måndag 28 september 2009

Dansk hygge och norsk moro

"Det känns som om vår vurm för Danmark avtar, samtidigt som Norge alltmer framstår som svenskarnas nya hyggeland," kan man läsa i en artikel i Helsingborgs Dagblad. Anledningen skulle vara den påstådda "främlingsfientligheten" i Danmark och att Norge har en mysig programledare i TV som heter Skavlan.

Ja visst är Skavlan bra, men det är nog främst den norska politiska korrektheten som lockar, därför att den liknar den svenska. Kulturvänstern i båda länderna svävar fram en halv meter över verkligheten. Om terrängen inte överensstämmer med kartan är det kartan som gäller.

"Danmarks starkaste varumärke är numera främlingsfientligheten, och denna xenofobi håller på att skjuta den danska hyggebilden i sank. Senast är det Lena Sundströms rosade bok ”Världens lyckligaste folk” som gör upp med den danska självgodheten."
Nåja, det var i en ganska begränsad krets Sundströms bok blev rosad, nämligen bland journalister. Sundströms bok är förljugen, liksom filmen med henne som visades ett antal gånger på TV. Hon bodde en kort tid på Nörrebro i Köpenhamn och trodde sig sen vara expert. Hon lät sig bjudas hem till folk och bjudas på mat för att sen snacka skit om dem och anklaga dem för att vara främlingsfientliga. I själva verket lyssnade hon inte på sina intervjuoffer utan hade i förväg bestämt sig för hurdana de var.

Det finns ett problem här. Till skillnad från Norge kan Sverige inte länge till följa den inslagna multikulturella vägen, därför att vi inte har råd, vi har inte olja. Det förnuftigaste vore nog att även i fortsättningen behålla vår vurm för vårt hyggeland Danmark.

Vilket inte hindrar att vi försöker tillägna oss lite norsk moro. Ordet betyder kul. Det handler om å ha det moro. Men mye moro for asylbarn blir det kanske inte i fortsättningen. Asylströmmen närmar sig gränsen för vad även ett rikt land som Norge kan tackla:
"I et internt notat til regjeringen tegner Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) et dystert, selvkritisk og bekymringsfullt bilde av den pågående asylstrømmen til i Norge. I følge AID er økningen så stor at det nærmer seg grensen for hva Norge kan takle.

I notatet heter det at "Norge kan ikke over lengre tid håndtere det høye antallet asylsøkere som vi har mottatt det siste året. Det er grenser for saksbehandlings-, mottaks- og bosettingskapasiteten."
Kan gåtan Norge hjälpa oss att se Sverige tydligare?
"@Gåten Norway. Hvis noen ønsker å løse mystikken og gåten om Norge må de ta seg god tid en dag og gå inn på Norads (Bistandsdepartementet) webside.
Her tror jeg mange som ryster på hodet og ikke forstår, vil finne svar på the enigma about Norway.

Vi er faktisk verdensmestere i godhet. Ikke noe land i verden gir så mange penger ut pr. innbygger til katastrofeland i den tredje verden som Norge. Ikke noe land holder seg med et så massivt byråkrati for dette innenlands og med kontorer rundt om i verden.

I 2008 var dette budsjettet på 22,6 milliarder norske kroner, hvorav 684 millioner kroner gikk til islamistiske Sudan verdensberømt for sin korrupsjon og morderiske opptreden. Palestinas PA fikk 661 millioner hvorav 136 millioner gikk til norske ikke-statlige organisasjoner."

Document.no
På bilden ovan: Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen. Det invandringskritiska Fremskrittspartiet fick 22,9 procent av rösterna, men den socialistiska regeringen sitter kvar. Vilken väg ska Norge välja, Sveriges förnekelse eller Danmarks öppna debatt? Ingen oviktig fråga med tanke på befolkningsexplosionen i arabvärlden.

Norsk berettiget harme

Sverige är mest illa ute av de nordiska länderna. Många städer och stadsdelar har nu en majoritet av invandrare och har blivit parallellsamhällen. I Stockholms stad som helhet har 28,1 procent av befolkningen utländsk bakgrund, i Rinkeby är det 89,3 procent. I 50-talsförorten Rågsved är två tredjedelar invandrare.

1 kommentarer:

Knute sa...

Från Inger-Siv Mattson:

I sin memoarbok ”Alla rosor skall inte tuktas” skrev Anna-Greta Leijon på sid 133 om sin tid som invandringsminister och om massinvandringen medelst människosmuggling:

”Partivännerna i Södertälje och Botkyrka uppvaktar regeringen för att få stopp på invandringen. Kristna grupper med biskopsmötet och ärkebiskopen bönar för att alla skall få stanna.

Olof Palme säger när jag berättar det: ”Du kan dra olycka över oss om för många kommer hit.”

Var Palme rasist? Främlingsfientlig?

Skicka en kommentar