söndag 28 december 2008

Varför stals Jesusbarnet ur krubban?

Jesusbarnet i krubban vid Stora hotellet i Jönköping har kommit tillbaka. Det var andra gången dockan blev stulen. Vittnen hade sett två personer slänga den i kanalen och hur den sedan flöt ut i Vättern.

Ett "vanligt pojkstreck" kanske. Eller några som tyckte dockan var ful och inte passade i krubban. Men det kan också vara riktat mot de kristna. Ingen konstig fråga eftersom det avslöjats att vandalisering av kyrkor och kyrkogårdar haft det motivet. I Danmark måste en kyrka i Gellerup bevakas efter flera attentat från "ungdomsgäng". En präst har till och med blivit misshandlad. Motivet har helt klart varit "heligt krig". Om det är just denna konkurrerande "firma" som varit framme i frireligiösa Jönköping är det dock ingen som vet.

Snaphanen skriver: "Kristianofobi. En skrämmande utveckling i Europa, men som man känner allt för väl från Balkan. Vi hade nyligen angreppet på den katolska kyrkan i Hamburg. I Frankrike har det i julen varit åtskilliga angrepp på kristna symboler." Assaults On Christianity

5 kommentarer:

Anonym sa...

Och bränningen av bocken i Gävle? Stölden av Nils Ferlins cigarett framför Klara kyrka? Graffitin under Stockholms broar och konststölden från Nordiska museet för några år sedan? Är det muslimerna också? Jäklar, vad de ligger i.

LP sa...

Tja Maria, du kan ju ha rätt. Slutsatsen kan såklart bero på vilka glasögon man läser tidningen med.

Jag antar att du menar att det är ett simpelt pojkstreck när grisar släpps in i moskéer också, eller?

Om inte, varför? Vet du vem grissläpparna är eller?

Anonym sa...

jag tror inte någon sa att det var muslimer som gjort det, de mest kristendomsfientliga jag träffat är ursprungssvenskar "utan religion" som är barn till läkare eller ingenjörer, kan vara riktigt rabiata och hysa stor kyrkoskräck, något jag inte träffat muslim med sådan skräck

Knute sa...

Andreas, det var verkligen träffande, kyrkoskräck!

LP sa...

Andreas, om du nu är kristen, menar du på fullt allvar att du upplever att de som på lång sikt skulle kunna utgöra ett direkt fysiskt hot mot dig just för att du är kristen, skulle vara svenska "barn till läkare eller ingenjörer"?

Om det är så, tycker jag att du skall ta dig en ytterligare funderare över hur det demokratiska och människorättsliga klimatet har utvecklats de senaste hundra åren och hur de ser ut idag i Sverige. Försök lära dig vad religionsfrihet och sekularism betyder också.

Visst har det funnits "hobbysatanister" som vält gravstenar (en syssla som en del antisemiter, ingen nämnd ingen glömd, också har roat sig med), bränt kyrkor (i Norge?), slaktat katter, bränt kors och gjort dylika idiotiska, men relativt sett, harmlösa tilltag. De kan knappast mäta sig, vares sig i grymhet eller omfattning, med de verkliga kristendomshatarna som man kan finna t.ex i Saudiarabien och Egypten.

Behöver jag nämna att den viktigaste religionskritiska organisationerna i Sverige, Humanisterna, självklart fördömer sådana hjärndöda tilltag. Vidare bör du notera att Humanisterna försvarar religionsfriheten i sin helhet, dvs att den även innebär frihet fårn religion för den som så önskar. Orkar du läsa medlemstidningen, kan du observera att både artiklar, dialoger och debatter där kristna medverkar finns i den tidningen.

Det gör mig, ursäkta uttrycket, kräkfärdig när svenska kristna försöker gulla med islam. Du vet mycket väl att kristna är lägre stående människor sett genom den islamska läran. De står visserligen ett pinnhål högre än ateister och agnostiker, eftersom de tillsammans med judarna till "bokens" folk. Men om du betraktar praktiken, syns det tydligt att fullt utlevd och dominerande islam, inte någonsin kan innebära religionsfrihet, och i längden handlar om att en religion skall dominera.

Det slår mig att du "Andreas" mycket väl kan vara muslim själv!

Otaliga är de "Lisa", "Anna", "Gustav" som härjar på diverse forum och ivrigt försvarar islam. Efter ett tag inser man att det bakom namner döljer sig en liten Mohammed, Ahmed eller Ibrahim. Är du en av dem, eller är du bara en ovanligt blåögd kristen som gått på myten om att sambandet mellan de abrahamitiska religionerna, skulle göra att en muslim och en svensk kristen, generellt sett skulle ha mera gemensamt än en svensk kristen och en svensk "otrogen"?

Skicka en kommentar