lördag 6 december 2008

Låt dem hålla sina fackeltåg

Jag begriper inte varför så kallade antirasister och antifascister ska ge sig ut och demonstrera så fort den så kallade extremhögern gör det. Nu är det dags för det årliga bråket i Salem söder om Stockholm och i förra veckan var det den årliga Karl XII-hyllningen i Lund som skulle störas.

Den förhärskande synpunkten i det politiskt korrekta Sverige är att "rasisterna" ska motarbetas. Men det finns olika metoder. Historieprofessorn Kim Salomon skriver att tystnad är bästa vapnet:

"Demonstranterna, som ville hylla Karl XII, representerar en grupp i samhällets marginal. De söker konfrontation för att stärka den inre sammanhållningen och för att utåt visa hur illa de behandlas. Konflikt är deras livsluft. Drömscenariot är att mötas med gatsten, värstascenariot att mötas med tystnad."

Resonemanget stämmer inte helt. Ingen vill ha en gatsten i huvudet. Men det stämmer att om vänstern är så angelägen att tysta sina motståndare är det säkert mer effektivt att försöka tiga ihjäl dem. För övrigt, hur kan vänstern vara så säker på att det är rasister de kastar gatsten på när dessa inte får en syl i vädret?

I fallet Salem kompliceras saken av den dåliga smaken hos motdemonstranterna att störa en sorgehögtid. Det är respektlöst mot de anhöriga.

Förra året betedde sig Socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU avskyvärt genom att hylla mördarna till en pojke som mördades i Salem år 2000. De deltog i en motdemonstration där det på en av banderollerna stod att läsa:

"En fixad - nu tar vi resten"
tillsammans med en bild på en gravsten med den mördade pojkens namn.

SSU samarbetar med den halvstatliga tankekontrollbyrån Expo som i sin tur är nära allierade med Antifa/Afa, vilka hyllar mord och sadism helt öppet och vill ha fler mord, som framgår av deras banderoll.

Den 9 december år 2000 mördades den 17-årige Daniel Wretström av Khaled Odeh som skar halsen av honom med en kökskniv. Mordet föregicks av en utdragen misshandel utförd av flera personer. Straffet för mordet blev några månaders ungdomsvård.

Notan för vänsterns motdemonstration i Salem förra året: 6 miljoner. Det går inte att komma ifrån att det är antifascisterna som beter sig som fascister, och att de så kallade rasisterna borde få hålla sitt fackeltåg till Daniel Wretströms minne i fred.

Är jag därmed rasist när jag tycker så? Måste jag inordna mig i den politiskt korrekta mobben för att slippa den beteckningen? Det är för bedrövligt att rädslan för Expo har fått allt sunt förnuft bortblåst bland politiker och journalister.

Det senaste tricket för att undkomma dilemmat är några kommunpolitikers förslag att förbjuda både fackeltåg och motdemonstration. Så får det väl inte gå till? Vi har ju demonstrationsfrihet. Naturligtvis är det bara det väpnade upplopp som går under det vilseledande namnet Nätverket mot rasism som ska stoppas.

På tal om att slåss mot väderkvarnar, så deltar inte Nationalsocialistisk front, NSF, som är Sveriges största nazistorganisation, på manifestationen, meddelar självaste Expo själv. So What's the Big Deal? Varför hetsar då Expo upp folk att resa till Salem för att skrika krossa nazismen? Varför tycker Expo att det är rätt när svenskar mördas på grund av sitt ursprung men fel när utlänningar blir det? Är inte det rasistiskt så säg?

Nytt rekord i skuld genom association!
Se verkligheten med öppna ögon

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet, Knute.

Anonym sa...

I så fall är både du och jag rasister, som tycker att en manifestation mot våldet är bra. Den där jävla banderollen är ju helt sanslös. En ung pojke blir brutalt mördad, och detta hyllar...sa du SSU? Menar du på fullt allvar att Månas jugend tillåts gå omkring med något dylikt? Då är allt hopp ute.....Blodsven

Anonym sa...

Det är ungefär det här jag sagt i flera år. Jag har till och med övervägt att gå i det här eländiga tåget bara för att göra ett eget statement mot vår superkorrupta medievärld. Det är helt vanskligt att Oled fick några månaders ungdomsvård och att media helt oavkortat skriver om nazister hit och nazister dit. Hade media varit lite nyktra (ja det är ju knappast någon nyhet att en stor andel av svenska journalister utgörs av rödvinsvänster) så hade även dom insett det absurda i att positiv särbehandling när en invandrare mördar en svensk är det som skapar rasism. HAde media angripit denna särbehandling så hade rasismen i en rasande fart försvunnit.

Knute sa...

Tack Pitbull för berömmet, du är en hedersknyffel och jag hoppas många läser din blogg!

Och Blodsven, jag kanske uttryckte mig lite vårdslöst och gjorde mig skyldig till skuldbeläggning genom association, ungefär som Expo gör med Sverigedemokraterna. Men jag tycker ändå att SSU är medskyldiga genom att demonstrera tillsammans med Afa/Antifa och deras bloddrypande banderoller. Så jag går inte in och ändrar i texten i efterhand.

Och Normaldemokrato, det var en viktig poäng att upphör särbehandlingen skulle rasismen försvinna. Jag har för övrigt aldrig träffat någon svensk rasist, så jag fattar inte vad "antirasisterna" gapar om. Har de någon dold agenda!

Anonym sa...

Jag blir lite illamående när ras blandas in i debatterna. Få har något emot folk på grund av rastillhörighet eller ursprungsnationalitet.

Det man ogillar är kulturell och beteendemässig missanpassning. Framförallt oviljan att falla in i ett system.

Detta, hur som helst, ger inte någon rätten att ge sig på någon eller att utsätta folk för hot, våld eller kränkning på något sätt.

Jag har inte sett fackeltåget i någon av städerna men har av media förstått att det är ung vänster som är bovarna i dramat. Kanske sammam killar och tjejer som drar kaos framför sig i "reclaim"-aktioner. Meningslöst våld och sabotage. ANtagligen för att det är roligt.
Samma gäller nog angreppen på, skurkar eller ej, de demonstrerande. De som har tillstånd att demonstrera alltså.

Är det demonstrationen ELLER våldet spåren i av dess motdemonstration man vill kväsa egentligen?
Tonerna gör gällande att det är "dumma nazzar" som gör demonstrationen ett ohägn medan det antagligen är motdemonstrationen som är det.

Snacka om övergrepp mot demonstrationsrätten om demonstranternas (skurkar eller ej) motståndere utan tillstånd kan förstöra en demonstration efter godtycker - och få rätt!

Anonym sa...

Knute! Du behöver inte ändra något, det stod klart och tydligt att dom deltog. Fick först för mig att det var SSU som höll i banderollen. Men bara genom att vara i närheten av denna avskyvärda banderoll, visar att Månas lärljungar inte har mer vett än häxan själv. Men det var väl för mycket begärt....M.V.H.Blodsven

Anonym sa...

Håller helt med. Respektera mötesfriheten
även för de som inte delar dina övertygelser.
AFA/Expo är det stora problemet, rasism är
en mycket marginell företeelse i Sverige.
I alla fall bland etniska svenskar.

Hörde rykten om att mördaren deltog i
angreppen på fackeltåget -- vilket gör det
bara ännu mer motbjudande.

Skicka en kommentar