torsdag 17 september 2009

Gapskratt världen över

Titeln är lånad av Robsten på tal om "svensken" Mehdi Muhammed Ghezali som nu fängslats i Pakistan som misstänkt terrorist.

Hennix kommenterar:

Denne islamistiske brottsling var naturligtvis "oskyldig" redan när han satt på Guantamofängelset i Kuba. Politiker och journalister flög dit för att hjälpa den stackars "svensken". Genom påtryckningar av svenska politiker, vars naivitet borde leda till omyndighetsförklaring, och dyra advokater (som svenska skattebetalare fick finansiera) släppte amerikanerna muhammedanen. Svenska skattebetalare fick även betala 600.000 kr för regeringsplanet som hämtade Mehdi Muhammed Ghezal "hem" till Sverige. Det dög inte med reguljärflyg som skulle kosta ca 10.000 kr, nej en sådant värdefullt kulturtillskott ska åka "hem" med eget plan, som en president. Så snart han kommit hem och luggat kommunen och staten på bidrag igen så for han ner till muslimska krigsområden i Asien.

Hand- fot- och halshuggning

11 kommentarer:

Knute sa...

Hennix skriver i ett mejl till bloggen:

Här följer några tidningsurklipp om den "oskyldige" stackars invandraren från Örebro som kostat arbetande svenskar miljoner kr men som själv aldrig haft ett jobb trots att han är 30 år.

Mehdi Ghezali
Mehdi Muhammed Ghezali (i media kallad "kubasvensken"), född 1979, som är från Örebro, satt häktad av USA mellan februari 2002 och juni 2004 i Guantanamo på Kuba. Vad han var anklagad för var, för allmänheten, okänt. Han rapporterades vara en av de 156 misstänkta al-Qaidasoldater som arresterades av Pakistan under en flykt från [Tora bora]?-bergen under kriget i Afghanistan.
Samma vår som Ghezali tog studenten åtalades han för stöld, men for till Portugal innan utredningen var klar. Ghezali satt tre år och och sex månader i ett portugisiskt fängelse för bankrån i Albufeira? och för rån av en värdetransport. Rånen utförde han med en grekisk bekant. I fängelset gjorde han sällskap med sin bror [Samu Michael Karim Ghezali]?, dömd för rån i London, och för att ha rest med ett förfalskat belgiskt pass. På hösten år 2000 reste Mehdi Muhammed tillsammans med en svensk kamrat till Saudiarabien för att fördjupa sig inom den islamiska läran. Efter en pilgrimsfärd kom han tillbaka till Sverige våren år 2001, varefter han for till London och fortsatte de islamska studierna. Han var på flykt och hade åtta förfalskade pass på sig när han greps av amerikanska styrkor.

Ur Contra:
Ghezali tog studenten 1999, han ska vara utbildad till svetsare. Han misstänktes för en stöld i Karlskoga samma år och eftersöktes av polisen. När polisen kom till bostaden i Örebro hävdade pappan att sonen gjorde militärtjänst i Algeriet. I intervjuerna nu hävdar Ghezali att han aldrig gjort militärtjänst och aldrig använt vapen. Ghezali greps i Algarve redan den 31 juli 1999. Rättegången mot honom inleddes först den 2 juni 2000, men den 12 juni blev han frisläppt och reste tillbaka till Sverige dagen därpå. Uppgifterna om Ghezalis fängelsvistelse är lämnade av svenska UD till den danska Weekendavisen och visar att han satt fängslad i Portugal i drygt tio månader.

I en av Spaniens största tidningar, El Mundo, den 1 augusti 2002 redovisas Ghezalis aktiviteter i Portugal år 1999
http://www.el-mundo.es/elmundo/2002/07/31/internacional/1028122826.html
Enligt El Mundo genomförde Ghezali och greken Stavros Christos Toilos ett bakrån som inbringade 600 000 euro i Albufeira i Portugal,dessutom ska de två ha genomfört en juvelstöld med ett byte på 5 000 euro i Playa de la Galé. El Mundo uppger att de två dömdes till tre och ett halvt års fängelse var, men att Ghezali frigetts efter en knapp tredjedel av straffet (dvs kort tid efter rättegången). Ghezali satt drygt tio månader i portugisiskt fängelse, mellan juli 1999 och juni 2000. Den spanska tidningen hävdar också att Ghezalis fyra år äldre bror (som är finsk medborgare) ska ha gjort sig skyldig till bedrägerier med stulna resecheckar och att han rest på ett förfalskat belgiskt pass och att han tidvis ska ha delat cell med sin bror.

