fredag 14 augusti 2009

Alltid bråk

Vem stör egentligen kyrkofriden? Brottslingen som klamrar sig fast vid altaret under bilden av den korsfäste, eller polisen som stormar in och för bort honom? Ska man ge vissa grupper särbehandling, för att de ropar högt och får medhåll i medierna? Det är salami-metoden, att bit för bit flytta fram sina positioner (senast demonstrerat i Sverige genom att staten ska utföra och betala omskärelser på nyfödda pojkar).

"Så skedde det oundvikliga. Några av de avvisade irakiska asylansökare som hade gömt sig i Brorsons Kyrka har hämtats av polisen och gatukamper bröt ut. En gudfruktig demonstrant ropar Ni kommer till helvetet! till polisen." Skriver Monokultur.

Nästan samtidigt inträffade ett annat tumult med andra irakier under en rättegång:

"Familj och vänner till fyra irakiska män gick amok i Vestre Landsret, då alla fyra blev utvisade från Danmark för beständigt. De hade gruppvåldtagit en 14-årig dansk flicka."

Utvisning verkar vara det värsta straffet. Men är det verkligen så hemskt i Irak? Är det inte snarare "välfärden" i våra nordiska länder som lockar? Har inte prästerna missförstått liknelsen om den barmhärtige samariten? Den handlar inte om att vara god på skattebetalarnas vägnar.


Prästen Per Ramsdal i Brorsons Kirke

Helsvenska MCA Airlines blir det första flygbolaget inom EU med reguljär flygtrafik till södra Irak:

"Linjen Arlanda-Basra non-stop startar 12 september med en avgång i veckan. MCA Airlines är störst i EU på flygtrafik till norra Irak/Kurdistan med upp till sju avgångar i veckan till Erbil och Sulimaniya.

Basra har en väl fungerande flygplats och i miljonstaden Basra pågår renovering och uppstädning efter kriget. Basra är Iraks stora hamnstad och även oljecentrum, tidigare centralpunkt för ångbåtstrafiken uppför Eufrat och Tigris. Historiskt var Basra sumerernas hem och Sinbad Sjöfararens hemstad. Basra nämns i historien också som tänkbar lokalisering av Edens Lustgård."

Som Monokultur skriver, så kan prästen i Brorsons kyrka ju besöka sina vänner för en billig peng.

Vad hindrar oss från att säga ifrån?

7 kommentarer:

Knute sa...

Det verkar vara en hopplös sits, det verkar inte gå att utvisa irakier. Iraks premiärminister avvisar bestämt att ta emot dem.

http://ekstrabladet.dk/112/article1205706.ece

Knute sa...

Irak har været det farligste land, men havde i 2008 langt mindre, nemlig 21 mord per 100.000 indbyggere. Hvilket er overgået af femten andre lande som er langt farligere.
Hovedsageligt lande vi ikke ville forbinde ordet asyl, eller flygtninge med!

http://logisksnit.blogspot.com/2009/08/farlige-lande.html

Knute sa...

"Massinvandringen är som en brakmåltid: har man intagit en, så måste kroppen få smälta den före nästa."

http://everykindapeople.blogspot.com/2008/07/ett-bra-stt-att-stoppa-sd.html

From Sweden with Grief sa...

Kära bloggkollega, jag passar på att rätta dig lite, denna länken nedan funkar som direktlänk, den andra haltar lite. Vi ska väl ge bra service till våra trogna läsare, eller?:)


http://logisksnit.blogspot.com/2009/08/farlige-lande.html#links”

Knute sa...

Danske kristne kirker synes meget populære blandt afviste asylansøgere.

Til gengæld er antallet af kirker i Irak stærkt faldende som følge af bombninger, afbrændinger og et islamistisk forbud imod opførelse og vedligeholdelse af kirker.

Når mange danske folkekirkepræster ignorerer sidstnævnte og samtidig engageret støtter førstnævnte, må man spørge: Hvilket trossamfund er I reelt medlem af?

http://hodja.wordpress.com/2009/08/15/hvor-star-danske-folkekirkepr%C3%A6ster/

lugn & ro sa...

Först omskär Staten pojkar och skapar sexuellt deformerade, okänsliga, överladdade pojkar/män.
Sen blir man förvånad att dessa omskurna står för 40 % av anmälda våldtäkterna i Sverige.
Det bli ju inte lättare för män från dessa kulturer att smälta in genom könstympning!

Knute sa...

BT TV: “Efter 45 minutter tager politiet hjelmene på, fordi der bliver kastet glas imod dem.”

Fra BT – Aktion i Brorsons Kirke helt fredelig.

"Påstanden har lydt, at politiet brød dørene op og brasede ind i kirken i kampuniform og med knipler, da de afviste irakiske asylansøgere blev fjernet natten til den 13. august. Men det er løgn, skriver bt.dk. Videoen viser et helt andet hændelsesforløb end det, kirkeaktivisterne og præsten, Per Ramsdal, har præsenteret for offentligheden."

http://www.bt.dk/danmark/sandheden-om-rydningen-af-brorsons-kirken

http://www.uriasposten.net/?p=7538

Skicka en kommentar