tisdag 29 september 2009

"Falska jungfrur"För en dryg hundralapp kan man köpa en liten importpryl som övertygar brudgummen om att hans brud är jungfru på bröllopsnatten, berättar Sydsvenskan.

Lurendrejeriet sker genom en liten behållare med falskt blod som kan utlösas i ett magiskt ögonblick.

Enklare än att behöva opereras för att få en ny mödom när hon ska giftas med en man från hemlandet. Generellt är det en stigande tendens att kvinnor med muslimsk bakgrund betalar för en ny mödomshinna.

"Jag får två till tre hänvändelser om månaden, ibland långt fler, från flickor som har dåligt samvete över att de lever som danskar. De är födda här och talar danska, men de vill mycket ogärna ha problem inför ett bröllop. De tar det helt cool. Säger att det är det lättaste, och ger uttryck för att sådan är deras tradition, och det måste de finna sig i," säger en dansk gynekolog.

Kristina Aamand, som skrivit boken ”Mödom på mode", tycker att upproret mot detta måste komma från de mammor och mormödrar som står bakom arrangerade äktenskap, men också de unga kvinnorna själva.

"Det finns också fördelar med att vara familjens blomma, man blir hyllad och beskyddad, det måste kvinnorna vara villiga att ge upp."

Ett växande antal unga muslimska flickor och kvinnor upplever att familjerna kräver dokumentation av flickornas oskuld. Därför blir flickorna tvingade till läkaren för att få ett läkarintyg som bekräftar att flickorna inte har haft samlag.

Av 50 undersökningar om månaden handlar vart tredje om så kallade oskuldscertifikat. Det handlar väldigt mycket om familjens heder och flickornas värde på bröllopsmarknaden.

"För många av de här flickorna är ett oskuldscertifikat hela grunden för om de kan gifta sig eller inte," säger Kristina Aamand.

Men läkarna bör vägra att utfärda intyg om oskuld, anser ordföranden för allmänläkarnas organisation. "Certifikat måste vara meningsfulla, och jag kommer att informera mina medlemmar att intyg av detta slag inte är meningsfulla och att de borde sluta att utfärda dem."

Sätten att trycka ner kvinnorna för att äga dem är många, kravet på oskuld är bara ett. Inte konstigt då om kvinnor försöker vara uppfinningsrika och ge igen. Men falsk mödomshinna och blod på lakanet är fel sätt.

Familjens ära sitter inte mellan benen

7 kommentarer:

Berit sa...

För "länge sedan" när oskuld var ett krav brukade brudens mamma slakta en kyckling, smeta blod på lakanet och hänga ut det genom fönstret för alla att se.

Hjalbert sa...

Kvinder er kloge

En dag kom manden tilbage efter at have været ud at fiske det meste af dagen.

Kvinden var træt af at blive forstyrret af familien hele tiden, så hun tog båden, sejlede langt ud på søen, kastede anker og gav sig til at læse sin bog færdig, mens hun nød freden ude på søen.

Inden længe trak en båd fra parkstyrelsen op langs siden af hendes båd.

Goddag frue, sagde betjenten. Hvad laver De helt herude? Jeg læser en bog, svarede hun (...hvilket bør være indlysende for selv en idiot, tænkte hun) De befinder Dem i et område, hvor fiskeri er forbudt, påpegede betjenten.

Ja, men jeg fisker ikke, jeg læser, svarede hun igen.

Ja, men De har udstyr til fiskeri ombord, og jeg ved jo ikke om De ikke bare går i gang med at fiske, så snart jeg vender ryggen til. Derfor må jeg bede Dem om, at følge med mig i land, for jeg bliver nødt til at udstede en advarsel og tilhørende bøde.

Hvis De gør det, så bliver jeg nødt til at anklage Dem for voldtægt, gav hun igen.

Voldtægt, spruttede han. Jeg har ikke engang rørt ved Dem.

Rigtig, svarede kvinden, men De har jo udstyret til det, og jeg ved jo ikke om De måske begynder på det, så snart jeg vender ryggen til.

Betjenten tyggede lidt på dette.
Jamen, farvel frue, og hav en god dag, svarede han og sejlede af sted.

Historiens morale: Forstyr aldrig en kvinde, når hun læser en bog, for hun kan nemlig tænke samtidig!

Anneli sa...

Märkligt att det mycket sällan nämndes blodiga lakan, när vi skvallrade om våra syndiga första sexuella erfarenheter, under slutet på sextiotalet.

Hade min förste partner och jag upptäckt blod i sängen hade vi antagligen blivit skräckslagna och rusat till doktorn.

Berit sa...

Har du inget minne av att det ens pratades om det, Anneli?
Har en roligt händelse i bakhuvudet men tyvärr blir det "alltför mycket information" att dra den historien här.

LP sa...

För den som nu mot förmodan skulle ha missat det:

citat
"Mödomshinnan

Mödomshinnan är egentligen ingen hinna utan en krans av slemhinneveck cirka en centimeter in i slidan. Den är en mjuk och elastisk liten öppning som mensblodet kommer ut genom.

Om du använder tampong, onanerar med fingrar eller massagestav eller har ett samlag så vidgas mödomshinnan de första gångerna man för in något i slidan. En del kvinnor blöder eller får lite ont när mödomshinnan tänjs ut. Mödomshinnans storlek och tjocklek varierar mellan olika kvinnor. Många kvinnor blöder inte alls när den tänjs ut medan andras mödomshinna är så tjock att det är svårt att genomföra ett samlag eller att använda tampong. Mödomshinnan kan vidgas genom en enkel operation.

En del tror att det går att se om en kvinna har haft samlag genom att se om mödomshinnan är kvar eller om det blöder vid det första samlaget. Det går inte. Mödomshinnan har ofta tänjts ut tidigare.

Även om kvinnan har fött barn finns delar av mödomshinnan kvar resten av livet, ofta som små flikar i ingången till slidan."

http://www.vardguiden.se/Tema/Gravid/Befruktning/Kvinnans-inre-konsorgan/

Det otrevligaste med hela företeelsen är väl att man knappast varken kan eller vill kolla om männen också "håller på sig" tills de genomgått bröllopsceremonin. Det är mer eller mindre fritt fram för muselmännen att öva på de slampiga västerländska kvinnorna till den fromma musslan infinner sig och låter täckelsen falla (både bokstavligt och bildligt). Ungefär på samma sätt som männen i vår del av världen förr kunde öva på slavinnor och förtappade kvinnor innan de skulle ingå det äkta ståndet.

Tvi f-n

Anneli sa...

@Berit

Nej det pratades inte om blod i samband med första "ligget", däremot hade väl åtminstone vi töser läst en eller annan romantisk kioskbok där företeelsen med blodiga lakan förekom. Men det var inget vi satte i samband med vårt eget eventuella sexliv.

Åtminstone bland mina tillräckligt närstående personer från min farmor till mina söner o svärdöttrar samt mina väninnor så verkar denna nödvändighet inte infunnit sig.

Men jag har fynderat litet, kanske är det så att borgarjungrur på medeltiden, samt fromma,lydiga muslimska töser nu, levde/lever ett fysiskt mer skyddat liv. dvs rider inte, gymnasistiserar inte mm. (damsadel var kanske ingen tillfällighet) och då är "risken" mindre att "skada" den så viktiga lilla fysiska detaljen.

Anonym sa...

Egentligen har det inte med att man är muslim att göra heller... det handlar om kultur & tradition. Känner flera kristna som kommer ifrån östlandet och som är i samma situation

Skicka en kommentar