I Sverige blev han inte kvar länge innan han reste till Medina i Saudiarabien för att söka in på universitetet. Där blev han dock inte antagen och kom tillbaka till Sverige i mars-april 2001 för att kort tid senare resa till London, där han studerade vid sheikh Omar Bakris beryktade koranskola. Omar Bakri Muhammad är bosatt i London och förespråkade enligt en rapport från Försvarets Forskningsinstitut
http://www.foi.se/raw/documents/18966_binladenalqaeda.pdf "användningen av bakterier mot västerlänningar som ockuperar heligt land”. Uttalandet ska ha spridits genom brev som fanns uppsatta i moskéer runt om i Storbritannien liksom på Internet. Enligt samma källa ska han också ha sagt att ”användning av biologiska vapen i självförsvar är tillåtet enligt islam och jag tror att vi för närvarande agerar i ett defensivt jihad.

Knute sa...

Fortsättning:


Från London bar det av till Pakistan, där Ghezali skulle söka in på vad han kallar universitet, men vad som i praktiken var madrassas, koranskolor. Han säger i intervjuerna att han inte kunde något av språken som talas i Pakistan. När han misslyckats med att komma in på skolorna ska han ha rest med en bekant till Afghanistan och han ska ha varit där den 11 september 2001 och ännu när Norra alliansen med amerikanskt stöd någon månad senare störtade taliban-regimen i Afghanistan.

Ghezali greps i Pakistan den 18 december 2001. Det var i den del av Pakistan som gränsar mot Tora Bora-bergen i Afghanistan, det senast kända tillhållet för Osama bin Ladin. I samband med en stor offensiv mot bin Ladins fäste i december 2001 flydde åtskilliga personer som befann sig i området till Pakistan. Det förefaller ytterst osannolikt att en person som uppehållit sig i Jalalabad (där Ghezali sagt att han varit) skulle ge sig 15 mil upp och över de höga svårtillgängliga bergen (där det lägsta passet ligger på 3400 meters höjd) för att fly till Pakistan, när det närmaste vägen till Pakistan från Jalalabad är cirka 5 mil lätttillgänglig landsväg. Det var i december Ghezali kom till Pakistan och då är det hårt vinterväder som gör bergen ännu mer svårframkomliga än vanligt. Dessutom rådde massiv beskjutning och bombning av området kring Tora Bora, i motsats till vägen mellan Jalalabad och Khyber-passet som hela tiden var någorlunda framkomlig.

I Svenska Dagbladet den 6 december 2002 http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_3705508.asp refereras att myndigheterna i Pakistan lagt ner utredningen mot Ghezali för medverkan i morden på 17 personer (varav 7 vakter). Ghezali och 47 andra misstänkta transporterades i en buss, där vakterna övermannades. Sju vakter och tio andra dödades. Fångarna rymde ut i vildmarken, men flertalet tillfångatogs igen. Byäldste krävde länge att samtliga inblandade fångar skulle straffas med döden, oavsett vem som hållit i vapnen (ungefär samma princip som att Tony Olsson sitter på livstid som medskyldig till de mord som Jackie Arklöf genomförde i Malexander). För 5 miljoner rupier (cirka 800.000 kronor) drog pakistanierna dock tillbaka sina krav. Enligt sharia-lagen är därmed frågan löst, det finns inga målsäganden eftersom de mördades släktingar fått betalt och låtit sig nöja med betalningen. Pengarna ska ha kommit från USA, som alltså räddat Ghezalis liv. När Ghezali på presskonferensen i Örebro fick frågan om hans medverkan i ett fånguppror i Pakistan förnekade han all vetskap om ett sådant. Han fick inga följdfrågor.

I Expressen http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=161338 den 18 juli 2004 refereras TT-uppgifter om att Ghezali bott i Algerian House i Jalalabad, ett hus som beskrivs som ett välkänt tillhåll för al-Qaida i Jalalabad. Det var en ”förberedande skola” från vilken det var möjligt att avancera till terrorskolan i ”al-Qaidas hus”. Detta enligt Ahmed Ressam, som greps med 59 kilo sprängmedel i en bil vid Los Angeles flygplats. Ressam uppgav att han träffat fem ”svenskar” i träningslägren i Afghanistan. Rimligen dock inte Ghezali, som kom till Afghanistan långt efter det att Ressam gripits.

Mehdi Ghezali, som inte jobbat en enda dag sedan han tog studenten, har rest runt i stora delar av världen. Enligt egen uppgift delvis med pengar från arbetsförmedlingen!

From Sweden with Grief sa...

Man kan bli matt för mindre. Ju mer man lär sig om islam och om muslimers sätt att hantera sin religion, ju värre blir det, tyvärr!

Gotiska Klubben sa...

