måndag 15 december 2008

Politiskt korrekt fjäsk för potentiella mördare

Tunisiern, som misstänks för att planera Kurt Westergaards död, bor bara tio minuter från Muhammed-tecknaren. Nu har den danska regeringen kommit med ett vettigt förslag, nämligen att mannen måste bo i flyktinglägret Sandholm och anmäla sig till polisen varje morgon. Då skulle Kurt Westergaard inte riskera att möta den tunisiske mannen hemma på Jylland.

"Det stör mig att jag kan träffa min potentielle mördare på gatorna i Århus. Han känner ju mig, och jag känner inte honom. Det är inte trevligt och stöter min rättskänsla att det får ske," säger den världsberömde turban-tecknaren. Berlingske

Det påstås att tunisiern riskerar tortyr i sitt hemland och att han därför inte kan utvisas. Det finns en FN-konvention om det där, vilket har resulterat i att kriminella från diktaturer har funnit en fristad i Europa.

I väntan på att det går upp för Europas makthavare att FN:s konventioner missbrukas är den danska regeringens lagförslag framsynt. Mordkonspiratörer som fått "tålt" uppehållstillstånd för att de inte "kan" utvisas ska inte få röra sig fritt.

Men det faller inte de politiskt korrekta "experterna" i juridik och mänskliga rättigheter på läppen. Och den socialistiska oppositionen har startat en namninsamling för att skjuta på beslutet. Herregud, använd dock lite sunt förnuft!

För övrigt har tunisierns kompanjon i mordkomplotten återvänt till hemlandet utan att ha blivit torterad.

I Sverige finns många liknande fall. Nu kan vi läsa om en marockan som blev utvisad och hamnade i marockanskt fängelse. Har han blivit torterad där, som han hävdar? Än sen då, är det verkligen Sveriges ansvar?

Bild: Jyllands-Postens artikel "Muhammeds ansigt" den 30 september 2005

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är alltid vänster som förstör!

Steen sa...

Det er interessant at se, at Sydsvenskan bla kun refererer oppositionen i DK, men ikke regering og et stort folkeflertal:

Midtjyllands Avis | 13.12.2008 | 1. sektion | Side 5 | 297 ord | artikel-id: e15479bc
Danskerne støtter stramning
Et flertal blandt vælgerne er tilhængere af at stramme reglerne for personer på tålt ophold, viser ny meningsmåling.

Regeringens og Dansk Folkepartis forslag til stramninger af reglerne for mennesker på tålt ophold i Danmark - også kaldet » tuneserloven « - har stor opbakning i befolkningen.

Det viser en ny meningsmåling, som A& B Analyse har udført for Altinget. dk.

Ifølge målingen støtter 61,0 procent af vælgerne stramningerne, mens kun 28,5 procent er imod. 10,4 procent har ikke nogen holdning.

se ivørigt Jyllands Postens kronik idag:


Jyllands-Posten | 15.12.2008 | 1. sektion | Side 20 | 1474 ord | artikel-id: e154c516
Kronik: Tuneseren og Sandholm
Situationen i Danmark i dag er ikke normal. Vi er for så vidt i krig. Jeg mener, at vi må tage de metoder i brug, som terrorlovgivningen giver os mulighed for at bruge i en nødvendig selvbeskyttelse. Den mistænkte tuneser kan selvfølgelig ikke gøre krav på den retsbeskyttelse, som danske borgere har, skriver Søren Krarup.
Af Søren Krarup, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti

Skicka en kommentar