tisdag 29 september 2009

Allt vad du gör ...

Från Spydpigen: De sociala myndigheterna på Gotland lät polisen hämta en nio-årig pojke, Dominic, på Arlanda flygplats i somras.

Sedan dess har det kommit fram mer i tidningen Världen idag, och ärendet har väckt enorm reaktion, inte bara bland bloggarna här hemma, men i det stora utlandet, såväl från privatpersoner som från olika människorättsorganisationer. Kanske var det chockerande att få en annan bild av Sverige än den genom många år frampropagerade skönmålningen av "den goda staten".

Polisens och socialtjänstens framfart på Arlanda flygfält har väckt vrede. Efter att polisen hade hämtat familjen från planet in i byggnaden, blev de tillfrågade av socialtjänsten om de kunde tala ensam med pojken en stund. Det fick de.

Men Dominic kom inte tillbaka. De hade med hjälp av oärlighet tagit pojken från sina föräldrar.

Det är ett smutsigt sätt! Om det i en familj finns problem eller något gått fel, då måste det vara första hjälpen vara att man försöker få familjen som helhet på rätt köl i stället för att bidra till dess splittring. Men saken är egentligen inte unik. Tyvärr finns det många exempel på båda sidor av Öresund.

Berättelsen speglar den rådande mentalhygieniska ideologi, som spreds efter andra världskriget och dominerar den sociala sektorn. Dess främsta mål var/är att bekämpa kärnfamiljen för att på den vägen förändra det sociala systemet.

Tyvärr svimmade Dominics mor flygplatsen - i en hjärtattack på grund av myndigheternas övergrepp. Man kommer att tänka på den svenska boktiteln: "Allt vad du säger, kommer att använda emot dig". Något ändrat blir det: "Allt du gör kommer att användas mot dig." Har du har hjärtproblem, kära mor Annie, så kan du inte klara av pojken. Så vi tar honom med oss. Hejsan må så gott!

Bilden är hämtad här

Läs mer om den mentalhygieniska ideologin och övergreppet mot den gotländska familjen

3 kommentarer:

Knute sa...

Det typiskt mentalhygieniska resonemanget går ut på att bryta ner familjen för att kunna kontrollera massorna. Men vilka massor är det som ska hjärntvättas och göras försvarslösa? Det är inte gangsters som är målgruppen, utan vanligt hederligt folk. En dold kommunistisk agenda har sedan årtionden impregnerat i stort sett hela den offentliga sektorn. Ett exempel på hur det kan låta:

"Familien er hellig, og sådan skal det være i et demokrati. Men familien fungerer på mange måder som en hjernevaskende sekt. På godt og ondt. Pædagoger og lærere er nødt til at optræde som stærke mænd eller kvinder over for visse børn og deres familier. Ellers får de aldrig kontakt, og børnene finder så deres autoriteter og anerkendelse andre steder, f.eks. i bander."

http://www.berlingske.dk/article/20090312/kronikker/703120111/

Naturligtvis skrivet av en universitetslektor.

Och naturligtvis kan han ha rätt, om det skulle handla om fundamentalistiskt islamistiska familjer som uppmuntrar sina söner till jihad mot vårt västerländska samhälle.

Men eftersom denna myndigheternas översittarideologi inte biter särskilt bra på sådana familjer är risken stor att det är snälla kristliga familjer som drabbas i stället, som i Gotlandsfallet.

Ann-Marie sa...

Man blir bara så trött på världen när man hör/läser om sådant här. Stackars barn! Men om familjen hade varit muslimer, då hade tongångarna varit helt annorlunda!

pennan sa...

Skriv på en namninsamling för Dominic:

http://www.thepetitionsite.com/1/return-dominic-johansson-to-his-parents

Skicka en kommentar