onsdag 30 september 2009

Risgryn på kyrktrappan

Kommer moskéerna också att omfattas av den nya lagstiftningen om vigsel av samkönade par? Skämt åsido, inte har de väl vigselrätt? Bäst att myndigheterna har lite koll på om de följer den av riksdagen beslutade äktenskapslagstiftningen och inte sharia-lagarna.

Hursomhelst är det nu bestämt att Svenska kyrkan i fortsättningen även ska viga par av samma kön, detta för att den inte ska förlora rätten att viga oss samman, tills döden skiljer dig från mig, eller vad det heter.

Får man i fortsättningen ha åsikter om samkönade äktenskap, nu när riksdag och regering har beslutat färdigt hur det ska vara? Nåja, vi har ju tankefrihet, än så länge. Förresten har jag ingen åsikt, rättare sagt jag brukar ofta ändra åsikt. Skönhet förgår medan fulhet består, som min morfar brukade säga. Åsikterna kommer och går men grundvärderingarna består.

Just nu tycker jag som skönhetsdrottningen Carrie Prejean, hon som blev av med titeln Miss California för att hon sagt att även om hon tyckte det var storartat att människor av samma kön kunde gifta sig, ansåg hon ändå att äktenskapet skulle vara mellan en man och en kvinna.

Men det handlar inte bara om brudklänningar, blommor och annat roligt. Ett av motiven bakom att staten sanktionerar homosexuella äktenskap är möjligheten till positiv särbehandling av homosexuella. Det vill säga att inskränka vad folk får tänka och tycka, vilket alltså Carrie Prejean råkade ut för.

För att spinna vidare på tråden om motiven bakom kraven på samkönade äktenskap, så är krav på adoption ett tungt vägande skäl. I ett välfärdssamhälle går det att leva på bidrag om man inte har för höga förväntningar, och barnfamiljer lämnas inte i sticket. Att skaffa barn kan alltså vara en försörjningsväg, och naturligtvis finns det homosexuella som anser att den inte ska förvägras dem.

Egentligen är homovigslar en liten fråga jämfört med att det blir allt mer vanligt att homosexuella misshandlas av "rättrogna" muslimer. Svartskjortorna är tillbaka på Europas gator.

I did not speak out because I did not look gay
Kyrkan är besatt av två saker: homosexualitet - och att hacka på Israel

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det här ett skämt? För det gäller att ha på fötterna när man diskuterar vem som har vigselrätt och vem som inte har det.
Som vanligt avslöjar skribenten att frågan om samkönat äktenskap är en moralfråga, vilket till exempel Frimodig kyrka klart sagt att det inte är.
Och med ovanstående text visas ju tydligt hur viktigt det är att regering och riksdag får främst för lika rättigheter för alla människor och hur viktigt det är att kyrkan inte fördömer utan uppmuntrar. mvh Anders

Knute sa...

Det var inte ett menat som ett skämt, möjligen skämtsamt skrivet. Vi har så vackra och ståtliga kyrkor, låt alla som vill gifta sig där, om prästen är med på noterna vill säga. Men det går säkert att ordna fram en präst som är villig att viga par av samma kön.

Lika rättigheter för alla människor ska det vara, och just därför är positiv särbehandling så tveksamt. Om begreppet äktenskap automatiskt innefattar att homosexuella par får adoptera är det inte bra. Sånt måste avgöras från fall till fall. Barnets väl går först.

Knute sa...

Video: Adam's Rib 1949 Trailer

"2:20 - This is basic! I'm old-fashioned. I like two sexes! And another thing. All of a sudden I don't like being married to what is known as a 'new woman.' I want a wife, not a competitor! Competitor! Competitor! If you want to be a big he-woman, go ahead and be it, but not with me!"

Tja, jag gillar starka kvinnor...

Anonym sa...

Knute, jag är också "gammaldags" och manlighet står inte högt på listan längre. Dagens kvinnor verkar vilja ha män som är utplånade; som utför köksarbete, älskar att shoppa och inte vill göra något som hon inte är intresserad av. Han får också gärna ha örhängen.
Moderna äktenskap är som en sorts heterosexuell lesbianism. En man ska vara så lite lik en man som möjligt förutom att han får ha manliga könsorgan.

Lisa/

Knute sa...

Det är väl där missuppfattningar mellan könen bottnar. Hon tror att han är en slags kvinna, och omvänt.

Skicka en kommentar