Nu har Svd bannat Gotiska Klubben igen. Vi skrev "Svd sänder fel signaler"
som en kommentar till Althins, enl oss, för stora utrymme i tidningen.

Först fick vi 255 besök av Svd. Sedan tog de bort länken och bilden av Althin ;-)

Rätt eller, fel, Knute, vad tycker du som debattör om detta beteende?

Knute sa...

Gotiska Klubben, förhoppningsvis tar SvD dig till nåder igen. Det har åtminstone hänt mig två gånger med två olika tidningar. Efter det har jag slutat att direkt anspela till tidningen i fråga i rubrik och ingress. Tidningar är känsliga och vill inte publicera dålig reklam för sig själva.

För övrigt struntar jag i tidningarna, om de vill länka så varsågoda, en tjusig demokratisk service, men många journalister läser våra bloggar ändå och inser att de inte kan manipulera sina läsare hur som helst.

Knute sa...

Det finns en bloggare som heter Jonas som har fått tidningarnas "twinglycensur" på hjärnan. Därför har han minst sju plagiatbloggar där han publicerar inlägg från andra bloggar, utan att ange var han hämtat dem, utan undertecknar med fiktiva namn som Anna, Jenny, Jörgen. Motiveringen är alltså att tidningarna då skulle länka till inläggen, om de nu eventuellt inte gjorde det.

Resultatet har blivit att om man läser en tidningsartikel på nätet ser man ibland länkar till två eller fler bloggar med samma inlägg, och undrar över vilken som är original och vilken som är plagiat.

Detta oärliga beteende är ett sänke för alla oss bloggare som är systemkritiska och i större eller mindre grad stöder Sverigedemokraterna.

Anonym sa...

Jag uppmanar alla medborgare som värnar om Sverige och demokratin att med RSS prenumerera på Nätverket mot politisk korrekthet (Googla)!
/Il Padre

Knute sa...

Min kommentar träffade tydligen rätt adressat. Signaturen "Il Padre" tyder på att "ledarsjukan" drabbat honom. One blogg to rule the all.

Gotiska Klubben sa...

Tack för svar och visdom.

Nu har jag sammanfattat hela Figurationsdebatten i en Limerick. Kämpigt som fan var det. Gjorde det samtidgt som jag höll på med en liknande grej.

Så där var, eller hur?

Trevlig helg!
Hakan Rovhal
Gotiska Klubben

Knute sa...

En konst-kritiker från 08
spottade i sin egen 08-potta
när hon äntligen såg
vad som i pottan där låg:
-Titta - en liten 08-råtta!

http://gotiskaklubben.wordpress.com/2009/09/18/limerick-en-konstkritiker-fran-08/

Anonym sa...

Man tycker att muslimska föräldrar som flytt från det oftast religiösa, dödliga förtrycket i sina hemländer ska kunna öppna sina ögon när de kommer till en demokrati i väst och upplever frihetens vingslag. Men alltför sällan icke... Nej DÅ blir de helt plötsligt MER bundna till Koranen och bokstavstrogna och fjärmar sig från vårt svenska samhälle. Jag tycker nog att våra politiker inte förstått farorna och negligerat landets ursprungsbefolkning. Man har i alldeles för stor omfattning tillåtit invandring av väldigt främmande kulturer i relation till ursprungsbefolkningen, och dessutom frånhänt sig ansvaret för var och hur de bosätter sig hos värdfolket. Ihopklumpning av de här människorna i sk invandrartäta områden har naturligtvis stimulerat radikalisering och att de slutit sig inom den egna gruppen och bildat en osynlig mur mot samhället de borde assimileras i. Varför är det så många problem med just muslimer? Inget av det har vi sett med folk med rötter i den västliga hemisfären som t ex greker eller andra européer.Då undantar jag kriminella från forna östblocket, ofta med ryska rötter. Den avgjort stora skillnaden är att så många muslimer när de hamnar i väst blir i olika utsträckning blir radikaliserade islamister, allt oftare jihadister som obegripligt skriker efter att få moskéer och sharia-lagstiftning som allt syftar till att nå målet, den religösa totalitära muslimska staten. Den de flytt undan!!! Svårt att få ihop det med västligt, intelligent demokratiskt analyserande tänk, eller hur?
Tragiskt nog ser jag ingen chans till att våra politiker PK-fritt ska våga aktualisera oerhört viktiga frågor som rör invandring och den på vissa håll i Sverige påtagliga islamitiseringen, vilket rimmar fruktansvärt illa i ett tämligen avkristnat land där demokratin såg till att åtskilja den kristna kyrkan från staten för länge sedan! / Il Padre

Skicka en kommentar