måndag 21 september 2009

Muslimska kvinnors roll i jihadIstället för att vara på pilgrimsresa så åker förre guantanamofången Mehdi Ghezali fast i Pakistan. Det är verkligen många frågetecken kring honom och de andra ’svenskar’ som gripits.

En av de gripna kvinnorna är Sveriges Muslimska Råds ordförandes, Helen Benouda, dotter Safia Benouda.

En annan av Safia Benoudas resor resulterade i ett gripande i Somalia 2007, dit hon tagit en sväng över från Dubai innan hon skulle hem till Sverige igen.

”Sten Widmalm säger till SvD.se att de pakistanska myndigheterna gör en hel del räder i områdena runt samt i North Western Frontier Province (NWFP).

Distriktet är ett fäste för radikala islamistiska organisationer och striderna pågår hela tiden.

Man koncentrerar sig särskilt på personer som rest i Saudiarabien, en del av problematiken är att terrororganisationer i Pakistan får sin finansiering av organisationerna där.

Mehdi Ghezalis pappa har sagt till Aftonbladet att sonen befinner sig i Saudiarabien på pilgrimsresa och att han talat med honom för några dagar sedan.

Men Ghezalis resväg till Pakistan har inte bekräftats av några officiella källor.”

Islamistiska extremorganisationer har sitt fäste där”, SvD

”Fyra svenskar – Safia Benouda, hennes pojkvän Munir Awad och deras barn samt Mehdi Ghezali – greps i Pakistan tillsammans med sju turkar, en ryss, en iranier och en pakistanier. De misstänks för samröre med terrorister.

Enligt Ekots källor har kvinnan sagt att hon rest till Pakistan på order av sin pojkvän. Syftet, ska hon ha trott, var att träffa andra fromma muslimer. Under resan ska hon sedan ha börjat ana oråd, men då har det varit omöjligt för henne att resa hem.”

Svenska kvinnan inte terrormisstänkt, SvD

”Enligt Ekot misstänker de pakistanska myndigheterna att den unga svenskan var med i Ghezalis fordon för att minska risken att gruppen stoppades av polis. Enligt uppgift är det vanligt att polis inte vill besvära sällskap där det finns kvinnor.”

Ghezali misstänks ha träffat efterlyst terrorist,
DN


Helena Benouda, ordförande Sveriges Muslimska Råd


Muslimska kvinnors roll är tydligen ‘kuttersmyckets,’ som ska visa att man är ute i goda ärenden och avleda polisens uppmärksamhet.

Som vanligt ska kvinnor vara med som ett slags ‘förmildrande omständighet’ och trots kvinnoföraktet inom islam så finns tydligen en slags syn på kvinnan som ‘undantaget’ och därmed något ‘man inte ska bry sig så mycket om’.

Ett smart drag av de muslimska kvinnor som stödjer sina män i kampen mot det förhatliga väst för en ökad radikalisering och islamisering i världen.

Även om Safia Benouda inte är terrormisstänkt så måste man säga att hon är en märklig kvinna och särdeles lätt att manipulera och använda för underliga syften.

Det hon företar sig gång på gång är inget vi ska acceptera i Sverige och sociala myndigheter bör granska denna kvinna och hennes syn på sin roll som mor oavsett vad hennes make sa till henne innan resan företogs. Eller, kommer hon kanske undan på grund av fördomar mot kvinnor inom islam? Kvinnor som offer för mannens överordnade ställning och hon därmed blir ett slags offer för hans handlingar, utan utrymme för eget handlande och egna beslut?

Och om allt gick korrekt till och sällskapet hela tiden höll sig inom lagens råmärken, varför kunde hon inte kontakta sina anhöriga i Sverige och be dem om hjälp att komma hem?

Det finns nämligen förbindelser mellan Pakistan och Sverige, mobiltelefoner exempelvis, även om jag inte vet hur utbyggt nätet är i de delar dessa befann sig.

Hela historien är märklig från början till slut och jag undrar vad som komma skall framöver. Och det lär inte vara andra och sista gången hon kommer att ge sig ut på underliga vägar, och förmodligen kommer vi att se flera liknande fall i Sverige framöver med tanke på den radikalisering muslimer genomgår i Sverige och med tanke på den islamisering vi ser i Sverige.
Och UD ojar sig över barnet, som nu verkar vara två barn (!), vilka också ska vara fängslade i Pakistan. Jag tror att det är dags att sociala myndigheter omhändertar barnen, för kan föräldrarna agera som dessa gör så tvivlar jag på att de är goda föräldrar. I Sverige får föräldrar som utfört väpnade rån inte fri tillgång till sina barn, varför får dessa behålla sitt barn?

Detta kommer att bli mycket intressant att följa. Får detta inte konsekvenser för ordföranden för Sveriges muslimska råds dotter Safia, som är mor till barnen som befinner sig i Pakistan, då är det en verklig social skandal. Och rättssäkerheten för barn, som redan är usel i Sverige, lägger ännu ett exempel till de andra på hur illa barn får fara i vårt land.

”För drygt två år sedan fick svenska myndigheter hjälpa det unga svenska paret ut ur etiopiskt militärfängelse. Nu sitter de gripna i Pakistan tillsammans med Mehdi Ghezali. UD har agerat för parets fängslade två barn.”*

UD-oro för fängslad tvååring i Pakistan,
SvD


*(Det är endast denna artikel som talar om att paret har två barn, andra artiklar talar om ett barn som är tillsammans med sin mor).


2 kommentarer:

Knute sa...

En kvinna som låtit det gå så långt att hon är beredd att offra sina egna barn... ett hopplöst fall.

From Sweden with Grief sa...

Ja, det kan man väl lugnt konstatera att hon är!

Jag undrar också varför sociala myndigheter i Sverige inte omhändertar barn från föräldrar som reser ner till Irak och andra länder som de flytt ifrån och inte kan bo i då de och familjen riskerar döden. Men på semester dit kan man åka, och dessutom utsätta barnen för risker. Går något snett ska Sverige hämta hem alla och oroa sig för barnen! Det är en sådan fars denna flyktingpolitik så man blir heligt förbannad!

Skicka en kommentar