lördag 5 september 2009

Fundamental islam

Det är en svensk dödssynd att generalisera. Man får inte säga att araber är antisemiter, utan måste infoga det lilla ordet "vissa", eller "många", eller "inte alla" osv.

Men faktum är att Muhammed byggde sina inledande framgångar på att utrota de judiska stammarna i Medina och lägga beslag på deras egendom.

Judehatet som förkunnas i Koranen kan ses som ett rättfärdigande av detta.

Det är bedrövligt att fortfarande efter snart 1400 år många araber inbillar sig att det är höjden av fromhet att hata judar. Vi har sett det i år i samband med tennismatchen mellan Sverige och Israel då demonstranter på arabiska ropade: gör som Muhammed och döda judar! Eller vid vänsterns och islamisternas manifestation mot Israel i Göteborg, om vilken Tony skriver:

"Synd att jag inte gick till detta spektakel med min videokamera och filmade rasisterna/nazisterna. Vad är det man fick höra om man lyssnade på Hitlers kompisar?

Jo, det gamla vanliga skriket från dessa grupper, "Död åt judarna!!", "Döda alla judar!!", som polisen struntade i att göra något åt.

Alla ser gång på gång att det är judehatet som förenar och att det inte har med Israels existens att göra. Men vänstern fortsätter att beblanda sig med Hitlers kompisar. GP hade en artikel om detta spektakel men inget står givetvis om dessa nazist skrik från manifestationen. Polisen hörde, liksom även GPs utsända borde gjort, men sade sig inte kunna göra något åt det. Men dom kunde stoppa motdemonstranter att få tillstånd."

Ropen skalla, burka åt alla! Kalifat nu, rösta på socialistpartierna! Inte konstigt att folks förtroende för Mona Sahlin rasar.

De som borde veta bättre, de universitetsutbildade islamologerna, försöker bortförklara islams imperialistiska drömmar om det världsomspännande kalifatet:

"Det är ännu ingen som sprängt en bilbomb i Stockholm och skrikit ”jihad!”, säger Jonas Otterbeck i Sydsvenskan.

Jaså inte? Vad är då de tiotusentals bilbränderna uttryck för? Eller kyrkbränder och vandaliseringen av kyrkogårdar. Lyft blicken och se vad som händer runtom i Europa och lyssna på vad de radikala muslimerna själva säger.


Läs mer: Varför den fredliga majoriteten är betydelselös


8 kommentarer:

Nicklas Eriksson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Nicklas, din kommentar var för oförskämd och demagogisk för att bli publicerad.

Hat behöver inte vara ömsesidigt. Att vissa radikala militanta muslimer hatar judar och kristna och buddhister och ateister osv medför inte automatiskt att dessa hatar tillbaka, vilket faktiskt är ett problem. Lite mer intolerans mot intoleransen skulle inte skada.

Anonym sa...

Jag förstår inte vad man vinner på att komplicera konflikterna istället för att försöka att föra dialoger och leva samman sida vid sida precis som det gjordes i exempelvis nordafrika en gång i tiden innan de stor makt länderna ockuperade som de ville. Enligt många olika källor och bland annat mina äldre slälktingar i Tunisien som har berättat om hur judar, kristna och muslimer levt under samma tak i decennier och inte haft något problem trots religionen. Än idag finns det judar och kristna. Den kristna templet är kvar och bevarad sedan 1700 samma sak gäller den judiska syngagogan. Visst kommer en del säga att det ha skett bombningar där men det var någon som inte ens var tunisier utan utanför. Det tyder på att problemet bör lösas därifrån inte i de muslimska länderna. En väns släktningar berättade även om hur det vart att leva sida vid sida i decennier i Palestina. Hade Islam vart ett hatisk religion hade inte dessa kunnat leva sida vid sida.

Det ända jag kan säga är att inte förhasta med fördommar och man bör vara kritisk till Media idag och se runt omkring i sin vardag. Har man aldrig träffat på en vänlig muslim?!

Krig och hat löser aldrig något.

Knute sa...

"Hade Islam vart ett hatisk religion hade inte dessa kunnat leva sida vid sida."

Förklara då för mig varför andelen kristna araber i Libanon och angränsande länder på ett par decennier sjunkit från att ha varit en ansenlig minoritet till närmast inga alls?

Det bor numera fler kristna palestinska araber i Argentina än i ursprungslandet. Och det beror inte på Israels politik utan på förföljelsen från radikala muslimer.

From Sweden with Grief sa...

anonym, för att kunna föra en dialog måste man också ha kunskaper och du förenklar relationen mellan religioner, människor och storpolitiken. Försökt att se längre än till de visioner du målar upp i ditt inlägg.

Ta dialogen med al-Qaida och talibanerna istället för att rätta den som försöker förmedla en bild av det som händer. Du har en liten bild av några som lever sida vid sida och du kanske kan förklara vad de gjorde som var så lyckat och sedan kan du tala om det för FN och EU, ja, även vårt svenska UD, eftersom de ständigt söker lösningar för att komma till rätta med konsekvenserna av islams våld och förtryck av sitt eget folk och andra människor.


Du kan tala med de muslimska ländernas regeringar och alla andra som behöver veta ditt recept på fred, eftersom de inte kan klara av att leva i en demokrati, utan de förtrycker andra folk. Vi ska inte byta ut våra västerländska värden mot islam, eller vad är det du egentligen ser i blogginlägg som kritiserar islam och dess maktanspråk?

Det är förmodligen inte så enkelt som du vill göra det till, men jag skulle råda dig att vända till människor som kan göra något åt saken, inte till bloggare. Som jag förmodar att du inbillar dig sprider hat. Det är verkligen obehagliga etiketter du sätter på oss och det är bara tragiskt att kritik mot islam ständigt klassas som hat och i många fall också rasism. Och menar du också på fullaste allvar att vi på denna bloggen vill ha krig?

Knute sa...

Tack för dessa ord UltraV!

Tony sa...

Det verkar som att jag fick en kommentar av Nicklas eller Anonym på min blogg, efter att ni länkat.

Knute sa...

Ja, den aggressiva kommentaren passade sällsynt illa på din blogg, Tony. En del kan inte läsa innantill och slåss mot åsikter som vi inte har.

Skicka en kommentar