söndag 21 december 2008

På tal om beslutsfattare

Gårdagens Debatt i SVT med Janne Josefsson handlade om källarmoskén på Rosengård. Det framgick ganska tydligt att representanterna för moskén tillhör en radikal variant av islam. Bland annat ville de inte ta avstånd från Bin Laden och attacken på World Trade Center.

Från DN via Muslimska friskolan:

"Beslutsfattarna vägrar samarbeta med oss muslimer," säger en av dem som hade ockuperat källarmoskén. "Mona Sahlin var här en gång och besökte vårt bibliotek. Sedan åkte hon igen."

Varför besökte Mona Sahlin fundamentalisternas moské i Rosengård?

Sahlin tyckte nog att hon var extra "anti-rasistisk" när hon besökte en moské som stöder Bin Laden. Det är halvstatliga tankepolisen Expo som är spindeln i nätet. Expo har nära förbindelser med både socialdemokratin och med brandbombskastande AFA, "anti-fascistisk" aktion, som i sin tur lierat sig med islamister som de ska skydda mot "diskriminering". Som synes Orwellskt nyspråk alltihop där orden betyder sin motsats.

Utanförskapets mekanismer talas det om. Trångboddhet och arbetslöshet och sånt. Men det kan omöjligt förklara bråket i Rosengård. Det finns fattiga men hederliga och fridsamma familjer, sådana som bodde i Rosengård innan massinvandringen, och så finns det sådana som har en religion som islam som ger den en fullständigt förvrängd verklighetsuppfattning. Vänsterns "allt är samhällets fel, bara vi hade en ungdomsgård/moské", går hand i hand med känslan hos islams anhängare att alltid ha rätt och och känna sig kränkta om något går dem emot. Varför är det så stora skillnader i kriminalitet mellan olika invandrargrupper? Islam förstås.

Läs också: En källarmoské mindre

0 kommentarer:

Skicka en kommentar