onsdag 23 september 2009

Maktuppvisning från "Uppdrag granskning"

Jag undrar vad dessa kommunistjournalister på TV ska tänka på sin dödsbädd, ska de be till till Lars Ohly, Mona Sahlin eller Lenin, "hjälp mig", eller ska de be Gud om hjälp?

Sveriges television fortsätter sin kampanj mot Katolska kyrkan. Nu "avslöjas" att Vatikanen kände till den berömda intervjun med förintelseförnekaren Richard Williamson när beslutet att häva bannlysningen av SSPX fattades.

Programmen syftar till att tittarna ska dra den felaktiga slutsatsen att kyrkan nu har accepterat antisemitiska åsikter.

Williamson är en udda figur som inte är representativ för den konservativa utbrytargruppen SSPX, än mindre för Katolska kyrkan. Men vem bryr sig om att katolska kyrkan tar avstånd från hans åsikter, skadan är skedd.

Sveriges Television har dragit ännu ett strå till avkristningen. Reportern Ali Fegan (bilden) kan fortsätta gnugga händerna åt sitt scoop. Han har för övrigt turkiska rötter, vilket kan förklara hans kyliga bemötande av de präster som deltog i det första reportaget, både katolska och protestantiska.

"Vad gör man inte för att vända bort fokus från Islam och dess avarter. StasiTv lever upp till sitt namn. Klapp på axeln SVT. Hoppas ni kan se er själva i spegeln..." (kommentar av MS)


Kyrkan byggde den västerländska civilisationen
Förintelsen tabu i muslimtät skola

8 kommentarer:

Hemlige sa...

Detta avslöjande var nog den enskilt största svenska nyheten i internationella media. Ali Fegan borde följaktligen rimligen få stora journalistpriset.

Ärkebiskop Kyrillos sa...

Bra Knute att Du reagerade på TV:s famösa program Jag gjorde detsamma och blir mer och mer skräckslagen över TV:s vinklingar och undangömda fakta. De vill inte se att påven Benediktus XVI faktiskt hade gott i sinnet när han räckte ut handen till SSPX. Men katolsk godhet är inget för dem som är ute för att sabba.

Anonym sa...

Håller med Hemlige ovan. Många katoliker känner stor skam över Vatikanens agerande och framför allt hur de försöker sopa problem under mattan. Benediktus har svikit andra vatikankonciliets grundvalar (och framför allt sin föregångare Johannes Paulus som kanske mer än någon annan påve - möjligen Johannes 23 undantagen - förbättrat relationerna mellan kristna och judar. Jag tror inte du riktigt förstår vad Vatikanen ställt till med och hur denna affär skadat fromma katoliker.


Vi kristna har luttrats genom kritik och vår kultur och tro utvecklats genom densamma. Bra debatter civiliserar!

Bara för att svensk media underlåter att kritisera muslimer betyder inte att det råder katolikskräck i Sverige. Det tyder på något helt annat: nämligen att man är rädd för muslimer. Men det är en helt annan fråga.

JohannaV

Knute sa...

Jag håller inte med dig Johanna. Frågan om Vatikanens förhållande till SSPX har inga samband med SVT:s konstruerade Williamson-skandal.

Mer fakta här:

http://beskt.blogspot.com/2009/09/uppdrag-granskning-ur-ett-katolskt.html

LP sa...

Jag känner personligen inget starkt engagemang för den katolska kyrkan och det är allmänt känt att de, liksom flera andra religiösa och politiska rörelser, genom historien har haft en del byk att tvätta. Ingen är ren.

Men liksom Knute, irriterar jag mig ofantligt mycket på hur man ständigt försöker leda bort vår uppmärksamhet mot det som utgör det verkliga hotet mot västerlandets kulturella och politiska varande, nämligen islam.

Det osar sannerligen skit om Fegans turkarv när man ställer det i relation till denna sak.

Samma sak håller EXPO på med. Man bländar oss med avslöjanden om relativt små och marginella nazistorganisationer, medan man helt försöker få oss missa de stora islamofascistiska och vännsterfascistiska tendenserna.

Anonym sa...

"Jag håller inte med dig Johanna. Frågan om Vatikanens förhållande till SSPX har inga samband med SVT:s konstruerade Williamson-skandal."

KONSTRUERADE?!

JohannaV

Anonym sa...

Jag gick in på bloggtexten som du kallar fakta och fann följande: "Man har anledning att önska att Rom inte hade gett vika för den fabricerade opinionen och en viss sorts judisk, tyrannisk självcentrering."

Den här sortens "fakta" betackar jag mig för.

JohannaV

Knute sa...

Johanna, det var en idiotisk formulering som jag hade missat, annars hade jag inte länkat dit. Judarna ligger bakom allt, även Ali Fegans "scoop"?!

På tal om scoop, så är ju avslöjandet att dottern till högsta hönset i sveriges muslimska råd är terrorist ett scoop. Men det skriver inte media om.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/september/ar-safia-benouda-helt-ointressant.html

Jag borde använt ordet "framprovocerad" i stället för "konstruerad" om Ali Fegans bedrift att få Williamson att avslöja att han förnekar Förintelsen. Det konstruerade är att Sveriges television använder det till att smutskasta katolska kyrkan.

I programmen visas gudstjänster och präster som de vore några egendomliga insekter. Fullständigt kallt och utan empati och förståelse för kristendomen.

Skicka en kommentar