tisdag 9 december 2008

Så skall Gud på banan som ekoflipper

Av Anna Lyttiger

Och vad i all världen har diverse magiker och och terrorister med ekologi att göra? Som salig George Carlin sa: "Du vill rädda planeten? Människor har inte ens lärt sig att ta hand om varandra, och du vill rädda planeten?"

Evenemanget, som för övrigt ägde rum i Uppsala domkyrka på begäran av den svenska ärkebiskopen av Uppsala, Anders Wejryd, är den rena svenska religiösa självgodheten, utblandad med en god portion vidskepelse - försök att googla på "islamisk vetenskap", till exempel.

"Världens andliga ledare tar det första steget mot gemensam klimataktion.

Religiös klimatkamp. Religiösa överhuvuden från religiösa samfund från hela världen möttes i helgen till "Interfatih Climate Summit" i Uppsala för att underteckna ett manifest som uppmanar alla människor att kämpa för klimatet och planeten. Kampen ska grunda sig på hopp och glädje, inte på fruktan ..."
Och så har vi inte tagit hänsyn till att den "globala uppvärmningen" kommer från solens strålning, mer än den har att göra med människor. Vad händer om Vesuvius får lust att lätta sig?

* * *
Min kommentar: De kristna begår ett stort misstag om de tror att en dialog med islam är möjlig. Islams mål är att utrota andra religioner och alla medel är tillåtna, till exempel lögn, taqqya. Därför är det svårt att begripa meningen med att som Svenska kyrkan i Umeå anställa en muslim för "interreligiösa möten och dialog". Dialögn är en bättre beteckning när det hela handlar om att sockra islam så den blir mer aptitlig.

En som begripit detta är den av påven döpte före detta muslimen Magdi Allam som bildat ett parti som ska försvara kristna värden i Europa. Han förebrår den Katolska kyrkan för dess svaghet, naivitet och eftergivenhet mot islam, och insisterar: "Det finns moderata muslimer, men ingen moderat islam!"

Något att tänka på inför bygget av den wahhabitiska mosken i Göteborg. Wahhabismen är den hårdföra variant av islam som är statsreligion i Saudiarabien och som talibanerna är beryktade för. Framtiden för muslimska kvinnor i Sverige ser inte särskilt ljus ut om wahhabismens shariapoliser får göra sig breda.

Läs om saudiska oljepengar till moskébyggen: grishuvuden på mosképlats i Göteborg

0 kommentarer:

Skicka en kommentar