fredag 19 december 2008

Bloggen Muslimska friskolan avslöjar Halal-tv


Bloggen Muslimska friskolan, som under hösten haft en mycket bra bevakning av Svt:s obegripliga tv-serie Halal-tv från Existens-redaktionen i Umeå, och som rett ut både det ena och det andra begreppet för oss, har i veckan två haft intressanta nyheter om Halal-tv.

Halal-tv-muslimerna ställde inte upp i programmet Debatt tidigare i höst för att diskutera varför det är så fel för en muslimsk kvinna att ta en man i handen för att hälsa. Halal-tv-tjejerna vågar inte delta i Debatt, Muslimska friskolan

Nu tänker man tydligen iallafall debattera i ett nyinsatt Halal-tv-inslag tillsammans med några gäster, bland annat programbeställaren Robert Olsson. Programmet sänds den 22 december och är en timme långt istället för de halvtimmes avsnitt som tidigare gått. Den klatschiga rubriken är “Efter Halal”.

En av gästerna som kommer är Andreas Malm, icke okänd syndikalist som yttrat sig om både islamofobi och SD, som bekant. Han stöder bland annat Hizbollah och jobbar ihop med en annan gäst, Shora Esmailian. Devrim Mavi är före detta talesperson i F!, Helena Benaouda, ordförande Sveriges muslimska råd.

En religionssociolog, Alf Linderman, ska kanske gjuta olja på vågorna, men förmodligen kommer debatten inte storma särskilt högt då jag bara kan läsa ut att gästerna består av muslimer och folk från sossar och vänstern. En ganska så enig klubb för inbördes beundran, får man förmoda, som ska diskutera ämnena:
Varför utlöste “Halal-tv” en sådan debatt? Vilken bild ger medierna i dag av muslimer - och vilken plats har religionen i det offentliga rummet? www.tv.nu

Saxat från Muslimska friskolan:

“På måndag 22/12 2008 kommer Halal-tjejerna till TV för att försvara sig. Det är ett extrainsatt program med anledning av kritikstormen mot Halal-tv. Därför ligger det extrainsatta programmet på Halal-tvs hemsida.

Mycket intressant, eftersom SVTs umeåchef för Halal-tv Gunnar Hofverberg sagt till bloggen Muslimska friskolan för två månader sedan, att Halal-tv inte kan ta upp något alls om kritiken för att alla 8 avsnitt redan är inspelade. Varför svarade inte Hofverberg att SVT har möjlighet att göra ett extrainsatt program i Halal-tv som tar upp kritiken? Han ljög alltså, precis som många andra lögner avslöjats om Halal-tv.”
Svt trixar vidare med Halal-tv, Muslimska friskolan


Den andra nyheten om turerna runt Halal-tv handlar om orsaken till varför avsnitt nummer åtta som lyftes bort och nu plötsligt ersatts av en debatt. Muslimska friskolan vill att vi sprider denna nya information i bloggarna och det gör jag så gärna, för det är rena farsen runt Halal-tv. Den ena märkligheten på den andra har man radat upp från huvudrollsinnehavarnas och Svt:s sida. Det är egentligen en skandalserie, både till innehåll och att det överhuvudtaget fick produceras dylikt trams.

“Ännu en gång står alltså Halal-tvs tre muslimska programledare för en snedvriden kvinnosyn. De hyllar skurkarna i Kvinnoforum och talar i stället illa om svenska tjejers lössläppthet i avsnittet som sändes om sex. Vilken kvinnosyn har egentligen Halal-tvs tre muslimska programledare?

Kräv som tittare att få se de tre muslimska programledarnas naiva syn på Kvinnoforum. Kräv att SVT ska sända del 8! Och kräv att SVT berättar ärligt och på sin hemsida sanningen om varför del 8 lyfts bort. Låt inte Fichtelius på måndag gå förbi och inte ta upp vad som är den sanna bakgrunden nu när man äntligen för första gången ska ha ett diskussionsprogram där allt om Halal-tv ska komma fram i ljuset och försvaras av Halal-tjejerna! Eller ring SVT och be att få ut en kopia på del 8!

Återigen avslöjas hur SVT försöker skydda Halal-tv genom att mörklägga sanningen.”
Halal-tvavsnittet ni aldrig får se

Idag i DN nämner journalisten Mimmi Fristorp om bloggens avslöjande. En så viktig blogg som Muslimska friskolan är värd att nämnas i rikspressen, och med en viss liten, liten avundsjuka får vi gratulera bloggen!:) Finalavsnittet av Halal-tv stoppas, DN

Lite läsning om Sveriges Muslimska Råd: Muslimska kvinnor vill själva sköta äktenskapsfrågor, Hedersrelaterat våld

0 kommentarer:

Skicka en kommentar