onsdag 3 december 2008

Feministerna har talat

Jag har sedan en tid vetat att Gudrun Schyman och F! vill ha ett sekulärt samhälle, det handlar om duktigt vänsterinriktade människor i F!. Dessutom anser homosexuella att det är religionen som hindrar deras framfart i samhället. De kan inte tänka sig att icke-troende också kan ha synpunkter på homosexualitet och anse att äktenskapet är mellan man och kvinna. F! är som bekant ett maktparti för lesbiska kvinnor och polygamister.

Svaret på Dilsa Demirbag Stens fråga: “Varför tiger feministerna om Halal-tv”, har nu kommit från F! och finns att begrunda på Muslimska friskolan där jag hittade detta först. Även på F!:s hemsida och tydligen har detta också publicerats i Aftonbladet.

Halal-tv är inte fundamentalism enligt Gudrun Schyman. Det visar på okunskap om vad islam står för, anser jag. Eller mer troligt, att man inte bryr sig helt enkelt. Det verkar som våra ledande politiker och andra makthavare och opinionsbildare i det svenska samhället vill ha en islamisering av vårt land. Muslimer ska uppenbarligen få leva i Sverige på sina egna villkor.

“Men som försvarare av det sekulära samhället är jag kritisk till att religiösa uppfattningar accepteras som självklar utgångspunkt i mängder av public service-program. Och lika lite som jag vill ha public service-program grundade i fundamentalistisk islam (vilket dock Halal-tv inte verkar vara) vill jag se Carola, med kors på bröstet och klar koppling till Livets Ord, göra samhällsprogram i Svt.”

Sedan kommer en totalt onyaserad kommentar om Halal-tv:s beslöjade unga kvinnor:

“Och förresten: Är det klädseln, den muslimska slöjan, som ska avgöra vilka religiösa företrädare som ska få komma till tals? Jag är rädd att en del av reaktionerna på Halal-tv är ytterligare ett exempel på att kvinnors klädsel alltid är föremål för kritik och diskussion – aldrig mäns.”

Det är obegripligt att en feminist inte kan se sakfrågan om vad slöjan och de tygsjoken dessa halal-tjejer klär sig i har för funktion. Hur kan diskussionen om kvinnans ansvar för sexualiteten då mannen inte kan se en kvinna normalt klädd utan att bli sexuellt upphetsad och få dem att vilja våldta, ha gått F!-feministerna förbi? Att islam kräver att en god muslimsk kvinna täcker sig och gör sig ful för mannen och för Allah.

Gudrun Schyman som anser att kvinnor ska få arbeta och kunna försörja sig själva borde vara intresserad av att muslimska kvinnor vägrar anpassa sin klädsel efter arbetet och därmed inte arbetar utan lever på sin man och på bidrag. En typisk kvinnofälla borde hennes kommentar vara, tycker jag.

F! och Gudrun Schyman vill inte sätta sig in i problematiken med islam, det märks tydligt och det är beklagligt att det är så lätt att sälja ut kvinnor idag och kasta bort den kvinnokamp vi haft i Europa och Sverige. Att äventyra kvinnors rättssäkerhet är inte feminism. Och att ständigt komma dragande med lika för lika-tjat om männen för att kunna tala om kvinnor är en aning senilt.

Läs hela blogginlägget; Gudrun Schyman vill inte ha Halal-tv, Muslimska friskolan

1 kommentarer:

Anonym sa...

»Jeg ser ikke længere mænd som en undertrykkende kraft i forhold til vestlige kvinder. I dag skal feminismen rettes mod Mellemøstens kulturer. Feministerne skal ikke bekymre sig alt for meget om ligeløn, for det slag er næsten vundet. I stedet skulle de rette opmærksomheden mod kvinder fra andre kulturer, så vi alle sammen kan leve sammen under ordentlige forhold. Muslimske kvinder skal tjene deres egne penge, så de ikke længere er afhængige af mændene,« mener Fay Weldon.

Berlingske

Skicka en kommentar