Även Saddams propagandaminister Bagdad-Bob lär bo i Sverige. Han rätt ofarlig numera. Däremot finns det gott om terrorister som har valt Sverige som kommandocentral för sina räder. Säpo borde lyssna på vad de talar om i moskéerna.

Saddam Hussein var ansvarig för att en miljon irakier dödades, plus en miljon iranier (i den mån han var ansvarig för kriget med Iran). Men sådana detaljer blundar vänstern för, de är bara ute efter att anklaga USA.

Saddam bluffade både Bush och Blix. Svensken Hans Blix (bilden), tidigare chef för FN:s vapeninspektion i Irak, har många gånger sagt att inga bevis för massförstörelsevapen någonsin hittades i Irak. Men även Hans Blix gick på Saddams bluff, åtminstone i början. Det är lätt att vara efterklok.

Saddam gjorde sitt bästa för att världen skulle tro att han hade WMDs, vilket han haft tidigare, och han ignorerade alla FNs resolutioner. Han trodde aldrig att USA skulle attackera. Ett dödligt misstag, som dock inte kommer att upprepas. I Iran håller Ahmadinejad på att skaffa sig atombomber på riktigt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är faktist tragiskt hur svenska myndigheter beviljas asyl till krigsförbrytare. Det bor alltifrån serbiska krigsförbrytare till gamla baathpartister i Sverige.
Många föredrar svenska fängelser över andra just pga den benådningsprincip som sverige har. Man kan bli frikänd efter att 1/3 eller 2/3 utav fängelsestraffet har passerat (minns ej vilket).
I Sverige är det extremt få brottslingar som verkligen får sitta inne hela sin livstidsdom (läs 20 år).

Sedan är det rätt så mycket mygel kring detta, Sverige har rätt till bidrag om de tar emot krigsförbrytare från EU har undersökt detta och inte kunnat styrka om det inträffar men inte heller förneka detta. Har källor som talar om detta dock.

Den här älskarinnan kan dra åt skogen, hon hade en man som slaktade småflickor i hennes ålder.. Förstår inte hur hon kan sakna empati?
"välbärgad är hon"..

Arlav sa...

För mig är det obgripligt att nån med skyddad identitet/boende visar sitt ansikte i TV???
Plötsligt har en av nutidens grymmaste diktatorers närmaste (=älskarinna) blivit nästan hjälte i Sverige??
Och hon "visste" förstås inte? Vad det för att Saddam lade sitt huvud i hennes knä??
Något stinker rejält i detta fall.
Kanske den avföda vi så flitigt importerar till Sverige?

Anonym sa...

Vem har sagt att hon inte visste? artikeln antyder inget sådant?

Och på vilket sätt är hon själv förbrytare?

Det finns många frågetecken om hennes berättelse och sanningshalten, men att säga att hon förringar och är en krigsförbrytare känns rätt extremt, iaf med ledning at artiklarna som skrivits (har dock inte läst hennes bok)....

Anonym sa...

Jaha det var Saddam som lurade världen att han hade WMD, och därmed tvingade USA att bomba Iraks infrastruktur. Och det var att Saddams lögner om WMD:s som fick säkerhetsrådet att införa ett embargo under 90-talet som dödade minst en miljon barn. Tack. Vad bra, nu vet vi hur det gick till!

Knute sa...

Sanktionerna mot Irak efter Kuwaitkriget är ett sorgligt kapitel. Men förmodligen hindrades Saddam från att utveckla WMD. Efter invasionen hittade man bara gammal nervgas och uran.

Skicka en kommentar