lördag 20 december 2008

Halal-tv:s Gunnar Hofverberg förvånad


“Projektledaren Gunnar Hofverberg medger att uppståndelsen kring programmet blev större än väntat.

Det är ett digert material och vi ska nu sätta oss och utvärdera vad det var som hände. Det blev ett stort fokus på saker som inte hade med programmet att göra, sedan hade vi handskakningsincidenten som gav det hela en liten slagsida. Helt plötsligt handlade allt om något annat än programmet, summerar Gunnar Hofverberg.” Halal-tv stoppas, SvD

Så märkligt Gunnar Hofverberg, tre muslimska unga kvinnor som reser runt i Sverige och “vänder och vrider på invanda begrepp” och talar om hur illa det är ställt i Sverige och hur bra islam är. De klär sig som fundamentalister, de lever som fundamentalister, de vägrar att ta män i hand, trots sin uppväxt i Sverige och den svenskhet de säger sig representera, ska man då inte få diskutera deras beteende och deras märkliga sätt att se på vårt land?

Jag undrar hur dessa kvinnor kan sköta arbeten i Sverige med tanke på den klädsel de har. Läkare och tandsköterskor kan de inte arbeta som enligt gällande hygienregler och en jurist som vägrar att ta manliga klienter, kollegor och överordnade i hand lär bli ganska så ifrågasatt.

Att det fult att ifrågasätta muslimer det vet vi sedan länge, Gunnar Hofverberg. Men att svenskar inte ger sig utan debatt är väl inget att förvånas över. Hur långt har islamiseringen gått på Svt, egentligen?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar