tisdag 2 december 2008

Erk du! Maja du!

Ur dansk synvinkel kan svenska män verka feminiserade, vilket kan förklara varför det svenska Etiska rådet mot könsdiskriminerande reklam, ERK, gärna förhånas i broderlandet:

Inredningsföretaget Jysks stereotypa flickrumsreklam fick viss kritik av rådet, men friades för att Jysk på bilden låtit en aktiv tjej leka i det rosafluffiga rummet.

Samtidigt fällde ERK reseföretaget Mytravel för reklamtexten "Rosa fiskehatt för flickor", eftersom den uteslöt pojkar som bärare av en rosa hatt.
Är det inte konstigt att man i Sverige är så upptagna av att motarbeta könsdiskriminerande reklam när man samtidigt anser det helt rätt att bära slöja? Det går inte ihop, såvida det inte i själva verket är fråga om officiellt sanktionerad apartheid. Jämställdhet mellan könen gäller tydligen inte muslimska kvinnor.

Kunde man inte tänka sig en medelväg och inte vara så fixerad vid att pojkar ska ha rosa kläder och flickor leka med bilar, och samtidigt våga motarbeta islams kvinnoförtryck? Som jag skrivit i ett tidigare blogginlägg:

Jämställdhet mellan könen verkar vara tomma ord när det gäller muslimska flickor i Sverige. Slöjan är en könssymbol. Slöjor på barn är att ge profeten rätt, han som gifte sig med en 9-åring.

"Låt ropen skalla - slöja åt alla." Paradoxalt nog har feminismen banat väg för islamismen. Feminismen anser att inte bara kvinnorna men även invandrare och andra minoriteter är offer för den västerländske mannen.

Men det tilltagande muslimska våldet mot västerländska kvinnor innebär den feministiska utopins sammanbrott. Fler kvinnor kommer att överge sin politiska korrekthet och inse att hotet inte kommer från de patriarkala strukturerna i Västerlandet utan från islams extrema kvinnoförtryck.

Eller har jag missat något? De västeuropeiska kvinnorna har förlöjligat och förtryckt sina söners maskulina instinkter och gjort dem till tråkmånsar. Så kommer shejkerna från öknen och lockar med underkastelse. Islam betyder underkastelse.

Vi får hoppas att inte allt för många kvinnor känner sig lockade att underkasta sig. En måttlig dos feminism kan visa sig dödlig för islamismen därför att den kan inte överleva utan kvinnoförtrycket.


Uppdatering: Etiska Rådet mot Könsdiskriminerande prinsessreklam gillar inte pysslade armband och rosa tuggummi för flickor.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar