måndag 21 september 2009

Våld på kyrkogårdenVad har islam i Europa att göra egentligen? I en lärobok som används vid Al-Azhar-universitetet i Kairo kan man läsa:

"Det är förbjudet för en person att donera pengar till sådant som skulle leda till synd, såsom att testamentera pengar till att bygga en kyrka, en nattklubb, ett casino, att främja alkoholindustrin eller för att bygga ett stall för uppfödning av grisar, katter eller hundar." länk

Kyrkor är syndens nästen? Är det för att kristendomen förkunnar att "nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna"? Det är faktiskt raka motsatsen till synd att som kyrkan säga att även kvinnor har rättigheter att bestämma vem de vill ha.

Radikala muslimer anklagar väst för synd och sexuell lössläppthet. Men i själva verket predikar islam ohämmad promiskuitet, för männen vill säga. Ovanpå rätten att ha fyra fruar tillåter islam sex med kvinnliga krigsfångar och slavar. (Sura 4:3)

Det är rent infernaliskt att likställa kyrkor med nattklubbar och kennelklubbar. Och sånt tutas i de stackars barnen i koranskolor och moskéer. Inte underligt att de ger sig ut och härjar på kristna kyrkogårdar och attackerar dem som besöker gravarna. En synd mot människor räknas alltså som en god gärning mot Allah.

"Han har besökt sin fars grav sedan denne dog år 1939, men nu är det slut. Den 11 september i år blev 73-åringen nerslagen och rånad på Östra kyrkogården i Malmö. Nu får hellre graven växa igen. Han sätter aldrig sina ben där mer." länk

Många miljoner muslimer kan väntas till Europa i framtiden. På bara 35 år har arabvärlden mer än fördubblat sin befolkning. Mest akut är Egypten, som "hoppas att kunna stabilisera sig på 100 miljoner människor", men utan någon idé om hur det ska gå till. Snaphanen skriver:

"Hur långt in i självförstörelse kommer vår kristna etik att driva oss, "att det är ädelt att dö för att andra ska överleva"? Sveriges självförstörelse blir begriplig sett ur detta perspektiv. De som minns landet från 50- och 60-talen, minns ett långt mindre sekulariserat land än Danmark. Det är rimligt att anta att den starka tron lever vidare där det inte borde - i den svenska politiken, som är så moraliskt präglad över hela linjen. Norge har starka inslag av det också, en sentimental gryta av protestantism och socialism, som varken kan eller vill försvara deras samhälle mot upplösning eller deras barns framtid i fred och frihet."

2 kommentarer:

Bengt Lundström sa...

Hur ser det ut i dag med förtrycket i världen? Även om man håller på den Kristna etiken, så finns det inget skäl att passivt låta sig bli ett offer eller bli dödad av "religiösa" dårar eller kriminella! Det räcker med att Jesus som en desperat åtgärd mot alla orättvisor som han såg ske, som våldet mot fattiga, judiska prästers girighet och kort sagt all övrig omoral och jävelskap, lät korsfästa sig för att få människorna "att vakna". För han kunde ha sluppit undan avrättningen om han velat. Jfr. med de buddistiska munkarnas självbränningar under Vietnamkriget som protest mot kriget och dödandet. / agnostiker

Knute sa...

Om Jesus hade varit en vanlig politisk martyr hade kristendomen inte fått en sådan genomslagskraft.

Till skillnad från andra Messiasgestalter ville han inte göra uppror mot överheten. Det gör honom så unik. I en unik historisk situation växte en insikt fram som kom ur den djupaste förtvivlan och resignation. Det är ingen idé att göra uppror. "Mitt rike är inte av denna världen", "Giv kejsaren vad kejsaren tillhör och Gud vad Gud tillhör".

Gudsriket är här och nu, i våra hjärtan. Inget politiskt budskap, bara att på det personliga planet hjälpa de människor som man träffar i livet. Om alla blir frälsta blir det frid och fröjd.

Tyvärr finns det psykopater som inte är frälsningsbara. Kristendomen har en lucka där.

Skicka en kommentar